Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

MNHMH EΘΝΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΚΑΙ ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΥ

Μέσα σε ένα υποβλητικό τοπίο, εντός μίας ρεματιάς, ανάμεσα στα χωριά Δεσπότης και Αιμιλιανός βρίσκεται ο τόπος μαρτυρίου του Εθνομάρτυρος…

και Ιερομάρτυρος Μητροπολίτου Γρεβενών Αιμιλιανού. Ανήμερα της μνήμης του μαρτυρικού θανάτου του Μητροπολίτου Αιμιλιανού, του διακόνου του Δημητρίου και του αγωγιάτη του Αθανασίου, τελέστηκε Θεία Λειτουργία και ιερό μνημόσυνο στον μικρό Ιερό Ναό, που με δικά της έξοδα ανήγειρε η αδελφή του μακαριστού Μητροπολίτου.

Στο κενοτάφιο, δίπλα από το δέντρο όπου το αίμα των τριών μαρτύρων της πίστεως και της πατρίδος πότισε τις ρίζες του, ο Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση. Οι ευχές της Εκκλησίας, οι προσευχές των παρευρισκομένων, η ελληνική σημαία που αγκάλιαζε το κενοτάφιο, ο εθνικός ύμνος που αντιλάλησε στην ρεματιά, οι βελανιδιές που υποκλίνονταν στην ιερότητα της στιγμής έδωσαν το έναυσμα στον Σεβασμιώτατο να αποκαλέσει όχι μόνο εθνομάρτυρες αλλά και ιερομάρτυρες τους κοιμηθέντας. «Σε Θεία Λειτουργία ήταν και για Θεία Λειτουργία κινούσαν, έχοντας ακόμη τον Χριστό στο στόμα τους, γνωρίζοντας καλά πως τους περιμένει ο θάνατος. Όμως δεν σκιάστηκαν και δεν έκαναν πίσω, αλλά αντίθετα προχώρησαν στην θυσία, για τον Χριστό και την πατρίδα», αναφώνησε ο Σεβασμιώτατος, βαθιά συγκινημένος.

Με αίσθηση της βαριάς ευθύνης απέναντι στην Εκκλησία και στην Ελλάδα, οι προσκυνητές αναχώρησαν με την κρυφή ελπίδα πως σύντομα η αγιοποίηση, συν Θεώ, του Μητροπολίτου Αιμιλιανού είναι θέμα χρόνου. Τουλάχιστον στις καρδιές μας και στις συνείδησης μας ο Δεσπότης Αιμιλιανός και οι συν αυτώ είναι άγιοι.    

 

Δείτε ακόμα