Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Περνάμε σε δράση για τη διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών.»

  • Αύριο Πέμπτη 22/6/2017 στις 2μμ κατατίθεται ενώπιον της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά εναντίον εκείνων που σήμερα δεν διεκδικούν τις Γερμανικές Οφειλές, ενώ οφείλουν. Θα ακολουθήσει σειρά νομικών ενεργειών ενώπιον ελληνικών και διεθνών δικαστηρίων και αρχών.
  • Την Τρίτη 27/6/2017 στις 4.30 μμ στον Δ.Σ.Α. το πρώτο κάλεσμα προς τους πολίτες για την στήριξη της δράσης

Πραγματοποιήθηκε στην ΕΣΗΕΑ η Συνέντευξη Τύπου και Εκδήλωση της «Δικαιοσύνης για Όλους» με θέμα τις πολεμικές αποζημιώσεις, επανορθώσεις και οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα, που όλες οι Ελληνικές Κυβερνήσεις σκοπίμως κρατούν κλειστό επί 72 χρόνια.

Η διεθνής διάσταση που αποκτά το ζήτημα των Γερμανικών Οφειλών  μετά την υψηλού συμβολισμού κίνηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο Δίστομο,  που ακολούθησε το όσα συνέβησαν εκεί πριν την κατάθεση στεφάνων, αποτυπώνεται τόσο στις δηλώσεις του Γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο σπεύδει να τονίσει ότι το θέμα «έχει κλείσει νομικά», όσο και στις λυσσαλέες επιθέσεις από τους εγχώριους εγγυητές της μη διεκδίκησής τους.

Η Δικαιοσύνη για Όλους, απαντώντας σε όλους αυτούς, συμμαχεί και συνεργάζεται με πολίτες και πολιτικούς από τη Γερμανία, που εκφράζουν έμπρακτα εντελώς διαφορετική θέση για το ζήτημα, υποστηρίζοντας τις Ελληνικές Απαιτήσεις, και παράλληλα οργανώνει δράσεις νομικού και κινηματικού χαρακτήρα που θα αναδείξουν όλα όσα αρνούνται επιμελώς να πράξουν οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Στο πάνελ Συνέντευξης Τύπου, μαζί με την Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Γιώργο Κασιμάτη, Ομ. Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, Πρώην Πρόεδρο της Διεθνούς Ένωσης Συνταγματικού Δικαίου, Επικεφαλής Σύμβουλο Νομικής Δράσης και Τεκμηρίωσης της Δικαιοσύνης για Όλους, συμμετείχε ο  Γερμανός Βουλευτής Αντρέι Χούνκο, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) σε Ευρωπαϊκές Υποθέσεις και Αντιπρόεδρος της Ενωμένης Αριστεράς στο Συμβούλιο της Ευρώπης, ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα για να υποστηρίξει την πρωτοβουλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου για την καταβολή των Γερμανικών Οφειλών προς την Ελλάδα. Επίσης, έγινε παρέμβαση από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Θανάση Σαράντο για την δράση και τη λειτουργία της Έκθεσης Documenta 14.

Την Συνέντευξη Τύπου συντόνισε ο Διαμαντής Καραναστάσης.

 

Αύριο Πέμπτη 22/6/2017 η Μηνυτήρια Αναφορά

εναντίον Παυλόπουλου, Τσίπρα, Στουρνάρα και λοιπών

για τη μη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών

 

Από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοινώθηκε η μηνυτήρια αναφορά που θα κατατεθεί αύριο, ως πρώτο αναγκαίο νομικό βήμα της διαδρομής που θα οδηγήσει προς τα διεθνή δικαστήρια, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και συνολικά τα αρμόδια διεθνή όργανα και οργανισμούς.

 

Παράλληλα, ανακοινώθηκαν νομικές ενέργειες εναντίον της Έκθεσης Documenta 14, που δρα ως προπαγανδιστικό εργαλείο για την μη καταβολή των Γερμανικών Οφειλών και για το συνολικό ξέπλυμα της ευθύνης της Γερμανίας

 

 

Αντρέι Χούνκο:

«Ντρέπομαι για την Γερμανία»

«Ντρέπομαι για την Γερμανία» είπε, στα γερμανικά και στα Ελληνικά, ο Αντρέι Χούνκο στην τοποθέτησή του, τονίζοντας ότι ντρέπεται για το γεγονός ότι δεν έχει καταβληθεί ούτε ένα ευρώ ως αποζημίωση για τα εγκλήματα και για τα θύματα του πολέμου, την ίδια στιγμή που η Γερμανία χορηγεί ακόμη συντάξεις στους απογόνους των συνεργατών των ταγμάτων και των ομάδων SS σε διάφορες μεραρχίες, όπως στην  μπλε μεραρχία του Φράνκο, που πολέμησε στο ανατολικό μέτωπο στο πλευρό της ναζιστικής Γερμανίας.

 

Ταυτόχρονα αποκάλυψε ότι η Γερμανική Κυβέρνηση, ήδη από το 2006 δήλωνε επισήμως στο Γερμανικό Κοινοβούλιο τη βεβαιότητα ότι δεν θα υπάρξει Υπουργός Δικαιοσύνης της Ελλάδας που να υπογράψει για το Δίστομο!

 

Αποκάλυψε ακόμη την ύπαρξη νομικής γνωμοδότησης της Επιστημονικής Υπηρεσίας του  Γερμανικού Κοινοβουλίου που, σε αντίθεση με την Γερμανική Κυβέρνηση, παραδέχεται ότι οι Ελληνικές Απαιτήσεις είναι ενεργές και οι υποχρεώσεις της Γερμανίας δεν έχουν παραγραφεί.

 

Γιώργος Κασιμάτης:

 

«Το ο γιος δεν ευθύνεται για τα εγκλήματα του πατέρα, είναι παραπλανητικό. Ήταν σωστή η κίνηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο Δίστομο. Αυτό που έκανε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, θα έπρεπε να το είχε κάνει η Ελληνική Κυβέρνηση»

Από την πλευρά του ο Γιώργος Κασιμάτης υπογράμμισε τη σημασία της άσκησης πολιτικής, αλλά και νομικής πίεσης στο Γερμανικό Κράτος, λέγοντας χαρακτηριστικά:

        «αυτό το οποίο λέγεται ότι ο γιος δεν ευθύνεται για τα εγκλήματα του πατέρα, είναι παραπλανητικό. Όταν έρχεται η επίσημη κυβέρνηση, μέσω του κ. Σόιμπλε, της κ. Μέρκελ και του Προέδρου της Δημοκρατίας της Γερμανίας στην πατρίδα μας και λένε ότι δεν αναγνωρίζουν την ευθύνη τους, σημαίνει ότι  δεν αναγνωρίζουν την ευθύνη του Γερμανικού Κράτους και όχι του γερμανικού λαού. […]Είναι κληρονόμος η Γερμανία σήμερα των χρεών της εθνικοσοσιαλιστικής Κυβέρνησης και το έχει δείξει με τους άλλους λαούς. Πέραν του ότι ωφελείται συνεχώς από μας. Και πέραν του ότι μας έχει επιβάλει, είναι ο πρωτεργάτης της επιβολής της δουλείας της Ελλάδας σήμερα.

 

        Ο Υπουργός των Εξωτερικών, θα έπρεπε να καλέσει τον Πρέσβη και να του πει «μην προκαλέσουμε αυτή τη φορά με την παρουσία σας εκεί. Μην έρθετε, μην πάτε». Όχι να βγαίνει σήμερα η επίσημη πολιτική της Ελλάδας και να κατηγορεί την κυρία Κωνσταντοπούλου ή οποιονδήποτε αντιδρά, αντέδρασε σ’ αυτό το θέμα. Ήταν σωστή η κίνηση της κυρίας Κωνσταντοπούλου.

 

        Αυτή είναι η πολιτική η σωστή, την οποία θα έκανε κάθε κράτος της Ευρώπης. Κι εμείς δεν την κάναμε. Και δεν δικαιολογείται ότι νομιμοποιήθηκε αυτή η παρουσία λόγω της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Το οποίο έκανε βαθύτατο σφάλμα. Διότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα έπρεπε να σκεφτεί ότι εκπροσωπεί τα θύματα, ένα λαό θυμάτων, με απάνθρωπα εγκλήματα. Και ποτέ δεν θα έπρεπε να δεχθεί εκεί στεφάνι από επίσημη Γερμανική Κυβέρνηση εφόσον δεν πληρώνει.

        Το ηθικό ζήτημα είναι μεγάλο. Αλλά μην ξεχνάμε ότι ο παράλληλος δρόμος είναι η δικαστική οδός, είτε η εθνική, είτε η διεθνής.

        Όταν ο αείμνηστος Μπράντ, πήγε και γονάτισε στο Ισραήλ, είχε πληρώσει η Γερμανία τεράστια ποσά. Είχε εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις για τα θύματα του Ισραήλ. Του λαού του Ισραήλ. Μόνο μετά πάνε να γονατίσουνε και να καταθέσουνε στεφάνι. Και όχι να λένε πρώτα δεν αναγνωρίζω, και μετά έρχομαι να καταθέσω στεφάνι. Εμείς δε ζητάμε στεφάνια.

 

        Οι φιέστες που γίνονται είναι λάθος. Θα πρέπει να ξεκινήσουμε αγώνα. Αγώνα αντίστασης, ευρύτερων στρωμάτων του λαού γι’ αυτό το θέμα. Και επίσης να ξεκινήσουμε και μία διαδικασία διεκδίκησης. Προς όλους τους Οργανισμούς. Δε μπορεί να έχει εκπληρώσει η Γερμανία τις υποχρεώσεις της στο φασιστικό τότε κράτος της Ιταλίας, που ήταν συνεργάτες στα εγκλήματα […]και να μην πληρώνει στην Ελλάδα, που ήταν ο μεγάλος, η μεγάλη αντίσταση χάρη στην οποία ηττήθηκε τελικώς ο εθνικοσοσιαλισμός. Μας εκδικείται, δηλαδή, η σημερινή γερμανική Κυβέρνηση για την αντίσταση που κάναμε;»

 

 

Ζωή Κωνσταντοπούλου:

 

«Περνάμε σε δράση, γιατί αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμά μας να διεκδικήσουμε Δικαιοσύνη για τον λαό και για την πατρίδα μας, για τα θύματα των θηριωδιών και για την καταστροφή της χώρας. Περνάμε σε δράση, γιατί ξέρουμε πολύ καλά ότι την υπόθεση της απόδοσης Δικαιοσύνης την έχουν ξεπουλήσει οι Κυβερνήσεις.»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου συνδέοντας την σκληρή και απάνθρωπη απαίτηση των τελευταίων 7 χρόνων από την πλευρά της Γερμανίας προκειμένου ο ελληνικός λαός να αποπληρώσει ένα χρέος που δεν του ανήκει, ενώ παράλληλα δεν προβάλλεται καμία απαίτηση από ελληνικής πλευράς συνδεδεμένη με τις γερμανικές οφειλές, προανήγγειλε μια σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών :

«Την Πέμπτη 22.6  θα καταθέσουμε ενώπιον της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά εναντίον εκείνων που σήμερα δεν διεκδικούν τις Γερμανικές Οφειλές. Εναντίον εκείνων που ματαιώνουν την διεκδίκηση και παρατείνουν την μη καταβολή των γερμανικών οφειλών. Μιλώ συγκεκριμένα για τον Πρωθυπουργό και μέλη της Κυβέρνησης. Μιλώ, επίσης, για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που συμπράττει σε αυτό το παιχνίδι. Μιλώ για τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, τον κύριο Στουρνάρα, που διαθέτει όλες τις εκθέσεις της Τράπεζας της Ελλάδας, η οποία παρακολουθεί το ζήτημα του κατοχικού δανείου, του αναγκαστικού κατοχικού δανείου, από τότε, αλλά δεν περιλαμβάνει τα στοιχεία αυτά σε έκθεση. Μιλώ για όλους τους υπεύθυνους, Κυβερνητικούς και Υπηρεσιακούς, που έχουν ως καθήκον στην κατάρτιση του Προϋπολογισμού του Κράτους να διαλαμβάνουν αυτήν την απαράγραπτη αξίωση της χώρας μας. Μιλώ για εκείνους, που οφείλουν αυτή την απαράγραπτη και προσδιορισμένη αξίωση της χώρας, να την περιλαμβάνουν σε κάθε διαδικασία λεγόμενης διαπραγμάτευσης ή διεθνούς συνάντησης. Μιλώ για εκείνους, οι οποίοι από θέση νεοσύστατων αρχών, όπως είναι η αρχή για την είσπραξη των δημοσίων εσόδων και προϋπαρχουσών υπηρεσιών, δεν προβαίνουν στις οφειλόμενες ενέργειες, προκειμένου οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα να διεκδικηθούν με τρόπο αποτελεσματικό και άμεσο.

 

Πρόκειται για εγκλήματα εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου. Πρόκειται για εγκλήματα εναντίον του δημοσίου συμφέροντος.

 

Πρόκειται για το έγκλημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του Δημοσίου, αλλά πρόκειται και για μία πτυχή της συνολικής εσχάτης προδοσίας, που διαπράττεται στην χώρα μας, με την ματαίωση τόσο της Δημοκρατίας, όσο και της Δικαιοσύνης, όσο και των βασικών αρχών, θεμελιωδών αρχών του Πολιτεύματος, μεταξύ των οποίων είναι η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

 

Πολίτες, συλλογικότητες και εκπρόσωποι μαρτυρικών τόπων, που κατέκλυσαν την ΕΣΗΕΑ, υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό το κάλεσμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου προκειμένου αυτές οι νομικές δράσεις και πρωτοβουλίες να στηριχθούν από ένα ισχυρό και διαρκώς διογκούμενο κίνημα, που θα διεκδικήσει όλα αυτά για τα οποία οι Ελληνικές Κυβερνήσεις σιωπούν.

 

Στη Συνέντευξη Τύπου διαβάστηκε το ψήφισμα Πρωτοβουλίας Πολιτών από το Βερολίνο, για την καταβολή των Γερμανικών Οφειλών, που υποστηρίζουν την πρωτοβουλία της Δικαιοσύνης για Όλους.

 

Οι συμμετέχοντες στην Συνέντευξη Τύπου εξέπεμψαν σαφές μήνυμα προς εκείνους που αρνούνται την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της Γερμανίας προς την Ελλάδα και προς αυτούς που υποτακτικά και με κάθε ευκαιρία εγγυώνται την μη διεκδίκησή τους:

«Τα εγκλήματα πολέμου, τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και η γενοκτονία δεν παραγράφονται. Οι υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτά δεν διαγράφονται. Διεκδικούνται. Απαιτούνται. Κατακτώνται.

Όταν αυτό δεν το κάνουν οι Κυβερνήσεις, το κάνουν οι πολίτες! Εμείς»

 

Τρίτη 27/6/2017 4.30μμ: Ανοιχτό Κάλεσμα υποστήριξης της Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών

Στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, Ακαδημίας 60

Την Τρίτη 27/6/2017 στις 4.30μμ θα πραγματοποιηθεί στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών η πρώτη δράση υποστήριξης της Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών από τους πολίτες.