Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Παραδοσιακή μουσικοχορευτική διαδρομή στην Ελλάδα

http://4.bp.blogspot.com/-TN3kPgjhrAQ/Ubg9_IFGgWI/AAAAAAAAqNA/zbP6tDhoExQ/s1600/IMG_5374_resize.JPGΣτην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου Δ.Σ. Γρεβενών πραγματοποιήθηκε η εξαιρετική “Παραδοσιακή μουσικοχορευτική διαδρομή στην Ελλάδα” την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013, παρουσιά του Διευθυντή Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Γρεβενών κ. Νάστου, των υπευθύνων σχολικών δραστριοτήτων της Δ/θμιας και Α/θμιας Εκπ/σης Γρεβενών και πλήθους γονέων, οι οποίοι…

απόλαυσαν πραγματικά τη μουσικοχορευτική διαδρομή στην πατρίδα μας.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι μαθητές της Γ΄τάξης οι οποίοι με την καθοδήγηση της δασκάλας της πληροφορικής κας Φιλομένης Κατσίμπουρα, αναζήτησαν και κατέγραψαν στοιχεία που αφορούν τη γεωγραφική θέση, την ιστορία και την παράδοση , καθώς επίσης τα δημοτικά τραγούδια. Τα μουσικά όργανα και τις παραδοσιακές φορεσιές κάθε γεωγραφικού διαμερίσματος.

Οι χοροί επιλέχθηκαν από την καθηγήτρια Φ.Α. κα. Γούλια Κωνσταντία.

Η γνώση, η πλούσια εμπειρία. Το μεράκι και πάνω απ’ όλα η αφάπη της στο δημοτικό τραγούδι αποτέλεσαν κίνητρο συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Για την παρουσίαση χρησιμοποήθηκε το έργο της Μαρίζας Κωχ «Μια γοργόνα ταξιδεύει το μικρό Αλέξανδρο» σε συνδυασμό με εικόνες από κάθε γεωγραφικό διαμέρισμα της Ελλάδας.

Ευχαριστούμε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την αναπαραγωγή του λευκώματος και τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Γρεβενών κ. Δασταμάνη για την ευγενική χορηγία της αναπαραγωγής του

Ο Διευθυντής

 

Φώτης Μπαζάκας

 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε ακόμα