Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Η Ελειψη Διαφάνειας Θολώνει την Αλήθεια για τον Κορονοιό

Μπήκαμε πλέον στο 2021 και ολονών οι ευχές είναι να απαλλαγούμε το συντομώτερο από τον εφιάλτη του κορονοιού και να επανέλθομε στην κανονική ζωή πού είχαμε πριν.

Είναι ακόμη νωρίς και επίσης άγνωστο για το εάν το εμβόλιο θα δώσει την λύση, καθώς πρόσφατα δημοσιεύματα κάνουν αναφορά ότι δεν αποτελεί εγγύση, ότι τα lockdowns και οι μάσκες θα συνεχισθούν και μετά τους εμβολιασμούς για πολλούς μήνες καί ακόμη για 1-2 χρόνια. Αυτά βέβαια, αν πιστεύομε τους πολιτικούς, ωρισμένους επιστήμονες και τον Μπιλ Γκέιτς, που με τα δισεκατομμύρια του, δεν έχει πρόβλημα να πείσει τα μέσα ενημέρωσης να τον καθιερώσουν σαν τον ειδικό στο θέμα κορονοιού.
Ομως, αυτό που θεωρώ σαν σημαντικό, είναι να κατανοήσομε επίσης, οτι θα επανέλθομε πολύ γρηγορώτερα στην κανονική ζωή, αν οι κυβερνώντες και τα μέσα ενημέρωσης, αρχίσουν πλέον να ενημερώνουν τους πολίτες με υπευθυνότητα και διαφάνεια και όχι να καταφεύγουν σε τεχνάσματα που οδηγούν τους πολίτες σε λάθος συμπεράσματα η ακόμη προξενούν εκφοβισμό. Σαν παράδειγμα, αναφέρομαι στους αριθμούς που ακούμε σχεδόν καθημερινά για τα άτομα που πεθαίνουν ή προσβάλλονται απο τον κορονοιό.
Πρόσφατα, σε μια αμερικανική πολιτεία, το Κολοράδο, μεταξύ των ατόμων πού τα νοσοκομεία δήλωσαν ότι πέθαναν λόγω κορονοιού, ήταν και άτομα πού έχασαν την ζωή τους απο σφαίρες όπλων. Οι εξηγήσεις απο τις τοπικές αρχές ήταν, ότι αυτά τα άτομα στο παρελθόν, είτε είχαν βγεί θετικοί η ήλθαν σε επαφή μέ κάποιον που είχε τον ιό, και αυτός είναι ο λόγος που δήλωσαν τον κορονοιό σαν αιτία του θανάτου τους και όχι την πραγματική αιτία ότι ήταν θύματα δολοφονιών.
Είναι αδύνατο να ακούσει κανείς πιο ηλίθια εξήγηση η δικαιολογία. Δυστυχώς, δεν ειναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Υπάρχουν αμέτρητα παραδείγματα, όπου θάνατοι από διάφορες αιτίες όπως καρδιακές προσβολές, οδικά δυστυχήματα, αυτοκτονίες, καρκίνο κλπ., μετρούν σαν θάνατοι από τον κορονοιό.
Τα νοσοκομεία ισχυρίζονται οτι ακολουθούν τις εντολές και οδηγίες των κυβερνώντων, όπου όσοι βγαίνουν θετικοί στον κορονοιό ή ήλθαν σε επαφή με κάποιον που προσβλήθηκε με τον κορονοιό, αν πεθάνουν αργότερα από οποιαδήποτε άλλη αιτία, δηλώνονται σαν θάνατοι από κορονοιό. Επίσης δεν πρέπει να αγνοήσομε ότι τα νοσοκομεία ανταμείβονται με χρηματική αμοιβή, περίπου 15 χιλιάδες δολλάρια, για κάθε θάνατο που δηλώνουν τον κορονοιό σαν αιτία. Ειναι ένα καλό χρηματικό κίνητρο, καθώς δεν παίρνουν τίποτε αν δηλώσουν θανάτους από άλλες αιτίες. Ισως είναι η πιο φανερή δωροδοκία που έχω δει.
Πόσοι στην πραγματικότητα πεθαίνουν από τον κορονοιό; Σίγουρα όχι αυτά που ανακοινώνουν καθημερινά τα μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με εκτιμήσεις τού Κέντρου Ελέγχου Ασθενειών (CDC) στίς ΗΠΑ, το 94% των ανακοινωθέντων θανάτων από κορονοιό, ήταν σχετιζόμενοι με κάποια άλλη αιτία όπως δολοφονία, αυτοκτονία, καρδιακή προσβολή και οδικό ατύχημα, εκτός η επιπλέον του κορονοιού. Αυτό σημαίνει ότι μόνο το 6% των ανακοινωθέντων θανάτων οφείλονται αποκλειστικά στον κορονοιό. Ομως η πλειοψηφία του κόσμου δεν το γνωρίζει καθώς τόσο τα μέσα ενημέρωσης όσο και οι κυβερνώντες προτιμούν να εκφοβίζουν τον κόσμο με αριθμούς που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Ομως το θόλωμα που γίνεται δεν συμβαίνει μόνο στην καταμέτρηση θανάτων, αλλά πολύ πιθανόν και στην καταμέτρηση των ατόμων που προσβλήθηκαν με τον κορονοιό. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι ενα υψηλό ποσοστό μηχανών που χρησιμοποιούνται για τεστ απεδείχθησαν ελαττωματικές και απέδωσαν λάθος αποτελέσματα.
Δημιουργούνται επίσης ερωτηματικά για το εάν όσοι αρρωσταίνουν απο την κοινή εποχιακή γρίπη, μετρούν τώρα σαν άρρωστοι απο τον κορονοιό. Για παράδειγμα, το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι, από τον περασμένο Απρίλιο μέχρι τέλη Δεκεμβρίου 2020, ο αριθμός αυτών πού προσβλήθηκαν απο την εποχιακή γρίπη ηταν λιγώτερος απο 800 άτομα. Ο αριθμός είναι τόσο προσβλητικά χαμηλός που αποτελεί κοροιδία, ειδικά οταν συγκρίνεται με τον αριθμό των προσβληθέντων με την εποχιακή γρίπη την ίδια περίοδο το 2019, που υπολογίζεται μέχρι τα 56 εκατομύρια! Οι μόνες λογικές εξηγήσεις που μπορώ να δώσω είναι δύο: πρώτον, είτε σαν από θαύμα η κοινή γρίπη έχει εξαφανισθεί απο την ζωή μας, ή δεύτερον, ενδεχομένως οι προσβληθέντες απο την κοινή γρίπη μετρούν πλέον ότι αρρώστησαν απο τον κορονοιό.
Ειναι αυτή η έλειψη διαφάνειας απο κυβερνώντες και τα μέσα ενημέρωσης, που δεν βοηθά στην σωστή αντιμετώπιση του κορονοιού και οδηγεί σε υποψίες και ερωτηματικά στους πολίτες, που δεν μπορούν να αγνοήσουν πλέον τις καταστροφικές συνέπειες στην οικονομία και την υγεία που έχουν προξενήσει τα lockdowns.
Ας ξεκινήσομε λοιπον την νέα χρονιά με σεβασμό και διαφάνεια προς τους πολίτες. Είναι το ελάχιστο που δικαιούνται με τα πάνδεινα που υποφέρουν.

Δρ. Νικόλαος Α. Στεργιούλας
Διεθνής οικονομολόγος. Έχει διετελέσει σύμβουλος σε δημόσιες υπηρεσίες και επιχειρήσεις στις ΗΠΑ και άλλες χώρες. Στο παρελθόν εχει εργασθεί στο Αμερικανικό Κονγκρέσσο και διετέλεσε ανώτατο στέλεχος του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ.