Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Η μεγάλη «σφαγή» των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ – Η πρώτη γυναίκα αντιστράτηγος.

Οι έντονοι πολιτικοί διαξιφισμοί των αντιστρατήγων της ΕΛ.ΑΣ., οι πιέσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, της νεολαίας του και των ΑΝ.ΕΛ για την ανέλιξη των εκλεκτών τους, προκάλεσε την… έκρηξη του Μεγάρου Μαξίμου, και την πλήρη εκκαθάριση-«σφαγή» της ηγεσίας.

Ο μοναδικός από τους πέντε αντιστράτηγους που έμεινε ήταν ο νέος αρχηγός Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο οποίος αντικατέστησε τον Δημήτρη Τσακνάκη. Ο επιτελάρχης Μανόλης Κατριαδάκης, οι επιθεωρητές Νοτίου και Βορείου Ελλάδος, Κώστας Μιχαιρίνας και Δημήτρης Σοφιός, είδαν την πόρτα της εξόδου.

Τα προβλήματα είχαν προκύψει στην επιλογή του υπαρχηγού, θέση για την οποία ξέσπασε «πόλεμος». Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ήθελαν να αναβαθμίσουν τον αντιστράτηγο Μανώλη Κατριαδάκη, ο οποίος το διάστημα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ανέπτυξε άριστες σχέσεις με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ενώ η πλευρά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων προτιμούσε να προαχθεί ο μέχρι χθες αντιστράτηγος Βορείου Ελλάδος κ. Δημήτρης Σοφιός.

Η μεγάλη έκπληξη ήταν ότι στη «μάχη» αυτή καμία από τις δύο πλευρές δεν αναδείχθηκε νικήτρια, καθώς και οι δύο αντιστράτηγοι αποστρατεύτηκαν. Στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη σχολίαζαν ότι η επιλογή αυτή ενδεχομένως να προκρίθηκε σε μία προσπάθεια να τηρηθούν ίσες αποστάσεις, χωρίς να υπάρχουν υπόνοιες ότι ευνοήθηκε μία από τις δύο πλευρές.

Το δρόμο της αποστρατείας πήρε και ο αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας, ο οποίος είχε υπηρετήσει επί σειρά ετών στην προσωπική φρουρά του πρώην πρωθυπουργού κ. Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ο κ. Μιχαιρίνας ήταν από τους λίγους στρατηγούς που ήξερε καλά και ψύχραιμα να χειρίζεται τα επιχειρησιακά θέματα, διότι είχε υπηρετήσει σε πολλές μάχιμες υπηρεσίες.

Αυτές οι «περικοπές» άνοιξαν τον δρόμο για τον μέχρι πρότινος Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής Ιωάννη Διαμαντόπουλο, ο οποίος καταλαμβάνει τη θέση του υπαρχηγού.Τις θέσεις του επιτελάρχη και των επιθεωρητών Βορείου και Νοτίου Ελλάδος, θα καταλάβουν οι Αριστείδης Ανδρικόπουλος Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας μέχρι πρότινος, Μιχάλης Καραμαλάκης Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, και για πρώτη φορά βλέπουμε γυναίκα αντιστράτηγο, την κα. Ζαχαρούλα Τσιριγώτη.

Πρόκειται για την προϊσταμένη του κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, που όλο αυτό το χρονικό διάστημα της προσφυγικής-μεταναστευτικής κρίσης, κινήθηκε σε όλα τα νησιά της χώρας μας που αντιμετώπιζαν το κύριο βάρος των μεταναστευτικών ροών και αρκετές φορές βρέθηκε στο πλευρό του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα σε πολλά ταξίδια στο εξωτερικό για το ίδιο ζήτημα. Συνόδευσε και ξενάγησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και πολλούς Ευρωπαίους αξιωματούχους στη Μυτιλήνη και σε άλλα νησιά αναδεικνύοντας το προσφυγικό πρόβλημα.

Από τους υποστράτηγους, εκτός από τους τέσσερις που προήχθησαν σε αντιστράτηγοι, εννέα κρίθηκαν διατηρητέοι και επτά αποστρατεύτηκαν. Διατηρητέοι κρίθηκαν οι υποστράτηγοι: Αντώνης Μπάκας, Βασίλειος Μωϋσίδης, Χρήστος Δραγατάκης, Γιώργος Κωτσάκης, Εμμανουήλ Σφακιανάκης, Γιώργος Σκανδαλάκης, Νικόλαος Μπαντουβάκης, Αλκιβιάδης Ασημακόπουλος, Ανδρέας Αποστολόπουλος, Ηλίας Μαλεβίτης (Υγειονομικό), Πηνελόπη Μηνιάτη (Εγκληματολογικών Ερευνών). Αποστρατεύτηκαν οι: Γιώργος Καραϊτσης, Δημήτριος Γεωργατζής, Φώτιος Νικητάκης, Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος, Δημήτριος Παπαναγιώτου, Σταματίνα Μίζη και Δημήτριος Δήμου.

Τη θέση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής πιθανότατα θα πάρει ο Χρήστος Δραγατάκης, μέχρι πρότινος προϊστάμενος του Κλάδου Τάξης του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., ενώ στη θέση του στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, αναμένεται να παραμείνει ο Χρήστος Παπαζαφείρης προαγόμενος σε υποστράτηγο.

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία δεν φαίνεται να έχει αλλαγές στην ηγεσία της και να παραμένει σε αυτή ο υποστράτηγος Αντώνης Μπάκας. Μεγάλη «σφαγή» αναμένεται να ακολουθήσει στον βαθμό του ταξίαρχου, όπου από τους 65 θα αποστρατευτούν περίπου οι μισοί, ενώ οι κρίσεις για τους αστυνομικούς διευθυντές αναμένεται να φθάσουν την «100άρα» από τους συνολικά 230. Νέο αρχηγό έχει από χθες και η Πυροσβεστική με το ΚΥΣΕΑ να επιλέγει τον αντιστράτηγο Γιάννη Καρατζιά (μέχρι χθες υπαρχηγό) για να διαδεχθεί τον αντιστράτηγο κ. Βασίλη Παπαγεωργίου.

 

thetoc.gr