Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

326 εκατομμύρια ευρώ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των δήμων (video)

Ως θετικό βήμα για την τακτοποίηση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των δήμων, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης την απόφαση της Κυβέρνησης να διαθέσει…
326 εκατομμύρια ευρώ για το σχετικό σκοπό.

Ο Γ. Πατούλης επισήμανε ότι πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη η οποία μεταξύ άλλων συμβάλει και στην εισροή ρευστού στην αγορά.

Η εξέλιξη αυτή είναι προϊόν συστηματικής διεκδίκησης από πλευράς ΚΕΔΕ που ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2015.

Ωστόσο δεν παρέλειψε να θέσει το θέμα θέσπισης αντίστοιχης ρύθμισης που αφορά οφειλές των δήμων προς τις τράπεζες, ενώ ζήτησε να εξεταστεί και το ζήτημα «νέας γενιάς παρακρατηθέντων», τα οποία οφείλονται στην Αυτοδιοίκηση από το 2009 μέχρι και σήμερα και ανέρχονται σε περίπου 10 δισ. ευρώ.

«Η ΚΕΔΕ έχει δώσει μάχη για την επίτευξη της απόδοσης των παρακρατηθέντων, οι συνάδελφοι δήμαρχοι οφείλουν το επόμενο διάστημα να επισπεύσουν τις απαιτούμενες διαδικασίες προκειμένου να καταφέρουν άμεσα να ενταχθούν στη σχετική ρύθμιση των οφειλών», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Πατούλης.

Δείτε τι δήλωσε για το θέμα στο Δελτίο Ειδήσεων του west channel και στον Δημήτρη Βακρατσά ο Αντιπρόεδρος του Ε.Σ ΤΗΣ ΚΕΔΕ π.Δήμαρχος Γρεβενών Δημοσθένης Κουπτσίδης.