Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

ε-Κ.Τ.Ε.Λ.-εση, ντάλα μεσημέρι !

Τόπος : επαρχιακός δρόμος Γρεβενών – Κνίδης – Πυλωρών
Χρόνος: Δευτέρα, 23/ 6 / 2014 , ώρα 2.46¨μμ
Τα προσωπα: Α. ο δυστυχής ταξιδιώτης, που ειχε την αφέλεια να νομίζει πως και τα Γρεβενά ανήκουν σε ευ-νομούμενη Περιφέρεια της Ελλαδος.

Β. Ο αχαρακτήριστος οδηγος του δρομολογιου του ΚΤΕΛ, Γρεβενα -Κνίδη-Παλαιοχωρι -Ιτέα -Γρεβενα.

Πράγματι, το να ταξιδευεις με το ΚΤΕΛ Γρεβενων ειναι μια θετική εμπειρία.(Σύγχρονα και καθαρά οχήματα,αναχωρήσεις και αφίξεις στην ώρα τους, εξυπηρετικό προσωπικό) .Αυτά, βέβαια, μονο στις μεγάλες γραμμές Θεσσαλονίκης, Αθηνών , Κοζάνης)
Οχι όμως και για το επαρχιακό δίκτυο του Νομού, που και λιγοστά ειναι τα δρομολογιά του αλλά και δεν εκτελούνται πάντα με τη δέουσα σοβαρότητα και σεβασμό τόσο στον καθε ταξιδιωτη όσο και στην επιδότηση- απ όσο γνωριζω – της πολιτειας,ακριβως για να υπαρχουν εστω και λίγα.
Κι εδώ ακριβώς, ας εστιάσουμε στο δράμα του ανυποψίαστου ταξιδιώτη.
Τηλεφωνεί στα εκδοτηρια του ΚΤΕΛ Γρεβενών και ενημερωνεται ότι το λεωφορείο “του” αναχωρει 2.10μμ .
Για να μην υπάρξει παρανόηση στήνεται απο τις 2 μμ στον κόμβο Πευκακιου/Εργοστασιου” ΓΕΩ-ΕΛΛΑΣ”,επί της οδου για να ειναι εγκαιρα ορατός απο τον οδηγό του αναφερθεντος δρομολογιου. (Ντάλα μεσημερι ο Ηλιος ανελέητα καυτός, τον καταψήνει)
2. 46¨μμ, επιτελους ,το λεωφορείο Εμφανίζεται.
“Τέρμα η ταλαιπωρια !”σκέφτεται. Αμ δε…
Σηκωνει το χέρι κανοντας νοήματα στον επερχόμενο οδηγό να σταματήσει. Εκείνος ,δε σταματά παρα επιβραδύνει λίγο ταχύτητα. Ο δυστυχής ταξιδιωτης του φωναζει δυνατά: “Για Γρεβενά!!!” Και η τεράστια αποσκευή δίπλα του
“φωναζει” κι αυτή με τον όγκο της..
Μα ο κυριος που ειναι στη θεση του οδηγού, με μια ασαφή χειρονομία, αμίλητος και βλοσυρός επιταχύνει αφήνοντας πίσω την σκόνη της αδιαφορίας και της αναισθησίας του να τυλίγει τον ταλαιπωρο ταξιδευτή στην Προσμονή του.
“Μαλλον θα επιστρεψει” σκεφτεται. Τα λεπτά περνούν βασανιστικά.Ενα καμίνι η “σκοπιά του”.Τα φορτηγά του παρακείμενου εργοστασίου και οι κουμπίνες του θερισμου ,παν κι ερχονται μα αυτός εκεί !!!Ορθιος να μετρα λιγες – λίγες τις τελευταιες γουλές απ το παγούρι του.Η προσμονή γινεται αδημονία . Η αδημονία, αγωνία .Η αγωνια ,αγανάχτηση! “Στη μεση του πουθενά”.
(Σαν τον πρωταγωνιστη στην ταινια του Βεντερς,”Παρίσι-Τέχας”)
Οταν πια διαπιστωνει το ασχημο παιχνιδι που του λαχε ,νταλα κατα – καλόκαιρο, αναζητά ταξί απο την πολη, 20χλμ μακριά. Το ταξί ερχεται ταχιστα. 4.50μμ ειναι στο ΚΤΕΛ.
Ευτυχως προλαβαινει το τελευταίο λεωφορειο για Θεσ/νικη που αναχωρει στις 6 μμ. Προλαβαινει να δροσιστεί,να φάει κατι,να πιει διπλή δοση φαρμάκου για τον πονοκεφαλο και να ξαποστασει. Με τα 25 Ευρω ,που δωσε στο ΤΑΧΙ ,θα είχε αποφύγει όλη αυτη την επώδυνα βασανιστικη και χρονοβόρο περιπέτεια…
Ας πρόσεχε! (Εδω ειναι Βαλκανια δεν είναι παιξε γέλασε…)

ΥΓ. Αναμενουμε τις δέουσες ενεργειες απο το ΚΤΕΛ και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειας για την οικονομικη και ηθική αποζημίωση του ταξιδιωτη αλλά και την ομαλή ,απρόσκοπτη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση όλων των πολιτων που ταξιδευουν. (Ιδίως στις “αγονες γραμμες” των χωριών)

 

Ανέστης Χ. Βλαχόπουλος
anestiosv@yahoo.gr

Δείτε ακόμα