Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Οδήγηση υπό βροχή: Τι πρέπει να προσέχουμε στο δρόμο

Σε πραγματικές παγίδες μπορούν να μετατραπούν οι δρόμοι τον χειμώνα καθώς η βροχή μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους οδηγούς.
 
Απλοί κανόνες που μπορούν να εφαρμοστούν στην οδήγηση μπορούν να σώσουν κυριολεκτικά ζωές κατά τις εποχές που συνοδεύονται από βροχή.
 
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να φροντίσει ο οδηγός, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι να έχει παρμπρίζ καθαρό και να βεβαιωθεί ότι οι υαλοκαθαριστήρες δεν έχουν φθαρεί αλλά και ότι δοχείο νερού των υαλοκαθαριστήρων να είναι γεμάτο.
 
Τα φώτα πορείας θα πρέπει να είναι αναμμένα.
 
Παράλληλα, επειδή τα κλειστά παράθυρα οδηγούν στο θάμπωμα των τζαμιών, θα πρέπει ο οδηγός να χρησιμοποιεί το σύστημα a/c ή του κλιματισμού για να τα ξεθαμπώσει.
 
Τα ελαστικά θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι έχουν το προβλεπόμενο βάθος πέλματος και τη σωστή πίεση ώστε να αποφευχθεί η πλαγιολίσθηση και η υδρολίσθηση.
 
Η ταχύτητα κατά τη διάρκεια της βροχής αλλά και μετά θα πρέπει να είναι μικρή ώστε να δίνεται χρόνος στην πρόσφυση του ελαστικού, ενώ η απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα είναι πολύ σημαντικός παράγοντας.
 
Η προετοιμασία για ταξίδι στη βροχή, απαιτεί χρήση όλων των κύριων σημείων ελέγχου, όπως του τιμονιού, του συμπλέκτη, των φρένων και του γκαζιού.
 
Όταν στο οδόστρωμα φαίνονται οι διαγραμμίσεις θα πρέπει να ακολουθούμε τα ίχνη του προπορευόμενου αυτοκινήτου και να αποφεύγουμε την απότομη χρήση των φρένων.
 
Προσπεράσεις δεν θα πρέπει να γίνονται, ή αν πρέπει να γίνουν, ο οδηγός οφείλει να έχει πολύ μεγάλη προσοχή.
 
Θα πρέπει επίσης να στεγνώνουμε τα φρένα μας όταν περνάμε μέσα από νερά, πατώντας τα απαλά για λίγα μέτρα.
 
Αν το αυτοκίνητο γλιστρήσει δεν θα πατήσουμε απότομα φρένο, αλλά θα πρέπει να εφαρμόσουμε έντονη και σταθερή πίεση στο πεντάλ του φρένου.
 
Ο οδηγός δεν θα πρέπει να περνά μέσα από νερά που κινούνται, καθώς είναι πιθανό να έχουν σχηματιστεί χείμαρροι οι οποίοι μπορεί να γίνουν εξαιρετικά επικίνδυνοι και να παρασύρουν το όχημα.
 
Σε μέρη που έχει μαζευτεί πολύ νερό, απαιτείται αργή κίνηση καθώς όσο περισσότερο νερό σηκώσει το αυτοκίνητο τόσο μεγαλύτερη γίνεται η πιθανότητα να βραχούν τα ηλεκτρικά τμήματα του κινητήρα, με αποτέλεσμα να σβήσει ο κινητήρας.
 
Προσοχή απαιτείται στους πεζούς που κινούνται σε πεζοδρόμιο ή περιμένουν σε στάση λεωφορείων.
 
Αν η βροχή είναι πολύ δυνατή και οι υαλοκαθαριστήρες δεν μπορούν να καθαρίσουν το παρμπρίζ σταματήστε στην άκρη του δρόμου και περιμένετε να σταματήσει ή να κοπάσει η βροχή.