Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

συμπλευση

Euromedica

euromedica ygeia

vandal

1 Μαΐου: η απεργιακή συγκέντρωση των εργατικών σωματείων στα Γρεβενά

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 1 Μαΐου η απεργιακή συγκέντρωση των εργατικών σωματείων στα Γρεβενά, στο πλαίσιο του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Το ραντεβού είχε δοθεί στις 10:30 στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και εκπρόσωποι φορέων έδωσαν το «παρών», τιμώντας τους ιστορικούς αγώνες της εργατικής τάξης και στέλνοντας μήνυμα διεκδίκησης για το σήμερα.

Η συγκέντρωση εντάχθηκε στο πανελλαδικό πλαίσιο κινητοποιήσεων, με αντίστοιχες δράσεις να πραγματοποιούνται την ίδια ώρα σε δεκάδες πόλεις της χώρας, με κοινό παρονομαστή τα αιτήματα για καλύτερες συνθήκες εργασίας, αυξήσεις στους μισθούς και αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης ακούστηκαν συνθήματα, ενώ δεν έλειψαν οι αναφορές στη σημασία της Πρωτομαγιάς ως ημέρας μνήμης και αγώνα, 140 χρόνια μετά τα γεγονότα του Σικάγο.

Η φετινή κινητοποίηση στα Γρεβενά αποτέλεσε ακόμη μία υπενθύμιση ότι η Πρωτομαγιά παραμένει ζωντανή, όχι μόνο ως επέτειος, αλλά και ως ημέρα διεκδίκησης και παρουσίας στον δρόμο.