Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Εμφιαλωμένο ”θάνατο” σε μεταλλικό νερό ανίχνευσε ο ΕΦΕΤ.

http://www.moro-blog.gr/wp-content/uploads/2010/08/mineral_water.jpgΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ”ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.”, εδώ και αρκετό καιρό, παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ενημερώσεις διάφορων Φορέων, οι οποίοι ανακαλύπτουν επικίνδυνα μικρόβια και βακτήρια σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, τα οποία, ενώ ήδη έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά και τα έχουν προμηθευτεί αθώοι καταναλωτές, να τους γίνεται μνεία, να μην τα χρησιμοποιήσουν.

 

Χθες 3 Δεκεμβρίου 2012, λάβαμε ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ από τον ΕΦΕΤ, που ενημέρωνε τα ΜΜΕ, πως σε μία ποσότητα εμφιαλωμένων νερών ΚΡΙΝΟΣ, ανιχνεύθηκε το βακτήριο Pseudomonas Aeruginosa (πυοκυανική ψευδομονάδα) και παρακαλούνται όσοι το προμηθεύτηκαν, να μην το καταναλώσουν. Είμαστε μαζί με τον ΕΦΕΤ και πολύ καλά κάνει και προειδοποιεί τον κόσμο. Όσοι όμως ήδη το ήπιαν; Δεν έχουμε τίποτε με την παρασκευάστρια εταιρία « Ιωάννης Κ. Αναστασόπουλος & Υιός Ο.Ε. », στην Ροδοδάφνη Αιγίου, αλλά παρόμοια περιστατικά, να μην σταματούν μόνο σε κάποια πρόστιμα, αν και πιστεύουμε πως ο ΕΦΕΤ θα φανεί αμείλικτος, γιατί η ζημιά που προκαλείται στον ανθρώπινο οργανισμό, δεν φαίνεται αμέσως, αλλά ετεροχρονισμένα.

Αναφέρει ο ΕΦΕΤ και καλά κάνει, ότι στα συγκεκριμένα νερά ανιχνεύθηκε το βακτήριο Pseudomonas Aeruginosa (πυοκυανική ψευδομονάδα). Τα νερά αυτά όμως διοχετεύθηκαν στο εμπόριο, o kόσμος τα εύρισκε στα ράφια των super market, στα περίπτερα, στα εστιατόρια, στις καφετέριες……λέει στο τέλος ο ΕΦΕΤ ”Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το καταναλώσουν”.

Αρκεί αυτή η κατόπιν εορτής ενημέρωση του ΕΦΕΤ; Μα όταν κάποιος αγοράζει νερό, δεν το αποθηκεύει, αλλά το πίνει. Σίγουρα από αυτές τις μολυσμένες παρτίδες, κάποιοι συνάνθρωποί μας ξεδίψασαν με…θάνατο.

Όταν διαβάζουμε σε οποιοδήποτε άρθρο ένα απλά ”εντοπίστηκε βακτήριο Pseudomonas Aeruginosa (πυοκυανική ψευδομονάδα)”…..το περνάμε στα πολύ ψιλά γράμματα του μυαλού μας, επειδή δεν γνωρίζουμε τι είναι αυτό και τι είδους ζημιά μπορεί να προκαλέσει στον ανθρώπινο οργανισμό, προσδοκώντας πάντα πως είναι αδύνατον να συμβεί σε εμάς.

Για να δούμε λίγο παρακάτω και πολύ περιληπτικά τι προκαλεί το συγκεκριμένο βακτήριο, από το οποίο πριν από 3 χρόνια πέθανε το 20χρονο Τοπ Μόντελ βασίλισσα της ομορφιάς Μαριάννα Μπρίντι.Μια λοίμωξη στο ουροποιητικό σύστημά της, αποδείχτηκε πιο σοβαρή απ΄ ό,τι αρχικά πίστεψαν οι γιατροί, που είχαν διαγνώσει πέτρα στα νεφρά. Το βακτήριο κυανού πύου (pseudomonas aeruginosa), παρομοιο σαν αυτό που ανιχθεύθηκε στα εμφιαλωμένα νερά ΚΡΙΝΟΣ, εξαπλώθηκε ταχύτατα στον οργανισμό της και στάθηκε αδύνατο να αντιμετωπιστεί με φαρμακευτική αγωγή. Σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να της σώσουν τη ζωή, όταν εισήχθη στο νοσοκομείο στις 3 Ιανουαρίου 2009, οι γιατροί αποφάσισαν να ακρωτηριάσουν πρώτα τα άνω άκρα και στη συνέχεια, τα κάτω. Τελικά, η Μαριάννα Μπρίντι πέθανε. Η αιτία ήταν σηπτικό σοκ που προκλήθηκε από το βακτήριο.

Η Διευθύντρια του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, καθηγήτρια κ. Αλεξίου-Δανιήλ, αναφέρει σε Διατριβή της πως οι λοιμώξεις που προκαλεί η Pseudomonas aeruginosa συνήθως αρχίζουν με την προσκόλληση του βακτηριδίου και με τον επιπολής αποικισμό του δέρματος ή των βλεννογόνων, ο οποίος συνεχίζεται με την τοπική εισβολή των βακτηριδίων και με βλάβες των υποκείμενων ιστών. Η διεργασία αυτή μπορεί να συνεχιστεί με εισβολή στην κυκλοφορία του αίματος, διασπορά, σύνδρομο συστηματικής φλεγμονώδους αντίδρασης, δυσλειτουργία πολλών οργάνων και τελικά τον θάνατο. Η λοίμωξη μπορεί να παραμείνει ανατομικά εντοπισμένη ή να εξαπλωθεί με άμεση επέκταση σε παρακείμενους ιστούς. Ο μικροοργανισμός και τα προϊόντα του μπορούν να προκαλέσουν ιστική βλάβη στις πρωτογενείς και δευτερογενείς εστίες της λοίμωξης, ενώ η απελευθέρωση τοξινών που δρούν συστηματικά ή διαμεσολαβητικά για την φλεγμονή στον προσβεβλημένο ξενιστή μπορεί να συμβάλουν αμέσως ή εμμέσως στην εμφάνιση σηπτικού συνδρόμου.