Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Κατάθεση ερώτησης της Ραχήλ Μακρή για τις διακοπές ρεύματος στη Σαμαρίνα.

Η Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης Ραχήλ Μακρή, Τομεάρχης περιβάλλοντος, ενέργειας, ανάπτυξης, ανταγωνιστικότητας, υποδομών, μεταφορών και δικτύων και υπεύθυνη  κοινοβουλευτικής ευθύνης Γρεβενών σε συνεργασία με τον πολιτευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Νομού Γρεβενών, Μανώλη Πετρόπουλο, κατέθεσε ερώτηση σχετικά με  τις επαναλαμβανόμενες και….

πολύωρης διάρκειας διακοπές ρεύματος στη Σαμαρίνα  Γρεβενών.

Σύμφωνα με καταγγελίες, οι πολύωρες διακοπές ρεύματος μέσα στην καρδιά του χειμώνα έχουν προκαλέσει ποικίλα προβλήματα στους κατοίκους του χωριού Σαμαρίνα Γρεβενών.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζητούμε, να αποκατασταθεί άμεσα το πρόβλημα που παρουσιάζεται στη Σαμαρίνα Γρεβενών, καθώς τέτοιες εικόνες δεν αρμόζουν σε μία χώρα που στοιχειωδώς, θέλει να λέγεται ανεπτυγμένη.

 

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης

 

 

 

ΜΑΚΡΗ ΡΑΧΗΛ

 Βουλευτής  Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ –  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

ΠΡΟΣ τον  κ. Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

 

 

ΘΕΜΑ:  «Επαναλαμβανόμενες και πολύωρης διάρκειας διακοπές ρεύματος στη Σαμαρίνα  Γρεβενών»

 Το χωριό Σαμαρίνα Γρεβενών, είναι ένα από τα υψηλότερα χωριά της Ελλάδας και αποτελεί τουριστικό προορισμό καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου.

 Ενώ το οδικό δίκτυο κατά την διάρκεια των δυσμενών καιρικών συνθηκών παραμένει προσβάσιμο προς το παραδοσιακό θέρετρο και αυτό χάρη των δημοτικών και περιφερειακών υπηρεσιών, η ΔΕΗ προβαίνει σε επαναλαμβανόμενες και μεγάλης διάρκειας διακοπές ρεύματος που αγγίζουν, και κάποιες φορές υπερβαίνουν τις 30 ώρες.

Σύμφωνα με καταγγελίες των κατοίκων, αλλά και επαγγελματιών της περιοχής οι διακοπές της ηλεκτροδότησης είναι τόσο συχνές με αποτέλεσμα πάσης φύσεως οικιακές και επαγγελματικές συσκευές να μην λειτουργούν, να παθαίνουν βλάβες,  οι κάτοικοι να βρίσκονται εκτεθειμένοι στο κρύο και οι επαγγελματίες να υπόκεινται σε οικονομική ζημιά.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα εργοστασίου εμφιάλωσης νερού που σύμφωνα με δημοσίευμα του τοπικού τύπου παρέμεινε χωρίς θέρμανση ολόκληρη την νύχτα με τους εργαζόμενους να εργάζονται κάτω από συνθήκες ψύχους.

Αν δε αναλογιστεί κανείς ότι η Σαμαρίνα είναι μια περιοχή τουριστική δικαιολογημένα διαμαρτύρονται, τόσο οι  ξενοδόχοι όσο και οι επισκέπτες της περιοχής  για τις πολύωρες και επαναλαμβανόμενες διακοπές ρεύματος.

Δεν είναι δε λίγες οι επιστολές και οι καταθέσεις εγγράφων με ερωτήματα για το πρόβλημα των επαναλαμβανόμενων και πολύωρων διακοπών ρεύματος, που έχουν κατατεθεί από τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου δίχως αυτά να έχουν ποτέ απαντηθεί.

Η ΔΕΗ αρνείται αποφεύγει να απαντήσει  εγγράφως και δη  ικανοποιητικώς, και η δικαιολογία είναι πάντα η ίδια περί του πεπαλαιωμένου δικτύου παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Ερωτάται λοιπόν ο υπουργός:

  1. Για ποιο λόγο μια περιοχή όπως η Σαμαρίνα Γρεβενών, που αποτελεί πόλο έλξης τόσο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες για το κάλος της φύσης όσο και κατά τους χειμερινούς λόγο του χιονοδρομικού κέντρου Βασιλίτσας, αντιμετωπίζει προβλήματα ηλεκτροδότησης;
  2. Ti προτίθεστε να κάνετε προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα με την παροχή ηλεκτρικής  ενέργειας;
  3. Σε μια εποχή που ο ελληνικός λαός στενάζει και αδυνατεί να πληρώσει τους λογαριασμούς ρεύματος, αντί να προβαίνετε σε διακοπές ηλεκτροδότησης σε πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν και στερούνται το πολύτιμο κοινωνικό αγαθό τι κάνει η κυβέρνηση προκειμένου να εξασφαλίσει ισότιμα το δικαίωμα των πολιτών στην ηλεκτροδότηση;
  4. Την ώρα που η κυβέρνηση μιλάει για ανάπτυξη και μάλιστα σε μια περιοχή που είναι τουριστικός πόλος έλξης, τι κάνει προκειμένου να μην παραμένει υποβαθμισμένη λόγο έλλειψης ηλεκτρικής ενέργειας και ουσιαστικών παροχών υπηρεσιών των καταλυμάτων;

   

 

 

Αθήνα,  18/2/2013

 

    Η ερωτώσα Βουλευτής, 

 

Μακρή Ραχήλ

 

Δείτε ακόμα