Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ

Υποδεχόμαστε τη νέα χρονιά με αισιοδοξία και την πεποίθηση ότι το 2018 μπορεί να αποτελέσει μια χρονιά ανασύνταξης κι αντεπίθεσης του εργατικού – λαϊκού κινήματος, ισχυροποίησης του ΚΚΕ.

Το 2018, το Κόμμα μας συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής και δράσης, 100 χρόνια αγώνων και θυσιών, στην πρώτη γραμμή της πάλης για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης και όλου του λαού από τα δεσμά της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που γεννά φτώχεια, κρίσεις, πολέμους, προσφυγιά.

Μαζί με το Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου 13-14 Γενάρη, κυκλοφορεί και η Διακήρυξη της ΚΕ για τα 100 χρόνια του Κόμματος. Ένα κείμενο το οποίο πρέπει να φτάσει και να μελετηθεί από κάθε εργατοϋπάλληλο, άνεργο, φτωχό αγρότη, αυτοαπασχολούμενο, νέο και γυναίκα των λαϊκών οικογενειών. Από κάθε άνθρωπο του μόχθου που δεν θέλει να συμβιβαστεί με την σημερινή κατάσταση, που δεν πιστεύει στα παραμύθια της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων του κεφαλαίου.

Το 2018 μπορεί να αποτελέσει μια χρονιά συμπόρευσης με το ΚΚΕ, πρώτα απ’ όλα μέσα στον αγώνα, στο κίνημα, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές. Εκεί μπορούμε να βρούμε κοινό βηματισμό, διέξοδο πάνω στο κρίσιμο ζήτημα: Στο πώς θα διαμορφωθεί μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία, όχι μόνο για να αντισταθούμε στα μέτρα, να διεκδικήσουμε ανακούφιση από τα σημερινά οξυμένα προβλήματα, αλλά και για να διαμορφώσουμε προϋποθέσεις μιας ριζικής ανατροπής, που όλοι μας βλέπουμε ότι χρειάζεται.

Άλλωστε, σήμερα αποδεικνύεται περισσότερο από ποτέ ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, μικρότερο ή μεγαλύτερο, που να μη συνδέεται με το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που έχει στην προμετωπίδα την επιδίωξη του κέρδους. Ο Σοσιαλισμός είναι η μόνη ελπίδα της εργατικής τάξης, του λαού. Ο λαός γίνεται αφέντης της οικονομίας, παράγει για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του, με την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, τον κεντρικό σχεδιασμό.

Γι’ αυτήν τη νέα κοινωνία παλεύει το ΚΚΕ, για αυτό και στα 100 χρόνια ζωής του παραμένει το πιο νέο Κόμμα στην ελληνική κοινωνία.

Η δημοσιοποίηση της Διακήρυξης της ΚΕ σηματοδοτεί μια μεγάλη εξόρμηση μέσα στο λαό, ενώ στην συνέχεια θα ακολουθήσουν πολύμορφες πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Αντίστοιχες εκδηλώσεις προγραμματίζει και η ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.