Euromedica

euromedica ygeia

Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Συνέντευξη τύπου των γιατρών του νοσοκομείου Γρεβενών, για τα ζητήματα του νοσοκομείου και της περίθαλψης.

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 3 Απρίλη 2023, στην αίθουσα του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, η Συνέλευση των Γιατρών για τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης των Δομών Υγείας του Νομού μας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ Γ.Ν. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Οι ιατροί του ΓΝ Γρεβενών με αίσθημα αγωνίας για το παρόν και το μέλλον του ύψιστου αγαθού της υγείας και της περίθαλψης, που υπηρετούν άοκνα εδώ και χρόνια, γεγονός που έγινε απόλυτα αισθητό και κατανοητό στα χρόνια της πανδημίας, αποφάσισαν να κινητοποιηθούν απέναντι στην πολιτική υποστελέχωσης του νοσοκομείου.

Είναι απολύτως ενδεικτικό ότι η πλειοψηφία των τμημάτων λειτουργεί με επισφαλή προγράμματα, ενώ μεγάλος αριθμός τμημάτων έχει σημαντική υποστελέχωση, με αποτέλεσμα να μην καλύπτεται όλος ο μήνας και όπου αυτό συμβαίνει να γίνεται με υπέρβαση ακόμα και του πιο λελογισμένου χρόνου εφημεριακής απασχόλησης.

Ενδεικτικά αναισθησιολογικό, παθολογικό, μικροβιολογικό, ακτινολογικό τμήμα , καθώς και η αιμοδοσία λειτουργούν με δύο ιατρούς, ενώ η κατάσταση αναμένεται να χειροτερέψει με την αποχώρηση του ενός από τους δύο αναισθησιολόγους, μέσα στις πρώτες μέρες του Απριλίου ενώ και τα υπόλοιπα τμήματα λειτουργούν οριακά με επικουρικό προσωπικό. Όλο αυτό το σκηνικό είναι εξαιρετικά αβέβαιο και απόλυτα επισφαλές ως προς τη λειτουργία και τις συνθήκες περίθαλψης των ασθενών, σε μια περίοδο μάλιστα που οι ανάγκες του πληθυσμού σε πρόσβαση και περίθαλψη όλο και αυξάνονται.

Πρόκειται για αποτέλεσμα τεράστιας υπέρβασης ότι μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί κάτι τραγικό, όμως ως πότε; Οι λύσεις – μπαλώματα μετακίνησης συναδέλφων από άλλα νοσοκομεία για κάλυψη εφημεριακών αναγκών , εκτός από αντιδεοντολογικές και απαράδεκτες είναι κυριολεκτικά βάφτισμα του κρέατος σαν ψάρι, μπροστά στον ωκεανό προβλημάτων και το μόνο που επιτυγχάνουν είναι η μετακύλιση και διαιώνιση του προβλήματος.

Μέσα σε αυτό το κλίμα οι ιατροί του νοσοκομείου βρίσκονται σε κινητοποίηση. Μέχρι στιγμής έχει γίνει μια δημόσια ανοικτή εκδήλωση συζήτηση στις 01/03 στο δημαρχείο Γρεβενών, όπου παρευρέθησαν εκπρόσωποι φορέων, σωματείων, απλός κόσμος , πολίτες. Επιπλέον παρέμβαση έγινε και στις πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Με βάση αυτά οι ιατροί του νοσοκομείου προσανατολίζονται σε ανοικτή δημόσια διαμαρτυρία στις 07/04, ημέρα Παρασκευή, με την προσδοκία ότι αυτή πρέπει να λάβει πάνδημα χαρακτηριστικά. Σε αυτήν κατεύθυνση καλούμε κάθε φορέα, σωματείο, κάθε πολιτειακή αρχή και ειδικά όλο το Γρεβενώτικο λαό να πάρει θέση. Για έναν αγώνα που όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε για την ακύρωση της υποβάθμισης του νοσοκομείου και ενάντια στα σχέδια συγχωνεύσεων-καταργήσεων και περαιτέρω μείωσης παροχής περίθαλψης στο νομό. Πρόκειται για αγώνα όλης της κοινωνίας.

Σε αυτήν την προσπάθεια καλούμε και το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου να λάβει ενεργό θέση, αναλογιζόμενοι ότι τα προβλήματα είναι κοινά και πως και το υπόλοιπο προσωπικό εργάζεται σε κυκλικό ωράριο με ελλείψεις και επισφάλεια.

ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ-ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΛΗΡΩΣ ΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΟ-ΙΣΗ-ΠΛΗΡΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Δείτε ακόμα