Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

GreRoom 2020

132722647 10221213969611595 7588540788955521312 o

Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά, 
ψηλή μου δεντρολιβανιά, 
κι αρχή καλός μας χρόνος,  
εκκλησιά με τ’ άγιο θρόνος.

Αρχή που βγήκε ο Χριστός, 
άγιος και πνευματικός, 
στη γη να περπατήσει 
και να μας καλοκαρδίσει.

Aς ευχηθούμε το νέο έτος να κάνει τα όνειρα όλου του κόσμου πραγματικότητα και να σκορπίσει υγεία και ευτυχία 

 

28-12-2020 

– Οι πολίτες φυσικά και πρέπει να είναι ενήμεροι για το εμβόλιο, το μόνο που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα είναι ότι οι επόμενοι μήνες θα μείνουν στην ιστορία ως οι μήνες του αντιεμβολιαστικού κινήματος που θα έρθει αντιμέτωπο με τους επαγγελματίες υγείας.

– Όσοι ζητούν απο το ΕΣΥ, να προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμων ιατρών και νοσηλευτών και να δώσει κίνητρα μέσα από την αναβάθμιση του μισθολογίου δεν είναι ουτε αριστεροί ούτε δεξιοί είναι απλα λογικοί.

 

17-12-2020

– Η ίδρυση αναπτυξιακού οργανισμού συζητήθηκε ουκ ολίγες φορές στα δημοτικά συμβούλια των δύο Δήμων. Σύμφωνα με το νόμο 4674/2020 του Υπουργείου Εσωτερικών καταληκτική ημερομηνία αποφάσεων για δημιουργία φορέα είναι η 31/12/2020. Λίγη υπομονή ακόμη λοιπόν να δούμε το πραγματικό ενδιαφέρον όλων …!!

 

5-12-2020

– Μετα και την επίσημη παρουσίαση του προγράμματος της “Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης”, όπου σε 40 σελίδες ΔΕΝ αναφέρονται πουθενά τα Γρεβενά και η Καστοριά, είμαι πολύ περίεργος να δω τις αντιδράσεις των τοπικών φορέων.


29-11-2020

– Ο χειμώνας έφτασε αλλά η σήμανση του οδικού δικτύου, με τις ξεβαμμένες και σε καποιους δρόμους ανυπαρκτες διαγραμμίσεις , καθιστούν επικίνδυνη την μετακίνηση των οχημάτων προς τα χωριά των Γρεβενών. Μήπως πρέπει να βιαστούμε πριν δούμε τα πρώτα χιόνια;;

– Αν οι καταστηματάρχες της εστίασης στη Θεσσαλονίκη  ζητούν το άνοιγμα τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο, στα Γρεβενά θα πρέπει να υπολογίζουμε ότι θα ανοίξουν καλή πασχαλιά

 

21-11-2020

 Είναι μεγάλη η απόσταση από το «εγώ» στο «εμείς» και δυστυχώς όπως όλα δείχνουν.. κανένας από τους τοπικούς άρχοντες δεν θέλει να την καλύψει.

– Τελικά τώρα κατάλαβα γιατί λέμε ότι οι Έλληνες είναι ανώτεροι όλων.. αναλόγως των συνθηκών. μεταμορφωνόμαστε σε οικονομολόγουςσεισμολόγους, σε γιατρούς και λοιμοξιολογους και σε περίπτωση πολέμου στρατιωτικοί αναλυτές αν όχι στρατηγοί.

 

16-11-2020

– Ελπίζουμε οι πολίτες να ανταποκριθούν στην έκκληση του Αντιδημάρχου Καθημερινότητας και Πρασίνου και να δουν πραγματικά τους δημόσιους χώρους ως προέκταση της αυλής τους.

– Μπορει τα νέα για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού να είναι ευχάριστα αλλα μήπως ηρθε η ωρα οι επιστήμονες να εστιάσουν και στο εμβόλιο κατά της ανευθυνότητας και της παντογνωσίας;

 Οι επιστήμονες επιμένουν ότι η μόνη περίπτωση για τον περιορισμό της πανδημίας μέχρι να έρθει το εμβόλιο είναι η προσοχή και αυστηρή τήρηση των μέτρων από τους πολίτες. Αν αυτό που λένε είναι σωστό ή λάθος, θα το εκτιμήσουμε συνολικά στο τέλος αυτής της πανδημίας 

– Όταν η κυβέρνηση απαγόρευσε-ματαίωσε τις μεγαλύτερες θρησκευτικές εκδηλώσεις της Χριστιανοσύνης αλλα και τους εορτασμούς για τις εθνικές επετείους όλοι μιλούσαν για “την ορθή απόφαση της”

 

10-11-2020

– Υποχρεωτικό θα πρέπει να είναι το RAPID τεστ στους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στις σχολικές τους μονάδες. Στις πύλες εισόδου της πόλης μας και του νομού μας καθημερινά εισέρχονται δεκάδες εκπαιδευτικοί από άλλους νομούς μεγαλώνοντας το πρόβλημα της μόλυνσης με τον ιό αμφίδρομα.

– Πολλοί υποστηρίζουν ότι τις κρίσιμες για τις αντοχές του συστήματος Υγείας επόμενες μέρες, θα δούμε και την αναπόφευκτη «επιλογή» ασθενών για τις ΜΕΘ.

 

 

8-11-2020

– Οι αγωνίες και τα ερωτήματα για την επόμενη μέρα της απολυγνητοποιησης δεν λύνονται ουτε με κόντρες ούτε με ταχυδακτυλουργικά κόλπα. Απαιτούνται σοβαρές προτάσεις  από υπευθύνους ανθρώπους

– Κάποιοι θα πρεπει να γνωρίζουν οτι η αναστολή λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δεν έγκειται στην δικαιοδοσία του κάθε Δημάρχου.


28-10-2020

– Η ραγδαία αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων και οι τέσσερις δύσκολοι χειμερινοί μήνες που έχουμε μπροστά μας, απαιτούν λίγο παραπάνω ατομική ευθύνη και λιγότερες επισκέψεις από και σε «περιοχές κινδύνου»

– Μήπως στα «ραβασάκια» των τελών κυκλοφορίας των οχημάτων θα πρέπει να υπάρχει έκπτωση για το διάστημα που είχαμε απαγόρευση κυκλοφορίας ; εύλογο το ερώτημα, χλωμή όμως η απάντηση.

– Άκουσα πολλούς να χρεώνουν στα καταστήματα της εστίασης την αύξηση των κρουσματων αλλα θα πρέπει συνειδητοποιήσουμε όλοι μας.. ότι αυτοί που παραβιάζουν τα μέτρα δεν είναι οι καταστηματάρχες αλλα οι πελάτες.. και οι πελάτες είμαστε εμείς.

 

14-10-2020

– Όλα δείχνουν ότι η κατάσταση με τον κορονοϊό ξεφεύγει… όπως και η ανευθυνότητα ορισμένων συνομωσιολόγων που θεωρούν ότι μπορούν να γράφουν ότι τους κατέβει στο κεφάλι αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις και τις συνέπειες

– κίτρινο, κόκκινο και μαύρο… Μπορεί στον υγειονομικό χάρτη (προς το παρόν) να είμαστε στο «κίτρινο» ωστόσο οι επαγγελματίες της πόλης εδώ και καιρό βρίσκονται στο «κόκκινο» και αν τραβήξει πολύ αυτή η κατάσταση, μάλλον πολλοί είναι αυτοί που θα καταλήξουν στο «μαύρο»

 

 

5-10-2020

– Σκυλί που δεν γαβγίζει μένει νηστικό! Δεν ξερω αν κάποιοι (απ αυτούς που πρέπει) το διαβάσουν, αλλά αν μπουν στον κόπο.. να μας πουν πόσες φορές αναφέρεται η λέξη «Γρεβενά», στο Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (masterplan) για την δυτική Μακεδονία που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση. 

– Να θυμάστε ότι μια απο τις τεχνικές για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης είναι και η τεχνική της δημιουργίας προβλημάτων, και στη συνέχεια η παροχή των λύσεων.

– Για να γίνει αποδεκτή μια αντιλαϊκή απόφαση,  την παρουσιάζεις ως «οδυνηρή αλλά αναγκαία» και αφήνεις στο κοινό ένα κάποιο χρονικό διάστημα, ώστε να συνηθίσει στην ιδέα της αλλαγής, και να την αποδεχτεί μοιρολατρικά.


26-9-2020

– Άλλοι αγωνίζονται και άλλοι καμαρώνουν;; Δεν μπορεί να έχεις την απαίτηση να θερίσεις το χωράφι που άλλοι όργωσαν και έσπειραν ρε φίλε πώς να το κάνουμε.

– 39 έτη ο μέρος όρος των κρουσμάτων που δείχνει ξεκάθαρα ότι ο ιός δεν κάνει ηλικιακές διακρίσεις. Μήπως οι νεολαίοι θα πρέπει να δείξουν περισσότερη υπευθυνότητα;

– Τελικά όπου κι αν πάς θα ακούσεις “αποκλειστικές πληροφορίες” για τα πραγματικά κρούσματα του Covid-19, το εντυπωσιακό όμως ειναι ότι τα ακους και από κάποιους που τις προηγούμενες μέρες δήλωναν αρνητές της μάσκας και αμφισβητούσαν ακόμα και την ύπαρξη του κορωνοϊού.

– Δεκάδες ήταν οι αναρτήσεις που κατέβηκαν από πολλα προφίλ στο fb μετα τις πρώτες δικογραφίες για όσους μέσω διαδικτύου διέδιδαν θεωρίες συνωμοσίας και προέτρεπαν τον κόσμο να μην φοραει μάσκα.

 

 

10-9-2020

– Πολλά τα ερωτηματικά.. πώς η 44χρονη μετανάστρια που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, κατάφερε να επιστρέψει σε μια ανοιχτή δομή από μια άλλη δομή που μάλιστα είναι και σε καραντίνα; Ποιος φέρει την ευθύνη για τη μετακίνησή της;

– Πάνω απο 5 δισ. ευρώ για 16 μεγάλες επενδύσεις σύμφωνα με το masterplan για την απολιγνιτοποίηση, και αναρωτιέμαι ποια θα είναι η εμβληματική επένδυση στην ΠΕ Γρεβενών;

– Περι μάσκας ο λόγος.. Φυσικά και είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ μας να προστατεύουμε τον εαυτό μας η όχι, να μη ξεχνάμε όμως και την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ μας να προστατεύουμε τους άλλους.


27-8-2020

– Πολλοί είναι οι πολίτες των Γρεβενών που θεωρούν ότι πιο εύκολα θα τα βρουν ο Μητσοτάκης με τον Ερντογάν, παρά οι έχοντες στα χέρια τους την τύχη του τόπου μας. Κάποιοι όμως θα πρέπει να καταλάβουν επιτέλους ότι η συνεργασία είναι επιτακτική ανάγκη.

– Σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα του ΑΠΘ, αν δεν ληφθούν μέτρα και κατάλληλη προετοιμασία, τα ημερήσια κρούσματα τον Οκτώβριο θα κυμαίνονται μεταξύ 200-260, τον Νοέμβριο θα αυξηθούν στα 410, ενώ τον Δεκέμβριο θα είναι 2000.

– Με αφορμή την λήψη περιοριστικών – προληπτικών μέτρων κατά του κορωνοϊού, μήπως θα πρέπει να επανεξεταστεί το θέμα της απευθείας μετάδοσης των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου για την καλύτερη και πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών. 

 

16-8-2020

– Αναρωτιέμαι αν η  ανευθυνότητα των… υπεύθυνων είναι σημείο των καιρών ή μήπως είναι διαχρονική ανικανότητα των ψηφοφόρων;  

– Ο κορονοϊός δεν έχει ούτε ηλικιακά ούτε κοινωνικά κριτήρια, όλοι μπορούμε να νοσήσουμε  και δεν υπάρχουν εξαιρέσεις. Δυστυχώς όμως υπάρχουν άνθρωποι που στοχοποιούν τους ασθενείς και το περιβάλλον τους σαν να είναι εγκληματίες.

– Κάποιοι  «ειδήμονες» του facebook, προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλα είναι ψεύτικα!! 

– Τελικά δεν ξέρω αν ο κορονοϊός είναι ανίκητος αλλά την βλακεία ορισμένων.. δεν την παλεύεις με τίποτα.

 

5-8-2020

– Όπως όλα δείχνουν, πριν απ τον δεκαπενταύγουστο θα υπάρξει αποσυμφόρηση των ορεινών χωριών από τους πρόσφυγες αφού το πρόγραμμα philoxenia τελειώνει λίγο πριν την ώρα του. 

–  Επιτέλους βρέθηκε λύση για το ποτάμι, υιοθετήθηκε και άρχισε ο καθαρισμός του. Κάλιο αργά παρά ποτέ .

– «Με πέντε απλές κινήσεις κρατάμε πόλη και χωριά καθαρά» αλλά πολλοί προχωρούν στην έκτη κίνηση που είναι η διαγραφή των 5 προηγούμενων.

– Δεν ξέρω πόσα θα είναι τα κρούσματα τον ερχόμενο χειμώνα αλλα τα μαγαζιά θα είναι σίγουρα λιγότερα

– Τα νέα δεδομένα και αυξητική τάση των κρουσμάτων, δημιουργούν ερωτηματικά και προβληματισμό στο άνοιγμα των σχολείων, που έχουν προγραμματιστεί να ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου.


 

31-7-2020

– Πολύ φοβάμαι ότι.. όπως κάποιοι περίμεναν τα πανηγύρια και έμειναν με την όρεξη, κάπως έτσι θα την πάθουν και οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων με την αναμονή της έλευσης  των νέων φοιτητών.

 Όταν δεν υπάρχει η συνεργασία των τοπικών αρχών και αν δεν σκύψουν όλοι μαζι πάνω από το πρόβλημα ώστε να το αντιμετωπίσουν, τότε  πολύ απλά  μην περιμένεις τη λύση του, φρόντισε όμως στις επόμενες εκλογές να μη πάθεις αλτσχαϊμερ

 

23-7-2020

– Τελικά όπως όλα δείχνουν.. κάποιοι θέλουν να μας πείσουν ότι το ποτάμι της πόλης είναι ορφανό. Για αυτή την κατάσταση όπως λέει κι ο Κώστας Χατζής “.. κάποιοι φταίνε, κάποιος φταίει, αλλά εύκολο είναι να το βρεις: Γύφτοι θα ’ναι ή Εβραίοι ή ο κύριος Κανείς”.

– 13.852 δενδρύλλια, η μεγαλύτερη φυτεία χασίς που εντοπίστηκε στην Ελλάδα!!! Τώρα καταλάβαμε τι εννοούσαν όταν μας έλεγαν ότι είμαστε ο πρώτος πράσινος νομός και με διαφορά μάλιστα!!

– Για να δεις αν εισαι θετικός στον Covid-19, δίνεις δείγμα, το στέλνουν για εργαστηριακό έλεγχο και περιμένεις τα αποτελέσματα, δεν ρωτάς την “καφετζού” της γειτονιάς ούτε τους “ειδήμονες” στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

 

16-7-2020

– Στην προχθεσινή διαβούλευση ο Περιφερειάρχης αναγνώρισε την αδικία που υφίσταται ο Δήμος Γρεβενών λόγω του υψηλού ΑΕΠ που παρουσιάζει η Δυτική Μακεδονία και υποσχέθηκε… Εν αναμονή λοιπόν του Σχεδίου της Δίκαιης Μετάβασης και την δρομολόγηση των εμβληματικών έργων.

–  Ποιοι και γιατί αισθάνθηκαν άβολα όταν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εκφράστηκε η άποψη για την αναγκαιότητα επανίδρυσης μιας Αναπτυξιακής των Γρεβενών;«Στερνή μου Γνώση να σ’ είχα πρώτα..»

– Σε αντίθεση με κάποιους αιρετούς και όχι μόνο που ίσως ξέχασαν ότι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση του Κηπουρειού ή δεν το πήραν και πολύ σοβαρά, ο Αντιπεριφερειάρχης και ο Δήμαρχος Γρεβενών κράτησαν υπεύθυνη στάση και μπήκαν σε εθελοντική καραντίνα.

 

9-7-2020

– Η απαξιωτική αναγνώριση των εργαζομένων του ΓΝΓΡΕΒΕΝΩΝ, (που στήριξε όχι μόνο το νομό Γρεβενών αλλά και όμορους νομούς εν μέσω υγειονομικής πανδημίας) ήταν η εξαίρεση του από το επίδομα του ΙΣΝ!!

 

6-7-2020

– Το εμβόλιο για τον κορωνοϊό σίγουρα θα υπάρξει πριν το τέλος του έτους, αλλα το εμβόλιο για την αχαριστία μάλλον θα αργήσει για καμία χιλιετία ακόμα.

– Μπορεί οι αντιδράσεις των πολιτών για την κατάσταση του Γρεβενίτη αλλα και του Δοξανίτη που διασχίζουν την πόλη, να πληθαίνουν καθημερινά αλλά δυστυχώς δεν βλέπω να ιδρώνει το αυτί κανενός.

– Το ζητούμενο δεν είναι το πότε θα γίνουν οι πρώτες εκλογές που θα «κάψουν» την απλή αναλογική αλλα το πότε θα γίνουν οι δεύτερες και ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι.


26-6-2020

– Ανησυχητικά τα μηνύματα από τα νεα στοιχεία του ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, αλλα το πιο ανησυχητικό είναι ότι κάποιοι εξακολουθούν να χλευάζουν τα μέτρα προστασίας

– Στο πολιτικό σκηνικό.. η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί σε πολύ ψηλά επίπεδα αλλα οι νεφώσεις και η ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα μπορεί να φέρει και ισχυρές καταιγίδες με απρόβλεπτες καταστάσεις.

 

 

17-6-2020

– Όπως όλα δείχνουν.. «ο κύβος ερρίφθη», μένει να δούμε στην πράξη αν θα ισχύσει το πλαφόν του 1% και η εφαρμογή του σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα ξεχωριστά, όπως και ποιό είναι το ανταποδοτικό σχέδιο  για την οικονομική ανάκαμψη του Νομού Γρεβενών.

– Κάποιοι επιμένουν ότι.. οι δικαστικές έρευνες των τελευταίων ημερών που αφορούν Δημοτικές Επιχειρήσεις, αλλα και το θέμα της κλειστής δομής μεταναστών- προσφύγων, θα προκαλέσουν ανατροπές προσωπικών σχέσεων όπως επίσης και την αλλαγή συσχετισμού δυνάμεων. Ποιοι θα είναι οι κερδισμένοι της επόμενης μέρας;

 

15-6-2020

– Μπορεί το φετινό καλοκαίρι να είναι διαφορετικό αφου τα περισσότερα πανηγύρια και εκδηλώσεις  ματαιώθηκαν, αλλά πολλοί πιστεύουν ότι τα γλέντια θα είναι σε άλλο επίπεδο.

– Τα ανύπαρκτα πεζοδρόμια στη γέφυρα της Καλαμπάκας στα Τσακάλια, αποτελούν πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, αλλα μάλλον οι έχοντες την εξουσία, κυκλοφορούν μόνο με αυτοκίνητο και δεν το πρόσεξαν ποτέ.

– Όταν κάποιος δεν μιλαει δεν σημαίνει ότι δεν γνωρίζει. Πολλες φορές η σιωπή είναι η τέλεια έκφραση της περιφρόνησης 

 

5-6-2020

– Οι τελευταίες εξελίξεις στα αιολικά και το μεταναστευτικό-προσφυγικό, δείχνουν το κενό και την αδυναμία που υπάρχει στον δημόσιο διάλογο, για μια ρεαλιστική πρόταση για το αύριο και την Ανάπτυξη αυτού του τόπου

– Μήπως η κοινωνία πρέπει να γίνει λίγο πιο απαιτητική για τα όσα συμβαίνουν γύρω μας συμμετέχοντας και όχι απλά παρακολουθώντας τις εξελίξεις σαν απλός θεατής;


28-5-2020

– Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση δίνει 10,7 εκ. ευρώ για την ανάπτυξη και την βελτίωση των υποδομών του χιονοδρομικού στα 3-5 Πηγάδια, κάποιοι περιμένουν να έρθει η ανάπτυξη στη Βασιλίτσα με την καταστροφική για το βουνό, ενεργειακή απάτη των αιολικών και τους μετανάστες! Άξιοι της μοίρας μας λοιπόν.

– Άναψε φωτιές η έλευση νέων προσφύγων και μεταναστών, ολοι εκφράζουν τις ανησυχίες τους και την αντίθεση τους, ωστόσο όμως η ορατότητα για λύση παραμένει στο μηδέν και το θεμα τον ευθυνών θυμίζει και λίγο Πινγκ Πονγκ

– Θετική η συνένωση των αθλητικών σωματείων του βόλεϊ, μακάρι αυτή η προσπάθεια να βρει υποστηρικτές αλλα και μιμητές και όχι μόνο στον χώρο του αθλητισμού.

 

20-5-2020

– Όταν δίνεις σε κάποιον εξουσία, έχεις την ευκαιρία να κρίνεις πολλούς.. όχι μόνο αυτόν που την την ασκεί, αλλά και όλων αυτών που υποτάσσονται σ’ αυτή.

– Σιγά σιγά.. θα μας πείσουν ότι η ανεμογεννήτριες στη Βασιλίτσα θα αποτελουν και τουριστική ατραξιόν για την ανάπτυξη της περιοχής.

– ΟΚ.. Πήγες τη βόλτα σου στο πάρκο, στο δάσος, στο ποτάμι, βγήκες και 5-6 φωτο.. αλλά φεύγοντας μήπως ξέχασες τα γάντια, τη μάσκα, τα κουτάκια μπύρας κλπ..

– Ανοίγουν οι παιδικές χαρές στις γειτονιές και στα χωριά, αλλά καλό θα ήταν να θυμόμαστε ότι η διαχείριση και η προστασία τους είναι θέμα παιδείας.

 

8-5-2020

– Κάποιοι αποφάσισαν να κάνουν την… επανάστασή τους αγνοώντας επιδεικτικά τις προειδοποιήσεις και τις οδηγίες ενώ κάποιοι άλλοι.. ξαφνικά απέκτησαν γνώσεις ιατρικής μεσω fb αμφισβητώντας τους επιστήμονες.

– Είναι πολλά τα φράγκα φιλαράκι. Μέχρι χθες κάποιοι επιχειρηματίες έβλεπαν στραβά τη φιλοξενία των προσφύγων στα ξενοδοχεία του ορεινού όγκου, τώρα οι ίδιοι τρέχουν να υποβάλουν φάκελους για να τους φέρουν στην πόλη.

 

1-5-2020

– Αν τα σενάρια για πρόωρες εκλογές επιβεβαιωθούν, λέτε να δούμε τους υποψηφίους βουλευτές μαζί με τα ψηφοδέλτια στο φάκελο, να μοιράζουν μάσκες και αντισηπτικά;

– Αφού λένε ότι οι πρόσφυγες θα φύγουν από τα ξενοδοχεία, σε ποια δομή θα είναι ο νεος διοικητής; Μήπως πάμε σε δομή κλειστού τύπου;

– Καλό το facebook φιλαράκι αλλα θελει προσοχή!! Δυστυχώς πολλές φορές αναπαράγουμε τα λεγόμενα fake news με σκοπό την ενεργοποίηση των συναισθημάτων και των προσωπικών πεποιθήσεων, για να κερδίσουμε κάποια like αλλα και αγανακτισμένα και πολλές φορές «ψεκασμένα» σχόλια.

– Με το ξέσπασμα της πανδημίας COVID-19, παρατηρήθηκε έξαρση της παραπληροφόρησης που διακινήθηκαν κυρίως στο facebook και στο twiter , δικαιώνοντας τον Ουμπέρτο Έκο που είπε ότι «αυτά τα δίκτυα ήρθαν για να δώσουν φωνή σε “λεγεώνες ηλιθίων”» αλλα και τον δικο μας τον Αρκά που σ’ ένα απ’ τα σκίτσα του έγραψε πως «ο πόλεμος κατά της βλακείας τελείωσε και τον χάσαμε».

 


 

21-4-2020

– Τώρα όλοι λέμε ότι η πολιτεία έχει την ευθύνη  να παρέχει τα κατάλληλα εργαλεία και να δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε το σύστημα υγείας να μπορεί να ανταπεξέλθει αλλα..  όταν τελειώσει η κρίση θα δούμε πόσοι θα στηρίξουν τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία στο ΕΚΑΒ κλπ κ για τους κακούς μισθούς και τις  συνθήκες εργασίας που αποτελούν χρόνια προβλήματα.

– Όνομα δε λέμε, άλλα σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου, ο επικρατέστερος για τη θέση Διοικητή της Δομης Προσφύγων Γρεβενών , εχει καταγωγή από τα Γρεβενά και έχει διεθνή εμπειρία.

– Όσο πιο συχνά ακούω «Δεν υπάρχουν πρόωρες εκλογές» τόσο πιο κοντά τις βλέπω .

 

 


28-3-2020

 Μένουμε Σπίτι

 Είναι απλό, σαφές και εύκολο

 Τι δεν καταλαβαίνεις;

 

26-3-2020

– Εντός των προσεχών ημερών η προκήρυξη για την τοποθέτηση Διοικητών στις δομές Προσωρινής Υποδοχής και Φιλοξενίας μεταναστών , καθώς και για την πρόσληψη προσωπικού το οποίο θα στελεχώσει τις 28 νέες περιφερειακές υπηρεσίες.

– Πως να τον ελέγξει ο Αστυνομικός τον πολυμήχανο Οδυσσέα; Όλοι κυκλοφορούν στους δρόμους σαν να μην τρέχει τίποτα. Τύπωσαν φόρμες, έγραψαν ό,τι τους κατέβηκε στο κεφάλι και ξεχύθηκαν.

– Με βάση και τη σημερινή έκθεση του ΕΟΔΥ, τα Γρεβενά είναι στους νομούς της Ελλάδας στους οποίους δεν έχει, μέχρι στιγμής, ανιχνευθεί κρούσμα κορωνοϊού. Αυτό όμως δεν πρέπει να μας οδηγήσει σε εφησυχασμό. ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ

 

15-3-2020

 Μια νέα πραγματικότητα διαμορφώθηκε.  Υπομονή σε όσους μένουν σπίτι, κουράγιο και καλή δύναμη σε γιατρούς, νοσηλευτές, προσωπικό νοσοκομείων, φαρμακοποιούς, υπαλλήλους σουπερμάρκετ, ντελιβεραδες και οποίους αλλους προσφέρουν υπηρεσίες εκει έξω…

– Πολλές φορές η ηλιθιότητα ξεπερνάει και το άπειρο του Σύμπαντος!! Ποστάρει το «Μένουμε σπίτι» και ταυτόχρονα παρεξηγήθηκε γατί συνάντησε τη συμπεθέρα που δεν την ασπάστηκε αλλα ουτε  την προσκάλεσε για καφέ στο σπίτι

– Ελληναρα… αν αύριο η Κυβέρνηση επιβάλλει απαγόρευση της κυκλοφορίας, μην μου διαμαρτυρηθείς, γιατί εσύ θα το χεις προκαλέσει με την ανευθυνότητα σου.

 

11-3-2020

– Καλο το καλαμπούρι και το τρολάρισμα στο facebook αλλα καλύτερα θα είναι το μήνυμα της πολιτικής προστασίας στα κινητά μας να το πάρουμε στα σοβαρά .

– Φιλαράκι θα πρέπει να συμβιβαστείς με το ότι όποιος μιλάει ελληνικά δεν σημαίνει και οτι αγαπάει και την Ελλάδα, άλλωστε κι ο εφιάλτης ελληνικά μιλούσε.

– Για μια ακόμη φορά ακούσαμε ότι υπάρχουν θετικές οι εξελίξεις για το βόρειο τμήμα του Ε65, για το πότε θα δούμε όμως μπουλντόζες, τσιμουδιά..

 

4-3-2020

– Σε κάθε σύγχρονη τοπική κοινωνία, η προστασία του περιβάλλοντος και η καθαριότητα μιας πόλης να είναι στις υποχρεώσεις της Δημοτικής Αρχής  αλλα να μην ξεχνάμε ότι δείχνει και την παιδεία των κατοίκων της. 

– Η καθαρά Δευτέρα πέρασε αλλα κάποιοι μάλλον ακόμα πετούν χαρταετό.

– Από ποιους και ποιοι χώροι προτάθηκαν για τη δημιουργία κλειστής δομής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστώνΛέτε να υπάρξουν εκπλήξεις;

– Στη δεύτερη φάση ανάπτυξης Δικτύων Φυσικού Αερίου εντάσσονται 8 περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, οπου οι προμελέτες και οι διαγωνισμοί για αναμένεται να προκηρυχθούν το 2021.


26-2-2020

– Μπορεί η κυβέρνηση να δείχνει αποφασισμένη να υλοποιήσει αυτά που υποσχέθηκε στους ευρωπαίους εταίρους αλλά θα πρέπει να αναλογιστεί και τι υποσχέθηκε στους Έλληνες ψηφοφόρους.

– Η απόρριψη της ξένης κουλτούρας είναι ένδειξη βαρβαρότητας, ενώ η κατανόηση της ξένης βαρβαρότητας είναι ένδειξη κουλτούρας.

– Λετε να δούμε κανέναν απ αυτούς που σήμερα αδιαφορούν για τα όσα συμβαίνουν στην Λέσβο και στη Χίο, αύριο να σηκώνουν ανάστημα και σημαίες στα «πατώματα»;

– Τελικά είχαν δίκιο όταν μας έλεγαν ότι η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα. «Με τη σφαίρα μπορεί να σκοτώσεις τον εχθρό σου αλλα με την ψήφο μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου».

 

23-2-2020

– Άκουσα ότι η περιφερειακή συνείδηση θα εφαρμοστεί στις εκδηλώσεις της Αποκριάς και οι Κοζανίτες θα κλείνουν τα μαγαζιά τους στις 2 το μεσημέρι αλλα και στις 2 μετα τα μεσάνυχτα ως συμπαράσταση στoυς Γρεβενιώvτες. 

  

 

17-2-2020

– Αν εξαιρέσεις την ερημιά , τα Γρεβενά είναι μια πόλη που σφύζει από ζωή, αλλα για όσους δεν το βλέπουν υπάρχει φυσικά και η λύση της μετανάστευσης

– Το μόνο που καταλάβαμε απο τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για το μεταναστευτικό, είναι ότι για μια ακόμα φορά, κάποιοι θα αποφασίσουν για μας χωρίς εμάς.

– Δεν ξέρω αν  αν θα επιμείνει η κυβέρνηση στο θέμα  των επιτάξεων αλλά.. καλά θα κάνουν να κοιτάξουν λίγο πίσω για να δουν πως πλήρωσαν και οι προηγούμενοι  τη συμφωνία των Πρεσπών.

 

10-2-2020

– Ο κ. Μηταράκης λέει πως υπέγραψε έκτακτη χρηματοδότηση σχεδόν δέκα εκατομμύρια ευρώ για τους δήμους που στα όριά τους είχαν προσφυγικές δομές το 2019. Αναρωτιέμαι… τα Γρεβενά ανήκουν σ αυτούς τους δήμους;

 

2-2-2020

– Tις επόμενες μέρες θα μάθουμε αν τα Γρεβενά είναι στο τελικό σχέδιο για τα νέα κέντρα φιλοξενίας με 500 έως και 2.000 θέσεις  προσφύγων.

– Ευτυχώς που υπάρχει η τεχνολογία που καταγράφει, γιατί πολλές φορές οι άνθρωποι μπερδεύουν την κακή μνήμη με την καθαρή συνείδηση.

– Η ιστορία πάντα διδάσκει αλλά ποτέ δεν έχει κανέναν καλό μαθητή.

 


27-1-2020

 

– Οι άρχοντες του τόπου θα κριθούν από το έργο τους για το κοινό όφελος και όχι από το πόσες πίτες έκοψαν και σε πόσα πανηγύρια χόρεψαν.

– Κάποιοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι την φωτιά όσο την ταΐζεις τόσο δυναμώνει , αν την αφήσεις νηστική απλά πεθαίνει.

– Αν δεις άνθρωπο που έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του, να είσαι βέβαιος πως αυτή είναι η μόνη μεγάλη ιδέα που πέρασε ποτέ από το μυαλό του.

 

22-1-2020

– Κατά την επίσκεψη του υφυπουργού Αθλητισμού στα Γρεβενά, είχαμε τη ευκαιρία να διαπιστώσουμε για μια ακόμα φορά ότι οι «αντάπτορες» θα υπάρχουν πάντα ανάμεσα μας και θα κουμπώνουν στην εκάστοτε εξουσία «προσφέροντας» στο τόπο.

– Φιλαράκι δυστυχώς τις περισσότερες φορές άλλος το κουβαλάει το νερό κι άλλος το πίνει. Ο Ναπολέων ελεγε: στις επαναστάσεις υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων: εκείνοι που τις κάνουν κι εκείνοι που επωφελούνται.

– Ποτέ μην επιτρέψεις τη γνώμη κάποιου άλλου για σένα να γίνει η δική σου πραγματικότητα.

– Ποιος λεει ότι το 13 δεν είναι γούρικο; Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου είναι η 13η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και θα ορκιστεί στις 13 Μαρτίου.

 

15-1-2020

– Ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά δεν γίνεται .. Μήπως κάποιοι τοπικοί άρχοντες πρέπει ν ακούσουν προσεκτικά τα όσα είπε ο Μητροπολίτης στο χορό των Γρεβενιωτών της Θεσσαλονίκης;

– Μ αυτούς τους ρυθμούς.. βλέπω την ανακατασκευή-ασφαλτόστρωση του δρόμου για Καλαμπάκα  και την ενισχυση της γέφυρας του Βενέτικου, την επόμενη τετραετία να αποτελούν για μια ακόμα φορά προεκλογικό τάξιμο.

– Το’ βλεπες, το παιξες; Η γνωστή αστρολόγος Λίτσα Πατέρα πριν από 5 μερες παρουσιάζοντας τα ζώδια, μας αποκάλυψε ότι τα άστρα το 2020 ευνοούν γυναίκα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

 

6-1-2020

– Για την υπερφωταγωγημένη ερημία της πόλης ολοι έχουμε ευθύνες. Το να καταφύγει κανείς σε θλιβερές διαπιστώσεις και να περιγράψει την κατάσταση είναι εύκολο, το δύσκολο είναι να βρεθούν οι λύσεις.
– Αντιμέτωποι με αποκαρδιωτική εικόνα απο διάσπαρτα σκουπίδια θα βρεθούν όσοι κάνουν μια βόλτα στα γνωστά καρτέρια των κυνηγών. Μήπως πρέπει κάποιοι να αντιδράσουν ώστε να μη στιγματίζονται όλοι οι κυνηγοί; γιατί όπως λέει ο λαός: κοντά στο ξερό καίγεται και το χλωρό.
– ‘Ενας καλός καπετάνιος πρέπει να γνωρίζει ότι.. ένα σκουριασμένο καρφί δίπλα σε μια πυξίδα, μπορεί να τον απομακρύνει από την αλήθεια και να βουλιάξει το καράβι.