Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Η Ευθύνη της Κίνας για τον Κορονοιό: Ανικανότητα ή Εγκλημα κατά της Ανθρωπότητας;

Οι πρόσφατες αποκαλύψεις γύρω απο την προέλευση και την μετάδοση του κορονοιού μας οδηγούν όλο και πιο κοντά στην αλήθεια, για το τι πράγματι συνέβη, που θα μας βοηθήσει να κατανοήσομε το πρόβλημα και να βρούμε σωστές λύσεις για την αντιμετώπιση μελλοντικών πανδημιών.
Τι γνωρίζομε πλέον τώρα. Υπάρχει ελάχιστη αμφιβολία ότι η πηγή και προέλευση του κορονοιού είναι τα εργαστήρια του Ινστιτούτο ιολογίας του Γουχάν της Κίνας και όχι κάποια υγρή αγορά ή αμερικανοί στρατιώτες και ότι άλλη προπαγάνδα ψεύδους διέσπειρε και συνεχίζει να διασπείρει η Κίνα, λυπηρά με την συμμετοχή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, των μεγάλων μέσων ενημέρωσης καιsocialmedia, πολιτικώνκαι επιλεγμένων ειδικών. Ακόμη πιο ανησυχητικό, είναι ότι ο κορονοιός που κτύπησε την ανθρωπότητα σε παγκόσμια κλίμακα και προξένησε τον θάνατο σε περισςότερο απο 3,5 εκατομμύρια ανθρώπους ειναι μηχανικό κατασκεύασμα του κινέζικου εργαστηρίου και δεν προήλθε  από φυσική μετάδοση από νυχτερίδες σε άνθρωπο.
Το εργαστήριο Γουχάν, που δεν πληρεί καν πρωτόκολλα ασφαλείας, διενεργούσε και συνεχίζει επικίνδυνες έρευνες και πειράματα γνωστά με το όνομα κέρδος- Έρευνα λειτουργίας  (Gain-of-function) όπου μετέτρεπαν ορισμένους ιούς σε πιο θανατηφόρους ή μεταδοτικούς. 
 
Υπάρχουν τώρα γνωματεύσεις επιστημόνων που επιβεβαιώνουν επιστημονικά ότι ο κορονοιός COVID-19 είναι εργαστηριακό κατασκεύασμα,όπου μετέτρεψαν τον ιό απο τις νυχτερίδες σε ένα νέο παθογόνο, πιο μεταδοτικό και μολυσματικό ιδιαίτερα για τον άνθρωπο. 
Σε πρόσφατο δημοσίευμα στην Γουόλ Στρητ,  δύο επιστήμονες περιγράφουν ότι το ζευγάρωμα γονιδιώματος που χρησιμοποιείται στην έρευνα κέρδους της λειτουργίας σε εργαστήρια, με στόχο να αυξήσουν την θνησιμότητα και μεταδοτικότητα ενος ιού,είναι συνήθως αυτό που ειναι γνωστό σαν CGG-CGG ή το διπλό CGG. Οι επιστήμονες εχουν επιβεβαιώσει οτι ο ιός COVID-19 περιέχει την ίδια διπλή αλληλουχία CGG, που σημαίνει οτι τα επιστημονικά στοιχεία καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο ιός αναπτύχθηκε σε εργαστήριο. 
 
Στο ίδιο συμπέρασμα κατέληξε και μέλος του συμβουλευτικού συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), που σε τηλεοπτική συνέντευξηκαι σε αντίθεση με την επίσημη γραμμή του οργανισμού, δήλωσε οτι πιστεύει ότι ο ιός COVID-19 προήλθε πιθανότατα από το Ινστιτούτο ιολογίας του Wuhan. Ενα ακόμη αποδεικτικό στοιχείο, ειναι πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας Γουόλ Στρητ, που αποκαλύπτει ότι τον Νοέμβριο του 2019 τρεις ερευνητές στο εργαστήριο στο Wuhan νοσηλεύτηκαν με συμπτώματα τύπου COVID-19, που η κινέζικη κυβέρνηση το απέκρυψε απο την διεθνή κοινότητα.
 
Ακόμη πιο συνταρακτικά είναι τα στοιχεία που αποκαλύπτουν ότι αμερικανός Δρ. Φάουτσι που είναι διεθυντής στο Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων και ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ, έλαβε εμέιλ στις 31 ιανουαρίου 2020 από συνάδελφο επιστήμονα, που εκφράζει φόβους ότι ο κορονοιός έχει τα χαρακτηριστικά ότι ειναι μηχανικά κατασκευασμένος. 
 
Ομως γιατί ο Φάουτσι και οι συνεργάτες του το απέκρυψαν; Για τον απλό λόγο, ότι τα  πειράματα στο κινέζικο εργαστήριο για το μηχανικό κατασκεύασμα του νέου επικίνδυνου και μεταδοτικού κορονοιού,  χρηματοδοτήθηκε με δικές τους ενέργειες χρησιμοποιώντας χρήματα τουαμερικανικού Εθνικού Οργανισμού Υγείας. Ακόμη και όταν η αμερικανική κυβέρνηση το 2014, απηγόρευσε την χρηματοδότηση και συνέχιση πειραμάτων που μπορεί να είναι επικίνδυνα για την ανθρωπότητα, ο Φάουτσι χρηματοδοτούσε μυστικά με 600.000 δολλάρια το Ινστιτούτο ιολογίας του Γουχάν μέσω της αμερικανικής εταιρίας EcoHealth Alliance, για να συνεχίσει τα επικίνδυνα πειράματα.Η χρηματοδηση συνεχίστηκε πιο εύκολα οταν η αμερικανική κυβέρνηση τον Ιανουάριο το 2017, έκανε άρσι της απηγόρευσης. 
 
Ο ίδιος ο  Φάουτσι σε συνέντευξη το 2012, υποστήριξε ότι τα οφέλη από την έρευνα της λειτουργίας-κέρδους, αξίζουν τον αυξημένο κίνδυνο εργαστηριακού ατυχήματος που μπορεί να προκαλέσει  πανδημία. Μέχρι σήμερα ο Φαουτσι δεν εξήγησε ποια είναι τα ωφέλη που προέκυψαν απο τον νέο επικίνδυνο κορονοιό που κατασκεύσαν μηχανικά στα εργαστήρια της Κινας με χρηματοδότηση του, που αξίζουν περισσότερο απο τα 3,5 και πλέον εκατομμύρια ανθρώπων που έχασαν  τις ζωές τους απο τον κορονοιό.
 
Ομως συμμετοχή έχει και η Ευρωπαϊκή Ένωση που τα τελευταία έξι χρόνιαχρηματοδότησε το κινέζικο ερευνητικό εργαστήριο με δεκάδες χιλιάδες ευρώ και εχει προγραματίσει να στείλει περισσότερα από 200.000 ευρώ στη μονάδα μέχρι το τέλος του 2023. Με τις νέες αποκαλύψεις ότι είναι εφικτό,η διαρροή από το κινέζικο εργαστήριο πυροδότησε την πανδημία του κοροναϊού, η Ευρωπαική Επιτροπή ειναι σήμερα κάτω από έρευνα και πολλοί ευρωβουλευτές απαιτούν απο την Επιτροπή να αποκαλύψει λεπτομερώς ποιά έρευνα χρηματοδότησε στα κινεζικά εργαστήρια στο Γουχάν και γιατί.  
 
Χωρίς αμφιβολία, οι υπεύθυνοι που ενέκριναν τις χρηματοδοτήσεις φέρουν ακέραια ευθύνη γιατί δεν έκαναν τίποτε να εξετάσουν η να παρακολουθήσουν για ποιό σκοπό χρησιμοποιούσαν οι Κινέζοι τα χρήματα, αν και γνώριζαν ότι το εργαστήριο δεν πληρεί πρωτόκολλα ασφαλείας για επικίνδυνα πειράματα.Επίσης, ενώ γνώριζαν από νωρίς ότι ο κορονοιός είναι μηχανικά κατασκευασμένος και επικίνδυνος για τους ανθρώπους, το απέκρυψαν, ίσως λόγω πανικού οταν διεπίστωσαν ότι ο ιός που σκότωσε 3,5 εκατ κόσμο δημιουργήθηκε με δική τους χρηματοδότηση. Πολύ χειρότερα,  επεδόθησαν σε μια καμπάνια παραπλάνησηςακόμη και  εκφοβισμού άλλων επιστημόνων πού διαφωνούσαν, με την σύμπραξη από τα μεγάλα ΜΜΕ και socialmedia, συμμετέχοντας στην προπαγάνδα της Κίνας   οτι ο κορονοιός δεν προήλθε από το κινέζικο εργαστήριο, κάτι που η κινέζικη κυβέρνηση συνεχίζει αναίσχυντα να ισχυρίζεται ακόμη  και σήμερα. 
 
Οι  νέες αποκαλύψεις, αναγκάζουν τώρα τους ίδιους επιστήμονες, πολιτικούς και πολλά ΜΜΕ να κάνουν στροφή 180֯ και να αρχίζουν να παραδέχονται έστω και έμμεσα ότι ο κορονοιός είναι ενδεχομένως κατασκεύασμα του εργαστηρίου του Γουχάν, που είναι σε πλήρη αντίθεση με πρώην δηλώσεις τους.
 
Αν οι ισχυρισμοί της Κίνας ότι ο κορονοιός μετεδόθη φυσικά απο νυχτερίδες σε ανθρώπους είναι αληθείς, θα ήταν λογικό η κινέζικη κυβέρνηση να άνοιγε τις πόρτες της και να επέτρεπε επιστήμονες από άλλες χώρες να έλθουν να το επιβεβαιώσουν. Ομως δεν το έκανε. Αντίθετα, απηγόρευσαν ξένους επιστήμονες να εισέλθουν στην Κίνα για να μελετήσουν την πηγή του κορονοιού  και ταυτόχρονα εβαλε φίμωτρο στα μέσα ενημέρωσης και σε επιστήμονες. Η Κινέζικη κυβέρνηση έχει εμπλακεί σε μια καμπάνια παραπλάνησης ακόμη και σήμερα,  με την καταστροφή δειγμάτων, την απόκρυψη αρχείων και την φυλάκιση και εκτελέσεις Κινέζων πολιτών, επιστημόνων και δημοσιογράφων που τόλμησαν να ερευνήσουν το θέμα.
 
Η Κινέζικη κυβέρνηση γνώριζε μήνες νωρίτερα, πριν το ανακοινώσει στις 20 Ιανουαρίου 2020, ότι κορονοιός ήταν μεταδοτικός και εξαπλωνόταν γρήγορα.  Οχι μόνο δεν φρόντισε να ενημερώσει αμέσως τις άλλες χώρες, αλλά αρχικά κατέφυγε σε καμπάνια εξαπάτησης με την σύμπραξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ότι ο ιός δεν είναι τόσο μεταδοτικός, με αποτέλεσμα οι άλλες χώρες δεν έλαβαν τις απαραίτητες προφυλάξεις.
 
Οτι η κινέζικη κυβέρνηση γνώριζε την αλήθεια αποδεικνύεται από το γεγονός ότι έβαλε λουκέτο στην πόλη Γουχάν και τις γύρω περιοχές, απαγορεύοντας κάθε ταξιδιωτική μετακίνηση για να περιορίσει την εξάπλωση του ιού εντός της Κίνας.  Ομως δεν έκανε το ίδιο με τον υπόλοιπο κόσμο, επιτρέποντας διεθνείς πτήσεις από την περιοχή της Γουχάν προς άλλες χώρες και μάλιστα βάζοντας πίεση σε άλλες ώρες να μη επιβάλλουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς στις αφίξεις από την Κίνα. Με την πίεση σε άλλες χώρες να μην επιβάλουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς, η κινέζικη κυβέρνηση γνώριζε ότι η ασθένεια θα εξαπλωνόταν παντού. Σαν αποτέλεσμα, η Κίνα μετέτρεψε μια επιδημία που θα μπορούσε να περιορισθεί στην κεντρική Κίνα, σε παγκόσμια πανδημία. Το ερώτημα είναι αν το έκανε σκόπιμα ή όχι.
 
Στην χειρότερη περίπτωση, οι ενέργειες της Κίνας χαρακτηρίζονται σαν εγκληματικές εναντίον της ανθρωπότητας. Οι κυβερνήσεις των άλλων χωρώνοφείλουν να σταματήσουν να χρηματοδοτούν επικίνδυνα πειράματα στα κινέζικα εργαστήρια και θα πρέπει να  λάβουν μέτρα κατά της κινέζικης κυβέρνησης απαιτώντας αποζημιώσεις για τους θανάτους και οικονομικές καταστροφές που υπέστησαν. 
 
Ομως,ίσως είμαι πολύ αισιόδοξος καθώς δεν νομίζω η Κίνα ανησυχεί πολύ, όσο τουλάχιστον εχει την υποστήριξη απο πολλούς πολιτικούς, επιστήμονες, οργανισμούς και τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης. Ισως τα πράγματα αλλάξουν την επόμενη φορά που η Κίνα θα μας στείλει ενα νέο κορονοιό πιο μεταδοτικό και θανατηφόρο.
 
 
Δρ. Νικόλαος Α. Στεργιούλας
Διεθνής οικονομολόγος. Έχει διετελέσει σύμβουλος σε δημόσιες υπηρεσίες και επιχειρήσεις στις ΗΠΑ και άλλες χώρες. Στο παρελθόν εχει εργασθεί στο Αμερικανικό Κονγκρέσσο και διετέλεσε ανώτατο στέλεχος του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ.