Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Εχθροί της Εκκλησίας: Ο Πνευματισμός (μέρος Β΄)

Στη συνέχεια αυτή για τον Πνευματισμό (Β΄μέρος) θα αφήσουμε να μας μιλήσουν χαρακτηριστικά παραδείγματα και ιστορίες.

Ο Κέυση (Edyar Cayce) υπήρξε μέντιουμ, μάντης και θεραπευτής, έκανε αποκρυφιστικές διαγνώσεις, είχε τηλεπαθητικές ικανότητες, έκανε αποκαλύψεις πέφτοντας σε παραλήρημα, είχε πνευματιστικές οράσεις, αλλά διδασκαλία αντίθετη από τη χριστιανική πίστη.
Πίστευε στη μετενσάρκωση και ότι ήταν ανεψιός του ευαγγελιστή Λουκά, θεωρούσε το Χριστό μετενσάρκωση του Αδάμ και το Θεό πατέρα και μητέρα ταυτόχρονα, κ.ά.
Δεν έπαυε βέβαια να πιστεύει ότι τα χαρίσματα όλα αυτά είναι εκ Θεού, αισθανόταν απολύτως χριστιανός, διάβαζε την Αγία Γραφή και μάλιστα ήταν ενεργό μέλος και κατηχητής στην ενορία του.
Χαρακτηρίστηκε ως ”ο κοιμώμενος προφήτης”.

Εδώ στεκόμαστε.
Διαφέρει απ΄αυτόν τον ”κοιμώμενο προφήτη” ο διορατικός και προορατικός γέροντας της Εκκλησίας.
Καμιά σχέση με νευρωτικό και υστερικό άνθρωπο, που συνήθως συμβαίνει με τα πνευματιστικά άτομα.
Έχει ζωή σύμφωνη με το Ευαγγέλιο, κοινωνάει με λαχτάρα το σώμα και το αίμα του Κυρίου, εξομολογείται τις αμαρτίες του και λάμπει από καθαρότητα ζωής, χαρά και χάρη Ιησού Χριστού.
Με πνευματικό μάτι διεισδυτικό, που έχει από το Πνεύμα το Άγιο, εισχωρεί μέσα στο πνεύμα του επισκέπτη και διαβλέπει τα ψυχικά νοσήματα ή ό,τι απασχολεί τον άνθρωπο αυτό (διορατικός γέροντας).
Ή με αποκάλυψη πάλι του Αγίου Πνεύματος προλέγει στον επισκέπτη τι θα του συμβεί στην υπόλοιπη ζωή του ή σ΄ένα κομμάτι της (προορατικός γέροντας).
Επομένως άλλο πνευματιστής κι άλλο πνευματοφόρος, που μπορεί να είναι κι ένας απλός χριστιανός, ώριμος όμως πολύ πνευματικά, καθώς και πνευματικός πατέρας.

Η αλήθεια όμως και η πλάνη, ο χριστιανισμός και διάφορες μαγικές απόψεις, αναμιγνύονται από πολλούς — ίσως και από άγνοια — και μεταδίδουν έτσι και στους άλλους σύγχυση.
—————————————–
Στο ”γεροντικό” του Αγίου όρους διαβάζουμε παράδειγμα τηλεκίνησης με πρωταγωνιστή κάποιο μοναχό, ονομαζόμενο Αλύπιο.
Όταν εκείνος προσευχόταν, κλονιζόταν το σώμα του ίδιου, όσο και των γύρων του μοναχών, ενώ τα στασίδια του ναού χόρευαν.
Ένας γέροντας μοναχός όμως, έμπειρος στον πνευματικό αγώνα, αφού εξέτασε την πνευματική κατάσταση του Αλύπιου, ανακάλυψε ότι θύμωνε εύκολα και φιλονικούσε, δεν υπάκουε στο γέροντά του και ήταν εγωιστής.
Όταν ο μοναχός συνετίστηκε και άλλαξε νοοτροπία, σταμάτησαν και τα συμπτώματα αυτά μέσα σε λίγο χρόνο.

Αυτό ας το προσέξουμε.
Ακόμη και όσοι είμαστε πολλά χρόνια στη χριστιανική ζωή μπορεί να συμβεί κάποτε να διαβάζουμε τις σκέψεις των γύρω μας ή να έχουμε ψευδοαποκαλύψεις και να αγιοποιούμε μόνοι μας τον εαυτό μας, ενώ στην πραγματικότητα γίναμε ψυχωσικοί άνθρωποι ή μας έχει εξαπατήσει ο Σατανάς, που σύμφωνα με τον απόστολο Παύλο μάς εμφανίζεται και ως άγγελος φωτός και όχι μόνο.
———————————————–
Με την καθοδήγηση του Άγγελου Τανάγρα η Ελληνική Εταιρεία Ψυχικών Ερευνών έκανε πνευματιστικά πειράματα με τη βοήθεια της Κλειώς Γεωργίου (μέντιουμ), η οποία είχε αρκετές επιτυχίες ιδιαίτερα σε πειράματα τηλεκίνησης.
Σε κάποια συνάντηση όμως, με σκοπό τη μετακίνηση μαγνητικής βελόνας, το μέντιουμ αναφώνησε: ”Δε μπορώ, δε μπορώ, δε μ΄αφήνει αυτός που χώρισε τη γυναίκα του και ένα χερουβείμ”.
Ήταν αλήθεια. Πίσω της ακριβώς στεκόταν ένας στρατηγός και ο αρχιμανδρίτης Α.Π, που εκείνη την ώρα προσεύχονταν ( Η αθανασία της ψυχής και…Αναστασίου Πιέρου

Ο θεραπευτής-μέντιουμ William Branham στην Καλσρούη και τη Λωζάνη, επειδή υπήρχαν πολλοί πιστοί χριστιανοί που προσεύχονταν, είπε από την εξέδρα:”Υπάρχουν εδώ δυνάμεις που με ταράζουν. Δε μπορώ να κάνω τίποτε”.

Το ότι η παρουσία πιστών με προσευχή ή με το βαφτιστικό σταυρό τους – συνέβη κι αυτό – εμποδίζει τους πνευματιστές στο έργο τους δείχνει πως αυτοί ενεργούν με τη μαγική συνέργεια του διαβόλου.
——————————————–

Πρωτοπόρο μέντιουμ ο Γκέλλερ είχε τη δύναμη να λυγίζει κάθε είδους μέταλλο με τη σκέψη ή και την αφή, δηλ. κουτάλια, πιρούνια, ψαλίδια, δείκτες ωρολογιών κ.ά.
Ο Μ.Μαnning στην Αγγλία έβλεπε τραπέζια και διάφορα αντικείμενα να μετακινούνται, λέξεις να σχηματίζονται στους τοίχους γραμμένες από αόρατο χέρι, άκουγε ανεξήγητους θορύβους και φωνές.
Οι διεθνούς φήμης επιστήμονες Ουίλ.Κρουκς (ανακάλυψε την ακτινοβολία της ύλης), ο Ολιβ. Λοντζ (φυσικός), ο ψυχίατρος Ωγ.Μπλόιερ κ.ά, ύστερα από μελέτη όλων αυτών, δήλωσαν: ”Είμαστε αναγκασμένοι να βεβαιώσωμεν , μεθ΄όλην την κατάπληξιν του λογικού και των αισθήσεών μας, τα φαινόμενα αυτά”.

Όλα βέβαια τα μυστήρια έχουν την επιστημονική τους ερμηνεία.
Την περιγραφή και εξήγηση.
Μένει όμως ασύλληπτη από την επιστήμη και αθέατη, όταν αυτή περιορίζεται μόνο στη στεγνή λογική εξέταση κάποιου μυστηρίου, η μεταφυσική πλευρά του.
———————————————–
Είχα ακούσει κάποτε και το εξής περιστατικό: Δυο άθεοι επιστήμονες επισκέφτηκαν με ένα ειδικό μηχάνημα κάποιο νοσοκομείο – δεν ξέρω ποιας χώρας, δε θυμάμαι — , για να μετρήσουν τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που εξέπεμπαν διάφοροι άνθρωποι.
Και επειδή οι ασθενείς ήταν και πολλοί και διάφοροι, αυτό θα βοηθούσε τη μελέτη τους.
Την έρευνά τους.
Πράγματι με τη μέτρηση αποδείχτηκε ότι κάθε άνθρωπος είχε το δικό του μέγεθος σε κύματα.

Κι ενώ συνέχιζαν να καταγράφουν, ξαφνικά το μηχάνημα άρχιζε να σφυρίζει και να μη μπορεί να συλλάβει τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα μιας κυρίας.
Κι όταν το έψαξαν, διαπίστωσαν ότι εκείνη την ώρα η κυρία αυτή προσευχόταν για τους εχθρούς της.

Η προσευχή είναι αδιαφιλονίκητη δύναμη των πιστών κι ανεβάζει το ψυχικό δυναμικό τους.
——————————————————

Με το Μωυσή ο Θεός δεν επέτρεπε ν΄ασκούν οι Εβραίοι — όπως κι εμάς η Εκκλησία — μαντεία ή απόκρυφες τέχνες ή μαγεία.
Κανείς δεν έπρεπε να είναι εξορκιστής πνευμάτων ή νεκρομάντης.
Ήταν βδελυρός ενώπιόν Του.
Παρόλα αυτά ο Σαούλ,ο βασιλιάς του Ισραήλ,ενόψη της επίθεσης των Φιλισταίων, ζήτησε τη βοήθεια μιας νεκρομάντισας, για να συμβουλευτεί το πνεύμα του προφήτη Σαμουήλ σχετικά με την έκβαση του πολέμου.
Έτσι όμως ξέπεσε οριστικά απ΄την εύνοια του Θεού και από το αξίωμά του.

Όταν καλείς κάποιο πνεύμα, δε λατρεύεις αναγκαστικά το Σατανά, αλλά, από άποψη ορθόδοξη τουλάχιστον,καλείς κάποιον που τον γνωρίζει (το Σατανά) πολύ καλά.
——————————————
Στο βιβλίο των Πράξεων των Αποστόλων στην Κ.Δ διαβάζουμε ότι, όταν ο απόστολος Παύλος με το Σίλα πήγαν στους Φιλίππους, συνέβη να συναντήσουν μια δούλη που είχε μαντικό πνεύμα και μ΄αυτό απέφερε πολλά κέρδη στους κυρίους της.
Αυτή ακολουθούσε τους αποστόλους και φώναζε: ”Αυτοί οι άνθρωποι είναι δούλοι του ύψιστου Θεού, που σας κηρύττουν την οδό της σωτηρίας”.
Αυτό το έκανε πολλές μέρες κι ο Παύλος αγανακτώντας είπε στο πνεύμα: ”Σε διατάζω στο όνομα του Ιησού Χριστού να βγεις έξω απ΄αυτήν”.
Την ίδια στιγμή το πνεύμα βγήκε.

Λέγεται ότι κι εδώ στην πόλη μας νεαρά παιδιά με ποικίλους τρόπους ασκούν ερασιτεχνικά τη μαντική τέχνη.
Σ΄ορισμένα δε σπίτια συγκεντρώνονται άτομα και καφετζούδες, αναποδογυρίζουν τα φλυτζάνια τους και, σχεδόν επαγγελματικά, τους προλέγουν το μέλλον.
Μάλιστα κάποια κυρία έλεγε ότι στην αρχή έσπαγε πλάκα, έλεγε αερολογίες, για να περνάει η ώρα, ύστερα όμως ένιωσε να της ”τεκνίζουν” οι μαντείες της.
Τώρα είναι σίγουρη ότι προλέγει στην κυριολεξία.
Θυμάμαι δε και μια ψυχή, που διαλυμένη ζητούσε έλεος, γιατί η καφετζού της προείπε ότι σε ένα μήνα τον άντρα της θα της τον πάρει η τάδε…
Πράγματι ύστερα από ένα χρονικό διάστημα ο γάμος διαλύθηκε.
Το φλυτζάνι προφήτεψε ό,τι θα γινόταν ούτως ή άλλως ή το φλυτζάνι οδήγησε στο διαζύγιο;…
Η κότα γέννησε το αβγό ή το αβγό την κότα;
Ας το ομολογήσει η ίδια η κυρία.
………………………………………………………………………………………………………………………………………

Ύστερα από όλα τα παραπάνω βλέπουμε ότι θαύματα γίνονται από τρεις πηγές: 1. Από το Θεό και τους αγίους
2. Και σε άλλες θρησκείες από τις ψυχικές δυνάμεις ορισμένων ανθρώπων (όχι έξω κι απ΄την επήρεια του Σατανά) 3.Από το Διάβολο καθαρά

Για την πρώτη πηγή, μέσα στο χώρο της Εκκλησίας μας, έχουμε ακούσει και ακούμε πάμπολλα.
Τις προάλλες κάποια κυρία, που δεν είχε ιδιαίτερη σχέση με την Εκκλησία, μας διηγόταν ότι κάποτε — κι αυτό ήταν πριν από τρία χρόνια, αν θυμάμαι καλά — διαπίστωσε έναν μεγάλων διαστάσεων όγκο στο μαστό.
Αλαφιάστηκα, μας έλεγε.
Δε μπορούσα να κοιμηθώ, είχα εφιάλτες, όταν κοιμόμουν.Ένταση, εκνευρισμούς, ξεσπάσματα σε κλάμα…
Είχα λιποθυμίες, αλλά και στο γιατρό δεν ήθελα με κανένα τρόπο να πάω.
Πέρασαν έτσι τρεις μήνες μ΄αυτή την κόλαση, ώσπου μια νύχτα στις δύο η ώρα πήγα απελπισμένη και γονάτισα μπροστά στο καντηλάκι μου.
Αναλύθηκα σε δάκρυα.
Χριστέ μου, εγώ δεν σε ξέχασα ποτέ κι ας μην το ομολογούσα αυτό σε κανέναν.., έλεγα με αναφιλητά.
Μέσα στις σκληρές δοκιμασίες μου δεν πρόδωσα αυτά που μου έμαθαν στο κατηχητικό Σου.
Λυπήσου τα παιδιά μου, Χριστέ μου.
Είναι μικρά, πολύ μικρά, για να μείνουν χωρίς μητέρα…
Και σερνόμουν στο πάτωμα.., στα πόδια Του νοερά…

Πόσο κράτησε αυτή η προσευχή δεν ξέρω.
Ξέρω όμως ότι έφυγα ξαλαφρωμένη και κοιμήθηκα γλυκά.
Κι όταν ξύπνησα δε βρήκα τον όγκο στο μαστό.
Και πέρασαν χρόνια από τότε…

Έμεινα άναυδη, όταν το άκουσα.
Υπάρχουν τόσοι άγιοι γύρω μας, σκέφτηκα, κρυμμένοι μέσα στην ανωνυμία και άγνωστοι στους πολλούς.
Τι εκπλήξεις άραγε έχει να μας παρουσιάσει η δεύτερη παρουσία του Κυρίου…
…………………………….
Εκτός όμως από πηγή το Θεό και τους αγίους, θαύματα συμβαίνουν και από ανθρώπους με ψυχικές δυνάμεις, που τις καλλιέργησαν κάτω από ορισμένες συνθήκες ή τεχνικές των θρησκειών τους (Βουδισμός — Ινδουισμός).
Εδώ εντάσσονται τα αποκρυφιστικά φαινόμενα της τηλεκίνησης (κίνηση αντικειμένων με τη δύναμη υποτίθεται του νου), της εύρεσης χαμένων αντικειμένων με αυτοσυγκέντρωση, και των πνευματιστικών θεραπειών.
Πολλοί θα θυμόμαστε παλαιότερα ένα τέτοιο γιατρό στις Φιλιππίνες, που είχε τη φήμη ότι έκανε επεμβάσεις χωρίς νυστέρι και θεράπευε ασθενείς με σοβαρά νοσήματα.
Πόσο η πραγματικότητα συμφωνούσε με αυτό μένει ερωτηματικό.

Επίσης το πνεύμα αυτών των ανθρώπων μπορεί να βγαίνει έξω από το υλικό σώμα του ”κατά βούλησιν” και να συναντάει ”πνευματικές οντότητες”, όπως λένε οι ίδιοι.
Αυτά τα ταξίδια ”έξω από το σώμα” και το λεγόμενο ”τρίτο μάτι”των μάγων στο μέτωπο πραγματοποιούνται με τη φαντασία και το διαλογισμό.
Σημαντικοί συντελεστές της τηλεκίνησης ”φαντάζονται”επίμονα τα αντικείμενα να μετακινηθούν, να κυλίσουν ή να ανυψωθούν.
Και το πετυχαίνουν.
Οι μάγοι του Θιβέτ και οι Λάμας της Μογγολίας αυτοτραυματίζονται θανάσιμα ή ξεκοιλιάζουν το σώμα τρίτου, που βρίσκεται μπροστά τους .
Κι αυτοί τα παρουσιάζουν φανταστικά και μαγνητικά.
Εικονικά.
Αυτό μάλλον σημαίνει ότι και ο θεατής έτσι τα αντιλαμβάνεται, αλλά είναι ψευδαίσθηση και παραπλάνηση στην πραγματικότητα.

Ο νεαρός θιβετιανός μοναχός, που, πετώντας έφτασε στο Άγιο Όρος και φιλοξενήθηκε στο κελλί του π. Παϊσίου, αποδείχτηκε, όπως το αφηγηθήκαμε σε προηγούμενο άρθρο μας, ότι το πέταγμά του το είχε πετύχει με την άσκηση μεν, αλλά που ήταν συνάμα μαγείας επίτευγμα κι επομένως και του Σατανά.

Επίσης, όταν ο Χριστός πειράζεται από το Σατανά στην έρημο, αυτός Τον πετάει και Τον φέρνει στα Ιεροσόλυμα, Τον ανεβάζει δε σ΄ένα πτερύγιο του Ναού του Σολομώντα.
Του ζητάει συνάμα να κάνει επίδειξη και απόδειξη, πηδώντας από κει ψηλά χωρίς να πάθει τίποτε, ότι είναι γιος του Θεού.

Αυτό συνηγορεί στο ότι για το διάβολο είναι κάτι πολύ απλό το να μας κάνει και να πετάμε…
——————————————–
Την τρίτη περίπτωση με πηγή θαυμάτων το διάβολο, τη βλέπουμε μέσα στη λευκή και μαύρη μαγεία.
Η Doreen Irvine π.χ, η βασίλισσα της μαύρης μαγείας στο βιβλίο της ”Από τη μαγεία στο Χριστό” αναφέρει ότι έζησε μια ζωή μέσα στην πορνεία και τα ναρκωτικά κι ότι κατάφερε να αποκτήσει με τη βοήθεια του διαβόλου διάφορες δυνάμεις, όπως να αιωρείται πάνω από το έδαφος, να βαδίζει μέσα στη φωτιά χωρίς να καίγεται κ.α.
Ευτυχώς βέβαια που κάποτε ένας στίχος της Γραφής, που τον είδε γραμμένο σ΄ένα δρόμο της Αγγλίας, στάθηκε αφορμή να προβληματιστεί, να μετανοήσει, να συνέρθει και να βαφτιστεί χριστιανή.
…………………………………………………………………………………………………………………..
Από όλα τα παραπάνω φαίνεται ότι η βασιλική οδός για τον Ουρανό και τη σωτηρία μας είναι αυτή που χάραξε ο Χριστός με το σταυρό στον ώμο και με αποκορύφωμα την Ανάστασή Του.
Είναι ο μόνος αλάνθαστος δρόμος.
Οι άλλοι δοκιμάστηκαν και πριν έρθει στον κόσμο ο Ιησούς.
Αλλά αποδείχτηκαν μονοπάτια που αποπροσανατολίζουν τον άνθρωπο από την Αλήθεια και τη Βασιλεία του Θεού, γιατί δεν τον φθάνουν ποτέ εκεί.
Μακάρι στη σύγχυση των καιρών μας να το έχουμε αυτό συνείδηση.
Μακάρι.
Ζιώγα Κατερίνα
Εκπαιδευτικός

ΥΓ Βασικά βοηθήματα για τα δύο κείμενα ”ο Πνευματισμός (Α΄και Β΄μέρος), το βιβλίο της Β΄Λυκείου: ”Χριστιανισμός και θρησκεύματα” και το internet