Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

FAZ: Πόσο θα κόστιζε στη Γερμανία το “κούρεμα” του ελληνικού χρέους

Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα προσπάθησε να δώσει με σημερινό της δημοσίευμα η Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία αναφέρει ότι ένα «κούρεμα» του ελληνικού χρέους θα κόστιζε στην Γερμανία 40 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ ένα «Grexit» περίπου 76 δισεκατομμύρια ευρώ.

Περί τα 40 δισεκατομμύρια ευρώ θα κόστιζε στην Γερμανία ένα «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, ποσό μικρότερο από όσο θα κόστιζε στην Γερμανία…

μια ελληνική στάση πληρωμών ή ένα «Grexit», σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία επικαλείται την εκτίμηση του οικονομολόγου του Ινστιτούτου για την Παγκόσμια Οικονομία (IfW) Γιενς Μπόιζεν-Χογκρέφε.

Η εφημερίδα, σε ανάρτηση απόψε στην ηλεκτρονική σελίδα της, επισημαίνει ότι ο υπολογισμός αυτός αφορά «κούρεμα», το οποίο θα έφερνε το ελληνικό χρέος από το 175% του ΑΕΠ στο 90%.

 «Εάν η Ελλάδα δεν εξυπηρετούσε πλέον το χρέος της, το κόστος θα ήταν πολύ υψηλότερο», αναφέρει το δημοσίευμα, ενώ το Ινστιτούτο Οικονομικών Μελετών Ifo του Μονάχου υπολογίζει ότι οι απώλειες για την Γερμανία θα ήταν ακόμη μεγαλύτερες, εάν η Ελλάδα εγκατέλειπε την Ευρωζώνη.

«Εάν η Ελλάδα καταστεί αφερέγγυα και φύγει από το ευρώ, θα πρέπει η γερμανική κυβέρνηση να αναμένει μια απώλεια ύψους έως και 76 δισεκατομμυρίων ευρώ», σημειώνει ο καθηγητής Οικονομίας του Ifo Τίλο Βολμερσχόιζερ.

 

 

enikos.gr