Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Οι Αμερικανικές Εκλογές της Ντροπής (γράφει ο Δρ. Νικόλαος Α. Στεργιούλας)

Για όσους έδωσαν προσοχή, τα μόνα δύο συμπεράσματα που μπορεί να βγούν για το αποτέλεσμα των πρόσφατων αμερικανικών εκλογών, είναι οτι η νίκη του Μπάιντεν είτε θεωρείται σαν θαύμα ή σαν την μεγαλύτερη εκλογική κλοπή στην ιστορία της αμερικής.

Το εκλογικό αποτέλεσμα μπορεί να θεωρηθει σαν ένα σύχρονο θαύμα γιατί καταρρέει, αντιφάσκει και είναι σε πλήρη αντίθεση με την λογική και όλα τα εμπειρικά συμπεράσματα και πραγματικά δεδομένα που αποτελουν το κύριο βαρόμετρο και τους πραγματικούς δείκτες που πάντα χαρακτηρίζουν όλες τις αμερικανικές εκλογές τα τελευταία 100 χρόνια. Ας δούμε τις κυριώτερες περιπτώσεις.
1.Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία τής Αμερικής, όπου ο εν ενεργεία πρόεδρος χάνει τις εκλογές και δεν επανακλέγεται ενώ ο κόμμα του κερδίζει και αυξάνει έδρες στην βουλή.
Ο Τραμπ έχασε τις εκλογές αλλα το κόμμα του αυξησε εντυπωσιακά τις έδρες στην βουλή, είχε ιστορικές νίκες καί αυξησεις στα καπιτώλια των πολιτειών και τοπικών αυτοδιοικήσεων και ενδεχομένως θα διατηρήσει την πλειοψηφία στην Γερουσία.

2. Είναι παράξενο επίσης οτι ο Τραμπ έχασε τς εκλογές μολονότι έλαβε 11 εκατομμύρια περισσότερους ψήφους απο ότι έλαβε το 2016, που είναι η μεγαλύτερη αύξηση ψήφων απο κάθε αλλο πρώην πρόεδρο. Σε σύγκριση, ο Ομπάμα το 2012 ξανακέρδισε τις εκλογές μολονότι έλαβε 3,5 εκατομμύρια λιγώτερους ψήφους από το 2008. Επιπλέον, σέ σύγκριση με τις εκλογές το 2016, ο πρόεδρος Τράμπ έλαβε πολυ περισσότερους ψήφους από μειονότητες στις φετεινές εκλογές. Συγκεκριμμένα έλαβε 50% περισςότερους υποστήριξη απο τους μα;υρους και αυξησε το ποσοστό στο 35% ανάμεσα στην ισπανική ψήφο.
3. Ποτέ στην ιστορία των ΗΠΑ, θητεύων πρόεδρος που έλαβε το 75% των ψήφων στις προκριματικές εκλογές, έχασε τις εθνικές εκλογές και δεν επανεξελέγη. Περιέρως ο πρόεδρος Τράμπ έχασε τις εκλογές μολονότι έλαβε το 94% των προκριματικών ψήφων που αποτελεί ρεκόρ και είναι το τέταρτο υψηλότερο ποσοστό στην ιστορία της χώρας. Εναι πολύ υψηλότερο οχι μόνο απο το ποσοστό που έλαβε ο Μπάιντεν, αλλά και από τα ποσοστά που είχαν λάβει παλιά ο Κλίντον, Ομπάμα και ακόμη ο Αιζαχάουερ.

4. Για πρώτη φορά σε 60 χρόνια, πολιτικός κερδίζει την προεδρία χάνοντας τις δύο μεγάλες πολιτείες, το Οχάιο και την Φλόριδα, που πάντα προέβλεπαν με ακρίβεια τον πρόεδρο τής χώρας. Σχεδόν για ένα αιώνα, ο νικητής στίς δύο αυτές πολιτείες, εβγαινε πάντα και πρόεδρος τής χώρας.

5. Ακόμη πιο απίστευτο είναι ότι ο Μπαιντεν κέρδισε τίς εκλογές αν και έχασε σχεδόν όλες τίς επαρχίες πού για χρόνια αποτελούν τον πιο αξιόπιστο δείκτη του νικητή που θα εκλεγεί πρόεδρος. Ο Τραμπ τις κέρδισε όλες με σημαντική διαφορά, με μία μόνη εξαίρεση που εχασε με λιγώτερο απο 4%.

Ομως είναι αδιανόητο να πιστέψομε οτι τα ανωτέρω αποτελούν κάποιο θαύμα, ειδικά από ένα πολιτικό σαν τον Μπάιντεν που για μήνες παρέμεινε κλεισμένος στο υπόγειο του σπιτιού του, η προεκλογική του καμπάνια ήταν ανύπαρκτη, στις σποραδικές δημόσιες εμφανίσεις πού έκανε προσελκούσε ελάχιστους και οι ολιγόλεπτες ομιλίες του συχνά ηταν γεμάατες ασυναρτησίες και γκάφες. Επιπλέον, δεν αποτελεί πια μυστικό οτι υποφέρει από διανοητικές παρενέργειες και φέρεται να είναι εμπλεγμένος ο ίδιος και η οικογένεια του σε σκάνδαλα διαφθοράς. Ηδει υπάρχουν στοχεία που αποδεικνύουν ότι ο γιός του έλαβε $2 δισεκατομύρια απο Κινέζους και παχυλές αμοιβές απο Ουκρανούς και Ρώσσους ολιγάρχες. Πρόσφατες νέες ανακαλύψεις κάνουν αναφορά για 10% μίζες για τον ίδιο τον Μπάιντεν.

Τι συνέβη πράγματι στις αμερικανικές εκλογές; Τα συμπεράσματα και όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην νοθεία και κλοπ. Κατ’αρχάς το ότι έγινε νοθεία και κλοπή στις εκλογές δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη και ηταν αναμενόμενη μετά την διάβρωση πού υπέστη η ακεραιότητα του εκλογικού συστήματος επιτρέποντας να μετρούν εκατομύρια ανεξέλεγτοι επιστολικοί ψήφοι που εστάλησαν σε άτομα, πού είτε δεν τις απήτησαν, είτε ήταν ήδει νεκροί από χρόνια η δεν είχαν δικαίωμα ψήφου. Και όταν δημοκρατικοί κυβερνήτες σε ωρισμένες πολιτείες άλλαξαν τους νόμους λίγο πριν από τις εκλογές επιτρέποντας την μέτρηση επιστολικών ψήφων, διχως την επικύρωση η επιβεβαίωση υπογραφών ή ημερομηνιων, ακόμη και αυτών που εστάλησαν μετά τις εκλογές.
Σύμφωνα με ένορκες καταθέσεις δεκάδων αυτόπτων μαρτύρων, από τά χαράματα τής Τετάρτης και τις επόμενες ημέρες συνέβησαν ατισθαλίες και παράξενα γεγονότα που ταιριάζουν σε τριτοκοσμικές η φασιστικές χώρες, μεταξύ των οποίων:
(α) Αργά το βράδυ των εκλογών, η καταμέτρηση ψήφων παραδόξως σταμάτησε σχεδόν ταυτόχρονα σέ 4 μεγάλα κεντρικά κέντρα τεσσάρων πολιτειών που ελέγχονται απο δημοκράτες οπου προηγείτο σημαντικά ο Τράμπ. Η επαναμέτρηση άρχισε αργότερα αφού πρώτα εκδιώχθηκαν απο τίς αίθουσες οι εκλογικοί παρατηρητές. Συμπτωματικά, οταν ξανάρχισε η καταμέτρηση σαν από θαύμα, τό 90% των εκατοντάδων νέων χιλιάδων ψήφων ηταν υπέρ τού Μπάιντεν!
(β) Τα χαράματα της Τετάρτης εμφανίστηκαν φορτηγά με κιβώτια με εκατομύρια νέα ψηφοδέλτια αγνώστου προέλευσης σε εκλογικά κέντρα οπου ο Τραμπ ειχε σημαντικό προβάδισμα.

(β) Εκατομύρια επιστολικών ψήφων μέτρησαν δίχως καν να γίνει επιβεβαίωση ή επικύρωση της γνησιότητας των υπογραφών ή αν τα ονόματα είναι εγγεγραμένα στους εκλογικούς καταλόγους. Επίσης χιλιάδες επιστολικές ψήφοι μέτρησαν ακόμη και όταν εστάλησαν μετά τις εκλογές ή δεν είχαν υπογραφές ψηφοφόρων.

(γ) Περίπου μισό εκατομμύρο ψηφοδελτίων, περιέργως είχαν σταυρό προτίμησης μόνο για τον Μπάιντεν αλλά οχι για βουλευτές, γερουσιαστές καί άλλους υποψήφιους του δημοκρατικού κόμματος.

(δ) Ανακαλύφθηκαν χιλιάδες ψήφοι υπέρ του Τράμπ σε σκουπιδότοπους.

(ε) Τό λογισμικό των εκλογικών μηχανών σε πολλά εκλογικά κέντρα, είχε προγραματισθεί να αλλάζει στιγμιαίως ψήφους του Τράμπ και να δίνονται στον Μπάιντεν. Το ιδιο λογισμικό είχε χρησιμοποιηθεί και στην Βενεζουέλα το 2006 και έδωσε την νίκη στον Τσάβεζ και επίσης το 2013 για να νικήσει ο Μαντούρο.

(ζ) Απαγορεύτηκε η είσοδος παρατηρητών σε εκλογικά κέντρα που τα ήλεγχαν δημοκράτες οπου γινόταν καταμέτρηση ψήφων. Ακομη και όταν με δικαστικές αποφάσεις η είσοδος επετράπη, τους κράτησαν σε απόσταση αρκετών μέτρων απο τις κάλπες καθιστώντας τον έλεγχο ωωήφων αδύνατο.
Αποκλείοντας την εκδοχή θαύματος, τα συμπεράσματα και οι μαρτυρίες μάλλον επιβεβεβαιώνουν οτι πράγματι εγινε κλοπή και νοθεία στις εκλογές και δεν αποτελεί έκπληξη ότι σήμερα, το 75% των ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων και ένα σεβαστό 30% των δημοκρατών έχουν την ίδια γνώμη. Σίγουρα, οι πρόσφατες εκλογές στίς ΗΠΑ αποτελούν την πιο μαύρη κοιλίδα ντροπής για μιά χώρα πού υπερηφανεύεται για τους δημοκρατικούς θεσμούς και τήν ακεραιότητα του εκλογικού της συστήματος.

Ο Τραμπ εχει την ηθική και νομική υποχρέωση να διαφυλάξει τους δημοκρατικούς θεσμούς και την ακεραιότητα τού εκλογικού συστήματος και αυτό ακριβώς δήλωσε δημόσια για τους λόγους που δεν αποδέχεται το αποτέλεσμα και κάνει προσφυγή στα δικαστήρια απαιτώντας την επαναμέτρηση καί επικύρωση των νόμιμων ψήφων. Κάνει ακριβώς το ίδιο που έκαναν οι δημοκράτες το 2000 με την συμπαράσταση και συμμετοχή των ΜΜΕ, που δεν ανεγνώρισαν την νίκη του Μπους και προσέφυγαν στα δικαστήρια, απαιτώντας την επαναμέτρηση των ψήφων για μία επαρχία της Φλόριδας. Παρά το γεγονός οτι δεν υπήρχαν συγκεκριμένες η ένορκες καταγγελίες για νοθεία, η υπόθεση τράβηξε μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου του 2000 και τελικά ύστερα από τρεις τουλάχιστον επαναμετρήσεις δίχως να αποδεχθεί νοθεία, ήταν το ανώτατο δικαστήριο που δικαίωσε τον Μπους.

Λυπηρά η αμερική δεν δείχνει αυτή την φορά να έχει το κουράγιο να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Για την ώρα, θυμίζει στρουθοκάμηλο που έχει χώσει το κεφάλι της στην άμμο με την ελπίδα οτι το πρόβλημα θα φύγει μόνο του.

stergioulas nikolaos  Δρ. Νικόλαος Α. Στεργιούλας
Διεθνής οικονομολόγος. Έχει διετελέσει σύμβουλος σε δημόσιες υπηρεσίες και επιχειρήσεις στις ΗΠΑ και άλλες χώρες. Στο παρελθόν εχει εργασθεί στο Αμερικανικό Κονγκρέσσο και διετέλεσε ανώτατο στέλεχος του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ.