Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

‘Αγριο Ξύπνημα στην Ουάσινγκτον

Την περασμένη Τετάρτη όλη η υφήλιος παρακολούθησε με κατάπληξη τα τραγικά γεγονότα στην Ουάσινγκτον, όταν ομάδες εξτρεμιστών εισέβαλλαν στο καπιτώλιο της πρωτεύουσας, όπου διαδραματίσθηκαν βίαιες και απαράδεκτες σκηνές που κατέληξαν σε 4 θανάτους, τραυματισμούς και καταστροφές.
Ηταν επίσης η ημέρα, όπου η Ουάσινγκτον είδε μία απο τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις, καθώς εκτιμάται ότι σχεδόν ένα εκατομμύριο κόσμος ήλθε για να εκδηλώσει την υποστήριξη του στον Τραμπ και να διαδηλώσει την αγανάκτηση του εναντίον των πολιτικών και της νοθείας των εκλογών που η πλειοψηφία των αμερικανών θεωρεί ότι έγινε. Ειναι πιθανόν, ότι κανείς εκτός αμερικής δεν ειδε την λαοθάλασσα που πλημμύρισε την Ουάσινγτον, καθώς τα μεγάλα ΜΜΕ εσκεμμένως δεν την αναμετάδοσησαν.
Η εισβολή στο καπιτώλιο έγινε μετά την διαδήλωση όταν μία μερίδα του πλήθους συγκεντρώθηκε μπροστά στο καπιτώλιο για να συνεχίσει τις δαμαρτυρίες εναντίον των πολιτικών που συνεδρίαζαν για να ψηφίσουν την επικύρωση των εκλογών. Η κατάσταση ξέφυγε εκτός ελέγχου, όταν μικρές ομάδες εξτρεμιστών επιτέθηκαν στους φρουρούς αστυνομικούς του καπιτωλίου και εισέβαλλαν μέσα στο κτίριο. Ομως, η τάξη επανήλθε ύστερα απο λίγες ώρες και οι πολιτικοί το ίδιο βράδυ ψήφισαν και επικύρωσαν τα εκλογικά αποτελέσματα του 2020.
Δεν είναι η πρώτη φορά που το καπιτώλιο απετέλεσε στόχος εξτρεμιστών. Το 1998, οπλοφόρος είχε εισβάλει στο καπιτώλιο και δολοφόνησε 2 αστυνομικούς φρουρούς και παλαιότερα, το 1983 και το 1971, εξτρεμιστές τοποθέτησαν βόμβες μέσα στο καπιτώλιο που εξεράγησαν προκαλώντας ζημίες αλλά ευτυχώς χωρίς θύματα. Ομως αυτά, καθώς και κάποια άλλα επεισόδεια, δεν συγκρίνονται με το μέγεθος και τις σκηνές που είδαμε την περασμένη Τετάρτη.
Ηταν ένα άγριο ξύπνημα για τους πολιτικούς στην Ουάσινγτον. Οσοι προσπαθούν να βρουν τούς λόγους για το τι συνέβη την περασμένη Τετάρτη, δεν θα τους βρουν στους εξτρεμιστές που εισόρμισαν στο καπιτώλιο. Θα τους βρουν στις εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών, λευκών, μαύρων, λατίνων και άλλων μειονότητων, που κατέκλυσαν την Ουάσινγτον απο κάθε γωνιά της αμερικής.
Δεν ήλθαν στην Ουάσινγτον για πραξικόπημα, όπως μερικα ΜΜΕ ανεύθυνα αναφέρουν. Αν αυτός ήταν πράγματι ο στόχος τους, αμφιβάλλω αν μπορούσε κανείς να σταματήσει σχεδόν ένα εκατομμύριο λαού. Επίσης, θα ερχόταν με όπλα και όχι με σημαίες και πανώ. Η λαοθάλασσα που πλημύρησε την Ουάσινγτον ήλθε για να εκφράσει οχι μόνο συμπαράσταση στον Τραμπ αλλά περισσότερο δυσαρέσκεια και οργή εναντίον των πολιτικών της Ουάσινγτον για τα πραγματικά προβλήματα που έχουν να κάνουν με την ανικανότητα και την υποκρισία των πολιτικών στην αντιμετώπιση της αναρχίας και με το φιάσκο που συνέβη στις πρόσφατες αμερικανικές εκλογές.
Ας δούμε το πρώτο πρόβλημα. Το περασμένο καλοκαίρι, για πολλές εβδομάδες, οι αμερικανοί πολίτες παρακολουθούσαν κατάπληκτοι τις βίαιες καταστροφές και λεηλασίες που συνέβησαν σε 6 μεγάλες πόλεις. Εβλεπαν ομάδες εξαγριωμένων εξτρεμιστών να καίνε και να λεηλατούν καταστήματα, κτίρια, σπίτια, αυτοκίνητα καί ιστορικά μνημεία. Να βανδαλίζουν εκκλησίες και θρησκευτικά αγάλματα τής Θεοτόκου καί τού Χριστού. Να προβαίνουν σε καταλήψεις κυβερνητικών κτιρίων, αστυνομικού κτιρίου, του κέντρου μεγαλούπολης, να κλείνουν με οδοφράγματα ολόκληρα κεντρικά τετράγωνα και να ανακυρήσουν την περιοχή αυτόνομο κρατίδιο με ηγέτες αναρχικούς. Οι ενέργειες των εξτρεμιστών κόστισαν τις ζωές δεκάδων αθώων πολιτών, εκατοντάδες τραυματισμούς, τρόμο σε χιλιάδες πολίτες και οικονομικές ζημιές δισεκατομυρίων.
Ομως, ο περισσότερος κόσμος εκτός αμερικής ποτέ δεν είδε ή άκουσε για τις βιαιότητες, για τους βιασμούς γυναικών, για τις δολοφονίες και τις καταστροφές, γιατι τα ΜΜΕ εσκεμμένα τα απέκρυψαν και δεν τα αναμετάδωσαν. Αν σοκαρίστηκαν απο τα γεγονότα της περασμένης Τετάρτης, σίγουρα θα σοκαριζόταν ακόμη περισσότερο απο τις βίαιες σκηνές, εμπρησμούς και τον τρόμο που σκόρπισαν οι αναρχικοί το περασμένο καλοκαίρι.
Τι έκαναν τότε οι πολιτικοί, ειδικά αυτοί που σήμερα ωρύονται και εκφράζουν σοκ για όσα συνέβησαν στην Ουάσινγτον από εξτρεμιστές; Οχι μόνο απολύτως τίποτε, αλλά πολλοί ενθάρυναν και συμπαραστάθηκαν στους εξτρεμιστες. Γιατί; Απλά, γιατί ήταν εξτρεμιστές των αριστερών οργανώσεων Αντίφα και Black Lives Matter, που χρηματοδοτούνται από τον βασιλιά τού χάους Σόρο, όπως και πολλοί απο τούς ίδιους πολιτικούς. Ακόμη και όταν ο πρόεδρος Τραμπ μάταια προσπαθούσε να στείλει βοήθεια και την εθνική άμυνα να βάλει τέλος στις καταστροφές, κυβερνήτες και δήμαρχοι των πολιτειών που συνέβαιναν οι καταστροφές, τον εμπόδισαν και αρνήθηκαν κάθε βοήθεια.
Ειναι αδύνατο να σταματήσει η βία, η αναρχία και η παρανομία όταν πολιτικοί και τα ΜΜΕ ενθαρύνουν και κλείνουν τα μάτια τους όταν οι αναρχικοί που τις προκαλούν ανήκουν σε πολιτική παράταξη της αρεσκείας τους. Η αναρχία και παρανομία πρέπει να τιμωρείται, ανεξάρτητα αν αυτοί που την προκαλούν ειναι δεξιοί, αριστεροί ή οτιδήποτε άλλο. Αυτό λένε οι νόμοι και αυτό απαιτούν οι πολίτες.
Ομως αν οι πολίτες δεν ήταν ήδει οργισμένοι απο την αδιαφορία και ανικανότητα των πολιτικών να τους προστατεύουν, σίγουρα έφθασαν σε αυτό ο σημείο μετά τις πρόσφατες προεδρικές εκλογές. Σε πρόσφατο άρθρο μου, εγραψα ότι το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών μπορεί να εξηγηθεί είτε σαν θαύμα ή σαν την μεγαλύτερη εκλογική κλοπή στην ιστορία της αμερικής.
Συμμερίζομαι την γνώμη της πλειοψηφίας των αμερικανών πολιτών που πιστεύει ότι έγινε κλοπή. Οταν διεφθαρμένοι πολιτικοί σε ωρισμένες πολιτείες αλλάζουν την τελευταία στιγμή αντισυνταγματικά τους εκλογικούς νόμους για να ευνοήσουν το κόμμα της αρεσκείας τους, όταν σε κρίσιμα εκλογικά κέντρα οπου προηγείτο ο Τράμπ με μεγάλη διαφορά, οι μηχανές καταμέτρησης ψήφων παραδόξως σταματούν το μέτρημα, όταν ουδέτεροι παρατηρητές εκδιώκονται από τις αίθουσες καταμέτρησης ψήφων, όταν εμφανίζονται φορτηγά με εκατομμύρια νέα ψηφοδέλτια αγνώστου προέλευσης, όταν χιλιάδες αμέτρητοι ψήφοι υπέρ του Τράμπ ανακαλύπτονται σε σκουπιδότοπους και οταν εκλογικές μηχανές είναι προγραμματισμένες να αλλάζουν ψήφους, όλα αυτά αποτελούν αρκετές αποδείξεις και μαρτυρίες να πείσουν κάθε λογικό πολίτη ότι έγινε κλοπή.
Οι μαρτυρίες ότι έγινε κλοπή ενισχύθηκαν ακόμη περισσότερο από την άρνηση τοπικών πολιτικών, να επιτρέψουν έλεγχο των εκλογικών μηχανών και την εξακρίβωση εγκυρότητας ψήφων και νομιμότητας των ψηφοφόρων. Το εκλογικό σύστημα στην αμερική θυμίζει πλέον το γνωστό σλόγκαν ότι, δεν έχει σημασία ποιός ψηφίζει αλλά ποιός μετράει τους ψήφους.
Η διαφύλαξη της ακεραιότητας του εκλογικού συστήματος και η εφαρμογή των νόμων για όλους τους πολίτες ήταν το μήνυμα που ήθελαν να περάσουν στούς πολιτικούς, οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που ήλθαν στην Ουάσινγτον. Θα δούμε σύντομα αν οι πολιτικοί έλαβαν το μήνυμα.
Η δημοκρατία στην αμερική δεν κινδυνεύει απο μερικούς εξτρεμιστές που εισέβαλλαν στο καπιτώλιο. Αυτοί εύκολα συνελήφθησαν και θα τιμωρηθούν σύμφωνα με τον νόμο. Ομως η δημοκρατία κινδυνεύει, όταν διεφθαρμένοι πολιτικοί, τα ΜΜΕ και τα social media απαγορεύουν πολίτες να εκφράσουν ελεύθερα την γνώμη τους, όταν αναρχία και παρανομία είναι επιτρεπτή όταν γίνεται απο ωρισμένες πολιτικές παρατάξεις και όταν νοθευμένες εκλογικές μηχανές ή ανύπαρκτοι ψηφοφόροι επιλέγουν τους ηγέτες της χώρας. Αυτούς ποιός θα τους τιμωρήσει;

stergioulas nikolaos 

 

 

 

 

 

  Δρ. Νικόλαος Α. Στεργιούλας

  Διεθνής οικονομολόγος.
  Έχει διετελέσει σύμβουλος σε δημόσιες υπηρεσίες και επιχειρήσεις στις ΗΠΑ και άλλες χώρες.

  Στο παρελθόν εχει εργασθεί στο Αμερικανικό Κονγκρέσσο και διετέλεσε ανώτατο στέλεχος του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ.

Δείτε ακόμα