Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι το έργο LIFESOL-BRINEτης Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ (επιστημονικός υπεύθυνος:Καθηγήτρια ΜαρίαΛοϊζίδου) και του Δήμου Τήνουεπιλέχθηκεως υποψήφιο για τα “Πράσινα Βραβεία” (GreenAwards) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.Ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων, ανάμεσα σε 4.306 ολοκληρωμένα έργα του προγράμματος LIFE της τελευταίας 25ετίας,επέλεξετα καλύτερα 5 στις τρεις θεματικές ενότητες: Περιβάλλον, Φύση-Βιοποικιλότητα και Κλιματική Αλλαγή.
Κύριος στόχος του έργου ήταν η ανάπτυξη ενός ενεργειακά αυτόνομου συστήματος ολικής εξάλειψης της παραγόμενης άλμης από μονάδες αφαλάτωσης, υιοθετώντας και εφαρμόζοντας την αρχή μηδενικής απόρριψης (ZeroLiquidDischarge). Με τον τρόπο αυτό, η ομάδα του έργου συνεισέφερε σημαντικά στην ανάπτυξη μίας βιώσιμης λύσης για τα περιβαλλοντικά ζητήματα που σχετίζονται με την αφαλάτωση. Η νέα καινοτόμος πιλοτική μονάδα είναι εγκατεστημένη στην περιοχή του Αγίου Φωκά στην Τήνο, σε υφιστάμενη μονάδα αφαλάτωσης.Μία μικρή παρουσίαση του ρόλου και της μοναδικότητας του SOLBRINE ακολουθεί στην εκπομπή EcoNewsSΚΑΙ Τηλεόραση, πατώντας στο παρακάτω link: http://www.skai.gr/tv/show/?showid=63902  . 
Το πρόγραμμα SOLBRINE είναι μεταξύ των 5 καλύτερων έργων και συναγωνίζεται για την ανάδειξή του ως το καλύτερο πρόγραμμα της τελευταίας 25ετίας στην κατηγορία “Περιβάλλον”.Για την ενίσχυση της υποψηφιότητας των έργων έχει ανοιχθεί διαδικασία ψηφοφορίας στο Facebook στηνιστοσελίδα του LIFE την οποία μπορείτε να επισκεφτείτεκαι να στηρίξετε το ελληνικό επιστημονικό έργο κάνοντας «like»στο έργο SOL-BRINE.

Κάντε «like» στο SOL-BRINE

Bήμα 1: ( http://wshe.es/A16vFmLD  )

Bήμα 2:

Δείτε ακόμα