Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Τα τρία ρεύματα που θα συγκρουστούν για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ

Με τρία επίσημα ρεύματα, όπως και στις σχετικές εγκυκλίους αναγνωρίζεται η δυνατότητα ύπαρξης ρευμάτων,  κατεβαίνει το ΠΑΣΟΚ στο επερχόμενο συνέδριο του κόμματος στις 28 Φεβρουαρίου 2013.

 

Το πρώτο ρεύμα είναι το ονομαζόμενο ως «Βενιζελικό» ή των «εκσυγχρονιστών» και κατά άλλους ως «δεξιό». Κύριο μέλημά του η παραμονή….

στην εξουσία, διάσωση της καρέκλας με πρόσχημα τη διάσωση της χώρας. Συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι πρώην υπουργοί,  Πάρις Κουκουλόπουλος, Χριστοφιλοπούλου, Μανιάτης, Πρωτόπαπας, Μπεγλίτης.

 

Το δεύτερο ρεύμα με οργανωτή τον πρώην Γραμματέα του Κόμματος Μιχάλη Καρχιμάκη γνωστό ως «ρεύμα Καρχιμάκη» με σκοπό τη διατήρηση των συμβόλων και την απομάκρυνση του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση Σαμαρά, βάζοντας διακριτά όρια στις συνεργασίες και ανοίγοντας μετεκλογικές συνεργασίες προς τα αριστερά χωρίς να αποκλείεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι πρώην υπουργοί Αθανάσιος Τσούρας, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Χρήστος Παπουτσής, Φώφη Γεννηματά, Άννα Νταλάρα.

 

Το τρίτο ρεύμα είναι του πρώην υφυπουργού και γραμματέα του κόμματος Σωκράτη Ξυνίδη με τη συμμετοχή των Σαχινίδη, Μωραΐτη, Όθωνα. Θέτουν ως προαπαιτούμενο για αλλαγή πορείας του ΠΑΣΟΚ την αλλαγή ηγεσίας και την αλλαγή γενιάς σε όλα τα επίπεδα και προφανώς και στη θέση του αρχηγού μη αποκλείοντας τη συλλογική ηγεσία.

 

Συνεπώς τα τρία αυτά ρεύματα κατεβαίνουν στο συνέδριο χωρίς να αποκλείεται κάποιος, μέσα από τα ρεύματα, να θελήσει  να προωθήσει  τον εαυτό του  στα όργανα και μόνο αυτό.

 

Το σίγουρο είναι ότι αρχές Μαρτίου θα υπάρχει μια ξεκάθαρη εικόνα πλέον εικόνα για το ποια θα είναι η πορεία του ΠΑΣΟΚ, πράγμα που θα δημιουργήσει και πολιτικές ανακατατάξεις στο ήδη ρευστό πολιτικό σκηνικό.

Μετακινήσεις δεν αποκλείονται είτε προς τα αριστερά, είτε προς τα δεξιά ως πρόσωπα ή ως διακριτές ομάδες.

 

-greveniotis-