Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

“Κοίτα τι έκανες!” – Έλληνες λιμενικοί βάζουν Τούρκο διακινητή να δει τα άψυχα σώματα τριών παιδιών

Σπαράζουν καρδιές την ώρα που η μητέρα ενός από τα παιδιά πληροφορείται το θάνατο του σπλάχνου της. Πετά τις ισοθερμικές κουβέρτες και παίρνει στην αγκαλιά της το άψυχο σώμα του. Το κρατά και κλαίει. Δεν μπορεί να πιστέψει πως εκείνη έζησε, αλλά το παιδί της όχι.

Η στιγμή της διάσωσης των προσφύγων που βρέθηκαν στα παγωμένα νερά του Αιγαίου καρέ καρέ. Ο τελευταίος που διασώζεται είναι ένας άνδρας με σκούρα μαλλιά και μούσια. Έχει “γαντζωθεί” σε ένα στρώμα και δεν θέλει να το αφήσει. Ο διασώστης τον τραβά στο σκάφος.

Όταν έφτασαν οι διασωθέντες στο σταθμό στο Αγαθονήσι για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, οι πρόσφυγες αναγνώρισαν στο πρόσωπο του 20χρονου άνδρα τον άνθρωπο που οδηγούσε το σαπιοκάραβο. Τον διακινητή. Το όνομά του είναι Ακ Οσκαρτ. Οι πρόσφυγες είπαν πως πήγαινε “σαν τρελός”. “Δεν ξέρω τι συνέβη αλλά ο οδηγός μας πήγαινε σαν τρελός” είπε στο Sky News ένας γιατρός από τη Συρία που ταξίδευε μαζί με τον γιο της αδερφής του.

Το επόμενο πρωί, ο νεαρός Τούρκος οδηγείται στο σκάφος της MOAS και οι Έλληνες λιμενικοί τον αναγκάζουν να γονατίσει μπροστά στα άψυχα κορμιά των τριών παιδιών που έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο. “Κοίτα” του φωνάζει ένας και τον αφήνουν εκεί, να κοιτά τα θύματά του. Τα δάκρυα κυλούν στο πρόσωπό του αλλά είναι πια αργά. Ο χρόνος δεν γυρνά πίσω για τα τρία ανήλικα.

Ο 20χρονος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Σάμου και κατηγορείται για τριπλή ανθρωποκτονία, παράνομη διακίνηση μεταναστών και πρόκληση ναυαγίου. Είπε πως ταξίδεψε στην Ελλάδα για να βρει δουλειά και πως δεν πληρώθηκε για να οδηγήσει τη βάρκα που θα περνούσε τους πρόσφυγες από την Τουρκία στην Ελλάδα. Ήταν, είπε, άλλοι τέσσερις Τούρκοι διακινητές που τον έπεισαν να μπει στη βάρκα και πως για πρώτη φορά οδηγούσε πλοιάριο.

newsit.gr