Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Η Κατάρρευση της Λογικής για τα Lockdowns και τις Μάσκες

Είναι γνωστό, ότι υπάρχει ήδει ένας μεγάλος αριθμός επιστημόνων και άλλων ειδικών που μας προειδοποίησαν απο καιρό για τις καταστροφικές συνέπειες που έχουν τα lockdowns και οι μάσκες, που επισκιάζουν τα ελάχιστα ή καθόλου ευεγερτικά αποτελέσματα για την εξάλειψη του κορονοιού. Ομως οι προειδοποιήσεις τους και οι μελέτες που υποστηρίζουν τις απόψεις τους, αποκρύφθησαν και αγνοήθηκαν εντελώς απο κυβερνήσεις και τους επιλεγμένους επιστήμονες καθώς και από τά μεγάλα μέσα ενημέρωσης.
 
Ομως τώρα, την μεγαλύτερη απόδειξη,  που καταρίπτει κάθε επιχείρημα για την επιβολή των lockdowns και των μασκών, την έδωσε έμπρακτα η αμερικανική πολιτεία της Φλόριδας, που μολονότι δεν επέβαλλε lockdowns ούτε υποχρεωτικό φόρεμα μασκών και άνοιξε την οικονομία της, είχε τα ίδια και καλύτερα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση του κορονοιού απο πολιτείες σαν  την Νέα Υόρκη και την Καλιφόρνια όπου επέβαλλαν αυστηρότατα lockdowns και υπέστησαν τεράστιες οικονομικές καταστροφές. Η επιτυχία της Φλόριδας αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία αν κάνομε μερικές συγκρίσεις ανάμεσα στις τρεις πολιτείες.
 
Η Φλόριδα είναι η τρίτη σε πληθυσμό μεγαλύτερη πολιτεία της αμερικής, μετά την Καλιφόρνια και το Τέξας, με περίπου 22 εκατομμύρια κατοίκους, που την κάνει τουλάχιστον δύο φορές μεγαλύτερη σε πληθυσμό από την Ελλάδα και πολλές άλλες Ευρωπαικές χώρες. Εχει μεγαλύτερο πληθυσμό απο την Νέα Υόρκη και είναι επίσης περίπου το ιδιο πυκνοκατοικημένη όπως η Νέα Υόρκη, με 405 κατοίκους ανά τετραγωνικό μίλι έναντι 410 κατοίκους στην Νέα Υόρκη. Ειναι πολυ πιο πυκνοκατοικημένη απο την Kαλιφόρνια όπου ζουν περίπου 252 κάτοικοι ανά τετραγωνικό μίλι. Αυτό που όμως ξεχωρίζει την Φλόριδα, είναι ότι το 21% του πλυθυσμού της είναι άνω των 65 ετών σε ηλικία, ποσοστό που είναι υψηλότερο από το 16% της Νέας Υόρκης και το 14% της Καλιφόρνιας. Ας δούμε όμως πως οι τρείς πολιτείες αντιμετώπισαν τον κορονοιό. 
 
Ο κυβερνήτης της Νέα Υόρκης Κουόμο, και ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Νιούσομ, επέβαλλαν αυστηρότατα μέτρα lockdowns, όπου χιλιάδες εστιατόρια, μπαρ και άλλα  καταστήματα παραμένουν κλειστά, απαγορεύοντας ακόμη και συγκεντρώσεις πάνω από 6 άτομα και υποχρεώνοντας τους πολίτες να κλειδωθούν στα σπίτια τους και να φορούν υποχρεωτικά μάσκες όταν κυκλφορούν στούς δρόμους. Για αρκετό διάστημα, πόλεις στην Νέα Υόρκη και την Καλιφόρνια θύμιζαν πόλεις φαντάσματα, με έρημους δρόμους, κλειστά εστιατόρια και παραλίες άδειες από κόσμο.
 
 stergioulas mask1
 
 
 
Ομως, ο κυβερνήτης της Φλόριδας Ντε Σάντις, ακολούθησε αντίθετη κατεύθυνση. Παρά τον πόλεμο που υπέστη απο τα μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης, απέριψε έγκαιρα την χρήση lockdowns και το φόρεμα μασκών, και έριξε την προσοχή του σε περιοριστικά μέτρα  που απέβλεπαν στην προστασία και προφύλαξη γηροκομείων και περιοχών όπου κυρίως ζουν ηλιωκιωμένοι άνω των 65 ετών. Ταυτόχρονα, άνοιξε την οικονομία και επέτρεψε εστιατόρια, μπαρ, και όλα τα καταστήματα  να είναι είναι ανοιχτά και ελεύθερη κυκλοφορια πολιτών στους δρόμους δίχως μάσκες. Επιπλέον με δική του εντολή, δεν επέτρεψε σε δημάρχους σε διάφορες πόλεις να θέσουν περιορισμούς σε εστιατόρια και μπαρς και υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα όπου εστιατόρια και άλλες επιχειρήσεις δεν θα πληρώνουν πρόστιμα αν παραβιάζουν τυχόν εντολές και μέτρα που επιβάλλουν διάφοροι τοπικοί κυβερνήτες. 
 
Απεδείχθει η πιο σωστή και λογική πολιτική καθώς τα μέτρα βασίσθηκαν σε πραγματικά στοιχεία που δείχνουν ότι ο κορονοιός έχει θνησιμότητα λιγώτερο από 0,02%, και είναι επικίνδυνος κυρίως σε ηλιωκιωμένους άνω των 65 ετών, ειδικά όσων έχουν επιπλέον και άλλα προβλήματα υγείας. Δίνοντας έμφαση στην προστασία των πολιτών που κινδύνευαν περισσότερο από τον ιό, κράτησε την οικονομία ανοιχτή και έσωσε χιλιάδες επιχειρήσεις και εργαζόμενους απο οικονομικές καταστροφές. Πολύ πιο σημαντικό, όπως δήλωσε ο ίδιος κυβερνήτης,  τα μέτρα απέβλεπαν να ανυψώσουν το ηθικό και τις ελπίδες των πολιτών διατηρώντας τον κοινωνικό και οικονομικό ρυθμό της ζωής και όχι να τους οδηγήσει στην καταστροφές με τα lockdowns.
 
 stergioulas mask2
 
Ποιά ήταν τα  αποτελέσματα τών μέτρων μέχρι σήμερα; Η Φλόριδα δίχως lockdowns και την οικονομία ανοιχτή, έχει πολύ λιγώτερους θανάτους απο τον κορονοιό, σε σύγκριση με την Νέα Υόρκη με τα lockdowns που διέλυσαν επίσης την τοπική οικονομία.  Επίσης στην Φλόριδα, ο αριθμός των θανάτων άρχισε πρόσφατα να μειώνεται. Μολονότι το ίδιο συμβαίνει και στην Καλιφόρνια, τα αυστηρά μέτρα που επέβαλλε ο κυβερνήτης είχαν ηδει καταστροφικά αποτελέσματα στην οικονομία.
 
Η επιτυχία της Φλόριδας, αποτελεί σήμερα την πιο έμπρακτη απόδειξη που καταρρίπτει το επιχείρημα και την λογική για την επιβολή των lockdowns και των μασκών. Η Φλόριδα πέτυχε τα ίδια και καλύτερα αποτελέσματα, με λογικά και αποτελεσματικά μέτρα προστασίας κυρίως του ηλιωκιωμένου πλυθυσμού, δίχως την επιβολή lockdowns και μασκών στον υπόλοιπο πληθυσμό, δίχως να διακόψει την ομαλή λειτουργία της κοινωνικής και οικονομικής ζωής και δίχως να οδηγήσει σε οικονομικές καταστροφές χιλιάδες επιχειρήσεις και εργαζόμενους  και δίχως να δημιουργήσει αρνητικές επιπτώσεις κυρίως στις φτωχότερες κοινωνικές τάξεις.
 
Ομως πολλοι αναρωτιούνται, γιατί η αμερικανική κυβέρνηση και τα μέσα ενημέρωσης, όχι μόνο αποκρύπτουν ή αποφεύγουν να καλύψουν το γεγονός, αλλά έχουν εξαπολύσει ένα πόλεμο παραπληροφόρησης κατά του κυβερνήτη της Φλόριδας. Η νέα αμερικανική κυβέρνηση έφθασε ακόμη και στο θλιβερό σημείο να προβεί σε απειλές ότι θα απαγορεύσουν αεροπορικές πτήσεις προς την Φλόριδα, με το πρόσχημα του φόβου εξάπλωσης του κορονοιού, ενώ παραδόξως δεν έχει τους ίδιους φόβους, τώρα που ανοιξε τα σύνορα και επιτρέπει χιλιάδες παράνομους να εισέρχονται ανενόχλητοι στην χώρα. 
 
Ομως, η οποιαδήποτε ατζέντα που φαίνεται να κρύβεται πίσω απο τους εκφοβισμούς και την συνέχιση των lockdowns αρχίζει πλέον να κλονίζεται, καθώς όλο και περισσότεροι πολίτες, τουλάχιστον στην Αμερική, βλέπουν τι συμβαίνει στην Φλόριδα και αρχίζουν να εναντιώνονται κατά των lockdowns και τα αυθαίρετα αντισυνταγματικά και λανθασμένα μέτρα των κυβερνητών στις πολιτείες τους. Οι κάτοικοι της Καλιφόρνιας ήδει συγκέντρωσαν 1,5 εκατομμύρια υπογραφές για να ανακαλέσουν τον κυβερνήτη τους και στην Νέα Υόρκη συνεχίζεται η ομαδική έξοδο χιλιάδων κατοίκων με προορισμό την Φλόριδα, ενώ τώρα ξεκίνησαν καλέσματα για την παραίτηση του κυβερνήτη.
 
Η Φλόριδα άνοιξε πλέον τον δρόμο που σύντομα όλοι θα ακολουθήσουν..
 
 
stergioulas nikolaos  Δρ. Νικόλαος Α. Στεργιούλας
Διεθνής οικονομολόγος. Έχει διετελέσει σύμβουλος σε δημόσιες υπηρεσίες και επιχειρήσεις στις ΗΠΑ και άλλες χώρες. Στο παρελθόν εχει εργασθεί στο Αμερικανικό Κονγκρέσσο και διετέλεσε ανώτατο στέλεχος του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ.