Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Διεθνής διάκριση για το ΑΠΘ στη Formula SAE

Μια 2η και μια 3η θέση κατέκτησε η ομάδα Aristurtle στον διαγωνισμό του Kingston University London που πραγματοποιήθηκε στο Silverstone.

 

H νεοσύστατη Φοιτητική Ομάδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με το εμπνευσμένο όνομα Aristurtle, κατέκτησε τη 2η θέση στον Διεθνή Διαγωνισμό Formula Student Class 2 στην κατηγορία της κοστολόγησης (Cost Competition), αλλά και την 3η θέση στη γενική κατάταξη, ανάμεσα σε 24 πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο.

Ο διεθνής διαγωνισμός, που πραγματοποιήθηκε στο Silverstone της Αγγλίας από τις 9 ως τις 12 Ιουλίου 2015, αφορά τον σχεδιασμό, τη μελέτη, την κοστολόγηση και την προώθηση ενός ηλεκτρικού αγωνιστικού αυτοκινήτου. Διοργανώθηκε από το Institute of Mechanical Engineers του Kingston University London και θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους στην Ευρώπη. Η ομάδα Aristurtle ξεκίνησε δυναμικά, αφού από το πρώτο κιόλας αγώνισμα (Design) αποκόμισε ιδιαίτερα ενθαρρυντικά σχόλια για το σχεδιαστικό μέρος και την πολύ οργανωμένη σύνθεσή της.

Αφού τελείωσε ο εξονυχιστικός έλεγχος των κριτών του πρώτου αγωνίσματος ακολούθησε το Cost Analysis, που αποτελεί την τεχνοοικονομική μελέτη της ομάδας. Σε αυτό το αγώνισμα, η ομάδα ήταν μία από τις δύο συνολικά που είχαν ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη μελέτη, λαμβάνοντας υπ’ όψιν όλες τις διεργασίες και τα στάδια κατασκευής των εξαρτημάτων του μονοθέσιου. Οι έπαινοι των κριτών και των παρευρισκόμενων ήταν πολλαπλοί, ειδικά όταν διαπιστώθηκε ότι η βαθμολογία στην κοστολόγηση υπολείπονταν μόνο κατά μία μονάδα από την πρώτη θέση. Η παρουσία της ομάδας ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του Επιχειρηματικού Σχεδίου, όπου και πάλι εντυπωσίασε τους κριτές ο τρόπος προσέγγισης και η οργάνωση του πλάνου παραγωγής.

πηγη:drive

Δείτε ακόμα