Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Καταγγελίες εναντίον της Ε.Υ.ΕΔ -τελευταίες εξελίξεις στα πνευματικά δικαιώματα

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ Ε.Υ.Ε.Δ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΔΗ ΠΡΩΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ Ο.Π.Ι. ΓΙΑ ΜΗ ΧΡΗΣΤH ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΝΟΜΙΚΑ

 

ΑΦΟΡΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗ Η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΜΟΥΣΙΚΗ

 

Αγαπητοί συνάδελφοι. Πριν λίγες μέρες είχαμε δημοσιεύσει και ενημερώσει χιλιάδες συναδέλφους για τα τεκταινόμενα της Ε.Υ.Ε.Δ. Έντονες οι διαμαρτυρίες μας για το απαράδεκτο αμοιβολόγιο το οποίο επιφέρει αύξηση από 80% έως 100% στα καταστήματά μας. Διαμαρτυρηθήκαμε εντονότατα και σχολιάσαμε το πώς επέτρεψε το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού την ύπαρξη πλέον τριών εταιρειών διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ – Ε.Υ.Ε.Δ – GEA (ΣΥΓΓΕΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ).Δυστυχώς καταγγέλλεται η Ε.Υ.Ε.Δ. για μη χρηστή διοίκηση, υπέρογκους μισθούς, πολυτελή γραφεία και μη σύννομες συμπεριφορές στην είσπραξη των πνευματικών δικαιωμάτων από τους χρήστες των καταστημάτων. Στην όλη υπόθεση οι καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας της παραιτηθείσας πρώην διευθύντρια κυρία Σταματούδη, θα δικαιώσει το γεγονός ότι η έκτακτη διαχείριση πνευματικών δικαιωμάτων κοινώς Ε.Υ.Ε.Δ. θα εξελιχθεί σε κάτι χειρότερο από την Α.Ε.Π.Ι.

ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ – ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ – ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ:

 1. 1.Το εξοντωτικό και απαράδεκτο αμοιβολόγιο της Ε.Υ.ΕΔ. αναρτήθηκε προς εφαρμογή χωρίς να ελεγχθεί από τον Ο.Π.Ι. όπως έγινε με τους άλλους φορείς διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων.
 2. 2.Κανένα έξοδο και συμφωνία δεν έχουν τηρηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.
 3. 3.Το ίδιο το κράτος είναι ανταγωνιστικό και διαλύει την αγορά με το εξοντωτικό αμοιβολόγιο.
 4. 4.Το έγγραφο της ελεγκτικής εταιρείας ERNSTKYOUNGγια τις οικονομικές ατασθαλίες της Α.Ε.Π.Ι. δεν έχει κατατεθεί στον εισαγγελέα.
 5. 5.Χιλιάδες συνάδελφοι διαμαρτύρονται εντονότατα για τις έμμεσες απειλές για δικαστήρια, ασφαλιστικά μέτρα και ατελείωτες τηλεφωνικές ενοχλήσεις. Το καταγγέλλουμε και ζητάμε άμεσα την παρέμβαση της Υπουργού Πολιτισμού κυρίας Μυρσίνη Ζορμπά.
 6. 6.Δημοσιεύουμε τον οδηγό ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ που πρέπει να γνωρίζουν και να το τηρούν οι συνάδελφοι καταστηματάρχες έναντι των εξουσιοδοτημένων αντιπροσώπων των εταιρειών που εισπράττουν τα πνευματικά δικαιώματα.    

Εμείς οι καταστηματάρχες εστίασης και διασκέδασης μαζί με τον ξενοδοχειακό κλάδο αντιπροσωπεύουμε τον τουρισμό και χάριν εμάς εισρέουν δισεκατομμύρια ευρώ στην ελληνική οικονομία. Οι υπηρεσίες μας έχουν επανειλημμένα επαινεθεί και βραβευθεί σε παγκόσμιο επίπεδο.

Θυμίζουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004 κύλησαν όλα στο μέγεθος των άριστων υπηρεσιών χωρίς απολύτως καμία διατροφική δηλητηρίαση όπως έγινε στην Αμερική.

Ενώπιον λοιπόν όλων αυτών των εξελίξεων θα πραγματοποιηθεί έντονη διαμαρτυρία στην υπουργό πολιτισμού κυρία Μυρσίνη Ζορμπά και θα ζητήσουμε τα αυτονόητα:

ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ:

 1. 1.Απαγορεύεται δια νόμου και τιμωρείται με το άρθρο 175 του ποινικού κώδικα περί αντιποίησης αρχής κάθε πράξη που έχει απειλές – πιέσεις – εκφοβισμούς – ελεγχους.
 2. 2.Απαγορεύεται και μάλιστα αυστηρά οι επαναλαμβανόμενες τηλεφωνικές ενοχλήσεις. Άμεσα επικοινωνήστε με το ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. ή με τον δικηγόρο για να καταγγείλλετε την εταιρεία στην Αστυνομία ή την Εισαγγελία της περιοχής σας.

Στον οδηγό που σας κοινοποιούμε γνωρίστε τα δικαιώματά σας.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ

ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ – Ε.Υ.Ε.Δ – GEA

 

 

ΘΕΜΑ:ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

 

ΑΦΟΡΑ

 

ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ – ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ – ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ – ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ – ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ – SUPERMARKETS – ΙΑΤΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΧΩΡΟΙ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΟΠΟΥ ΣΥΝΑΘΡΟΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΥΠΟΚΡΟΥΣΗ.

 

1.Μετά την αφαίρεση της άδειας της Α.Ε.Π.Ι το υπουργείο πολιτισμού και ειδικά από το αρμόδιο τμήμα Ο.Π.Ι. (οργανισμός πνευματικής ιδιοκτησίας), δημιουργήθηκε ο νέος φορέας ονομαζόμενος Ε.Υ.Ε.Δ. (ειδική υπηρεσία έκτακτης διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων) για να ανασυγκροτήσει και να δραστηριοποιήσει τον εισπρακτικό μηχανισμό. Η ισχύς της Ε.Υ.Ε.Δ, δεν θα υπερβεί τα δύο χρόνια έως ότου δημιουργηθεί ΝΕΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ:

Συνθέτες, Στιχουργοί, μουσικοί, τραγουδιστές μετά την παύση της Α.Ε.Π.Ι το 40% εκχώρησαν τα δικαιώματά τους στην Ε.Υ.Ε.Δ. και το 60% στην Αυτοδιαχείριση.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:

α. Δημιουργήθηκαν 3 εταιρείες: ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ – Ε.Υ.Ε.Δ. – GEA (συγγενικά δικαιώματα)

β. Αύξηση των αμοιβολογίων από 80% έως 100%

 

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Προγραμματίζεται υπό την αιγίδα του ΠΑΝ.Σ.Κ.Τ.Ε. και με τη συμμετοχή άνω των 30 φορέων που αντιπροσωπεύουν δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις για την παράλογη και εξωπραγματική αύξηση του αμοιβολογίου για τα πνευματικά δικαιώματα.

ΟΥΣΙΩΔΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ο έλεγχος της Αστυνομίας προσδιορίζεται:

 1. 1.Το αποδεικτικό χρήσης μουσικής.
 2. 2.Τι είδους μουσική παίζει (εκπροσωπούμενη ή ελεύθερη).
 3. 3.Παραστατικό στοιχείο απόδειξης ή τιμολόγιο.