Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Πώς λειτουργεί το χειροκίνητο (Μηχανικό) Κιβώτιο Ταχυτήτων;

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ο οδηγός θα αισθανθεί την ανάγκη να διαχειριστεί διαφορετικές ταχύτητες, μερικές φορές αυξάνεται για να πάει πιο γρήγορα, μερικές φορές επιβραδύνει, πηγαίνει αργά. Προκειμένου το αυτοκίνητο να μπορεί να ταξιδεύει με διάφορες ταχύτητες, έχει δημιουργηθεί το κιβώτιο ταχυτήτων ή το σύστημα μετάδοσης.

Το σύστημα μετάδοσης (ή ο μηχανισμός μετάδοσης), με λίγα λόγια, είναι το σύστημα που σχηματίζεται από ένα σύνολο γραναζιών που επιτρέπει στον οδηγό να προσαρμόζει την ταχύτητα και τη ροπή που είναι κατάλληλες για τις συνθήκες οδήγησης του οχήματος.

Θυμηθείτε ότι η ροπή ενός κινητήρα είναι, στο χώρο του αυτοκινήτου, το μέτρο της ικανότητας ενός οχήματος να αναπτύξει δύναμη.

Βασικές αρχές

Είναι η κίνηση που μεταδίδει στους τροχούς του οχήματος την ισχύ του.

Το διαφορικό επιτρέπει στους τροχούς να περιστρέφονται με διαφορετικές ταχύτητες. Είναι μια μηχανική συσκευή που έχει τη λειτουργία της διαίρεσης της ροπής του κινητήρα μεταξύ δύο αξόνων, επιτρέποντας την περιστροφή των τροχών σε διαφορετική περιστροφή.

Λειτουργία κιβωτίου ταχυτήτων

Το κιβώτιο ταχυτήτων λειτουργεί ως πολλαπλασιαστής δύναμης, επιτρέποντας στον κινητήρα να παρέχει στους τροχούς την κατάλληλη δύναμη για να μετακινήσει το όχημα σε κάθε νέα κατάσταση (επιτάχυνση, επιβράδυνση, μετακίνηση σε ανηφόρα ή κατηφόρα). πλαγιές κ.λπ.).

Σε κάθε αλλαγη ταχυτήτων, ο λόγος των στροφών του κινητήρα προς την ταχύτητα του άξονα ποικίλλει αναλόγως. Όσο υψηλότερες είναι οι στροφές του κινητήρα σε σχέση με την περιστροφή του άξονα, τόσο μεγαλύτερη είναι η δύναμη και τόσο χαμηλότερη είναι η ταχύτητα.

Διαφορετικά – χαμηλότερη περιστροφή – υψηλότερη ταχύτητα και χαμηλότερο ποσοστό δύναμης.

Γνωρίζουμε ότι το φάσμα των δυνατοτήτων ταχύτητας που μπορεί να αναπτύξει ένα όχημα δεν είναι άπειρο, επομένως είναι περιορισμένο, πολύ περισσότερο για πρακτικότητα και οδηγικότητα, ότι ένα κιβώτιο ταχυτήτων μπορεί να έχει 5 ταχύτητες κατά μέσο όρο, ανάλογα με τον τύπο του οχήματος. Η οπισθοπορεία, πρέπει να σημειωθεί, δεν μετράει επειδή είναι μια ανεστραμμένη ταχύτητα.

Αν χρειαστεί να αλλάξετε το κιβώτιο ταχυτήτων ή άλλο αυτόματο μέρος του αυτοκινήτου, τότε ελέγξτε: ανταλλακτικά αυτοκινήτων ηλεκτρονικό κατάστημα Antallaktikaexartimata.gr.

Δείτε ακόμα