Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Πώς λειτουργεί ο γρύλος των παραθύρων στα αυτοκίνητα

Το ηλεκτρικό σύστημα παραθύρων είναι μια εξαιρετική διευκόλυνση για τον οδηγό κατά την χειρισμό των παραθύρων του αυτοκινήτου. Στο παρελθόν, χρειαζόταν πολλή προσπάθεια για να γυρίσετε το στρόφαλο έως ότου το τζάμι να βρεθεί στην επιθυμητή θέση, τώρα όμως αντικαταστάθηκε από το άγγιγμα ενός κουμπιού. Όλη αυτή η ευκολία στον χειρισμό των παραθύρων είναι δυνατή μόνο επειδή εσωτερικά στην πόρτα υπάρχει ένας μηχανισμός, που είναι υπεύθυνος για τις κινήσεις του κρυστάλλου πάνω-κάτω. Ο μηχανισμός αυτός είναι στρατηγικά τοποθετημένος σε ελικοειδή γρανάζια και άλλα οδοντωτά γρανάζια. Ολόκληρο το σετ γραναζιών παρέχει την απαραίτητη δύναμη για την ανύψωση των παραθύρων. Εκτός από αυτήν τη λειτουργία, τα εξαρτήματα είναι επίσης υπεύθυνα για να αφήνουν τα παράθυρα σταθεροποιημένα. Το ηλεκτρικό σύστημα παραθύρου παρέχει την απαραίτητη ασφάλεια για να αποτρέψει την πτώση του κρυστάλλου εάν αναγκαστεί, εμποδίζοντας την εισβολή ή κλοπή του αυτοκινήτου. Τα τζάμια μπορούν να μετακινηθούν πατώντας μόνο τα κουμπιά μέσα στο όχημα, το ελικοειδές γρανάζι διαθέτει σύστημα αυτόματου κλειδώματος, όπου ένα νήμα τοποθετημένο στο γρανάζι μπορεί να το περιστρέψει, αλλά χωρίς να μπορεί να κάνει την αντίστροφη δράση. Η τριβή μεταξύ των οδοντωτών δοντιών προκαλεί το γρανάζι να κλειδώσει.

Φροντίδα για ηλεκτρικά παράθυρα

Ανυψώνοντας και χαμηλώνοντας το τζάμι αρκετές φορές συνεχόμενα, μπορεί να υπερφορτωθεί ο κινητήρας του μηχανισμού και να κλειδωθεί ολόκληρο το σύστημα. Αποφύγετε να πατάτε τα κουμπιά για μεγάλο χρονικό διάστημα ή τα παιδιά να παίζουν μ αυτά.

ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

Λόγω του χρόνου χρήσης και της έκθεσης στον ήλιο, τη βροχή και τη ρύπανση, τα τζάμια μπορεί να αρχίσουν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην άνοδο και την κάθοδο. Όταν συμβαίνει αυτό, είναι ένα σημάδι ότι τα συρμάτινα κανάλια που υποστηρίζουν το γυαλί μπορεί να είναι στεγνά ή να έχει συσσωρευτεί βρωμιά. Αυτοί οι παράγοντες αυξάνουν την αντίσταση του γυαλιού όταν ανεβοκατεβαίνει, δίνοντας την αίσθηση μιας βαριάς μετατόπισης. Για να αποτρέψετε τη μη σωστή λειτουργία των γυαλιών, προσθέστε περιοδικά λιπαντικό με βάση σιλικόνη στο κανάλι του τζαμιού. Αυτή η συντήρηση πρέπει να γίνεται τουλάχιστον κάθε έξι μήνες. Η έγχυση αέρα στον κύριο ηλεκτρικό διακόπτη του συστήματος θα βοηθήσει επίσης τα παράθυρα να κινούνται σωστά.

Όταν πρέπει να αντικατασταθεί ο μηχανισμός.

Τα πιο συνηθισμένα προβλήματα προκύπτουν με τον ηλεκτρικό μοτερ, το πλαστικό στήριγμα ή τα χαλύβδινα καλώδια. Στα πρώτα σημάδια προβλημάτων, αναζητήστε ένα εξειδικευμένο εργαστήριο για να κάνετε μια επαγγελματική αξιολόγηση.

Εάν πρέπει να παραγγείλετε γνήσια ανταλλακτικά για τα παράθυρα του αυτοκινήτου ή άλλα ανταλλακτικά αυτοκινήτων, ελέγξτε: αποθήκη ανταλλακτικών και εξαρτημάτων αυτοκινήτων Antallaktikaonline.gr.