Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Τρόμος ξανά στο Λονδίνο – άνθρωποι μαχαιρωμένοι (video)

Ο τρόμος βασιλεύει στη Βρετανία ξανά. Λιγότερο από δυο εβδομάδες μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ ακόμη ένα αιματηρό γεγονός έρχεται να σημάνει συναγερμό. Περίπου στις 22:00 ώρα Λονδίνου (00:00 Ελλάδας) και ενώ στην περιοχή της Γέφυρας του Λονδίνου βρίσκονταν εκατοντάδες άνθρωποι, ένα αυτοκίνητο, ανέπτυξε ταχύτητα, ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και παρέσυρε πεζούς, ενώ σύμφωνα με την Telegraph, τρεις άνδρες μαχαίρωναν όποιον έβρισκαν μπροστά τους! Η αστυνομία επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν τρία επεισόδια, ένα στη γέφυρα του Λονδίνου, ένα στο Μπόροου Μάρκετ, πολύ κοντά στη Γέφυρα και ένα στο Βόξολ!

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ανταποκρίθηκε σε δυο περιστατικά, πρώτα στη Γέφυρα του Λονδίνου και μετά στο Μπόροου Μάρκετ, εκεί όπου σημειώθηκαν οι επιθέσεις με τα μαχαίρια και υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών ενώ υπάρχει και τρίτο περιστατικό στο Βόξολ! Όλες οι περιοχές αυτές είναι τα βράδια του Σαββάτου γεμάτες κόσμο αφού εκεί υπάρχουν πολλές παμπ και εστιατόρια. Η αστυνομία ζητά από τους πολίτες να απομακρυνθούν από την περιοχή, να κρυφτούν και για οτιδήποτε να καλέσουν τις αρχές! Αργότερα, έγινε γνωστό ότι το Βόξολ δεν συνδέεται με τα περιστατικά στη Γέφυρα και το Μπόροου Μάρκετ, τα οποία αντιμετωπίζονται ως τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ένα λευκό βαν έπεσε πάνω στον κόσμο, που εκείνη την ώρα βρισκόταν στη London Bridge. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για 15-20 πεζούς που παρασύρθηκαν. Υπάρχουν τραυματίες, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες.
Στο σημείο έχει σπεύσει η αστυνομία και η γέφυρα του Λονδίνου έχει αποκλειστεί. Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο CNN ότι είδε ένα αυτοκίνητο να αναπτύσσει ταχύτητα και να παρασύρει πεζούς. Έναν από αυτούς μάλιστα τον πέταξε πολλά μέτρα ψηλά στον αέρα!
Υπάρχουν επίσης πληροφορίες πως σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν μαχαιρωθεί και μάλιστα στο λαιμό! Η Telegraph μετέδωσε ότι την ώρα που το βαν έπεφτε πάνω στον κόσμο, τρεις άνδρες, μαχαίρωναν όποιον έβρισκαν μπροστά τους.

Χαρακτηριστικό του τι επικράτησε στη Γέφυρα του Λονδίνου το γεγονός πως σύμφωνα με το BBC άνθρωποι τρέχουν τρομαγμένοι να απομακρυνθούν από το σημείο και κάποιοι κλαίνε γιατί μέσα στον πανικό χάθηκαν με τους φίλους τους!

 
Υπάρχει επίσης video που δείχνει ανθρώπους που βρίσκονταν μέσα σε μπαρ, να τρέχουν σε πανικό να βγουν για να σωθούν! Και αυτό μετά από πληροφορίες που έρχονται στο φως από γαλλικά ΜΜΕ ότι οι τρεις άνδρες με τα μαχαίρια, μπήκαν σε εστιατόριο και άρχισαν να επιτίθενται σε πολίτες!
 

Ακολούθησαν οι αναφορές για την επίθεση τριών ανδρών με μαχαίρια κατά πολιτών. Το περιστατικό αυτό έγινε στο Μπόροου Μάρκετ, μόλις λίγα δευτερόλεπτά μακριά από τη Γέφυρα του Λονδίνου. Εκεί υπήρξαν αναφορές για άνδρες που επιτέθηκαν και τραυμάτισαν με μαχαίρι πολίτες. Υπήρξαν αναφορές για τραυματίες που είχαν μαχαιρωθεί στο λαιμό.

Λίγη ώρα μετά, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ανταποκρίθηκε και σε ένα περιστατικό στο Βόξολ, επίσης κοντά στα σημεία των άλλων δυο επιθέσεων. Δεν είναι ακόμη σαφές τι έχει συμβεί σε αυτό.

Η Τερέζα Μέι, που επιστρέφει στο Ντάουνινγκ Στριτ για να προεδρεύσει έκτακτης σύσκεψης, παραδέχτηκε ότι οι επιθέσεις στο Λονδίνο αντιμετωπίζονται ως πιθανή τρομοκρατική επίθεση. Λίγο μετά την πρωθυπουργό της Βρετανίας, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τα περιστατικά στη Γέφυρα του Λονδίνου και το Μπόροου Μάρκετ ήταν τρομοκρατικές επιθέσεις.