Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΚΕΔΕ: Δεν συζητάμε αλλαγή εκλογικού νόμου -Γενική Συνέλευση 3/4 στην Αθήνα

Τις 11 «κόκκινες γραμμές» που θέτει η Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού ως βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο διάλογο για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση, διατύπωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης κατά τη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των ενημερωτικών συναντήσεων που πραγματοποιούνται σε Δήμους της χώρας για την αλλαγή του Καλλικράτη.
Στη Συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας Λ. Κυρίζογλου, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας και Δήμαρχος Φλώρινας Γ. Βοσκόπουλος, οι Αντιπρόεδροι της ΚΕΔΕ Γ. Καραγιάννης και Δ. Καφαντάρης, ο Δ. Μπίρμπας επικεφαλής της παράταξης «Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία» και τα μέλη του ΔΣ της ΚΕΔΕ Σ. Δανιηλίδης και Αν. Κανταράς.
Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως η Διοικητική Μεταρρύθμιση είναι εθνική και όχι κομματική υπόθεση και πρόσθεσε πως η ΚΕΔΕ είναι ανοιχτή στο διάλογο αρκεί, «να μην είναι προσχηματικός και να έχει σαφή στόχο αυτοδιοίκητες κοινωνίες, με αναπτυξιακό προσανατολισμό».
Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας Γιάννης Βοσκόπουλος από την πλευρά του χαιρέτισε την πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ για τις ενημερωτικές συναντήσεις που πραγματοποιεί και αναφέρθηκε στις κόκκινες γραμμές που η τοπική αυτοδιοίκηση έχει θέσει ως προϋπόθεση για να υπάρξει διάλογος. Το Υπουργείο Εσωτερικών οφείλει να ενημερώσει την ΚΕΔΕ για τις πολιτικές του θέσεις σχετικά με τη Διοικητική Μεταρρύθμιση σημείωσε ο κ. Βοσκόπουλος.
Κατά τη συνεδρίαση των αιρετών των ΠΕΔ Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας που ακολούθησε, ο κ. Πατούλης κάλεσε για άλλη μία φορά τον υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη να ενημερώσει την κοινωνία για το πώς οραματίζεται τη Διοικητική Μεταρρύθμιση και να αφήσει τις λεκτικές ακροβασίες που θίγουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και πρόσθεσε χαρακτηριστικά:
«Η συγκυρία που διανύουμε είναι μία ιστορική ευκαιρία για την Αυτοδιοίκηση να βρεθεί, ενωμένη και απόλυτα συντεταγμένη, απέναντι σε όσους βάζουν φρένο στις αναπτυξιακές προοπτικές των τοπικών κοινωνιών. Όποιος σπείρει θύελλες θα θερίσει ανέμους».
Παράλληλα προανήγγειλε, πως οι οριστικές αποφάσεις για τους τρόπους αντίδρασης από την πλευρά της Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού θα ληφθούν κατά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 3 Απριλίου στην Αθήνα.
Στη Συνέλευση παραβρέθηκε και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας.

Στην Συνέλευση παραβρέθηκαν Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι Δυτικής Μακεδονίας, ο Αντιπρόεδρος του Ε.Σ της ΚΕΔΕ και π.Δήμαρχος Γρεβενών Δημοσθένης Κουπτσίδης, ο Δήμαρχος Δεσκάτης Δημήτρης Καραστέργιος, η Δημοτική Σύμβουλος Γρεβενών και π.Αντιδήμαρχος Γρεβενών Κατερίνα Πέτρου, η Αντιδήμαρχοι Δεσκάτης Σοφία Ορφανίδου και Σταματία Καραγκούνη, η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Σοφία Στάθη- Γκούμα και ο π.Αντιδήμαρχος Δεσκάτης και Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Αναγνώστου