Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Στην Eurovision τα Γρεβενά….με το «Alcohol is Free»

Δείτε τους στίχους:

Το τραγούδι που θα εκπροσώπήσει τη χώρα μας, στον 58ο Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό της Eurovision είναι το «Alcohol is Free» από τους Koza Mostra και τον Αγάθωνα.

Το τελικό αποτέλεσμα και η επιλογή του κομματιού βγήκε μετά από την ψηφοφορία στην οποία θα συμμετείχαν οι τηλεθεατές και η κριτική επιτροπή. Η ψήφος της επιτροπής….

ήταν το 50% και το άλλο 50% ήταν η γνώμη των τηλεθεατών.

 

{youtube}FPvX5GXF8z4|560|350{/youtube}

 

Ο Στάθης Παχίδης που έγραψε τους στίχους, φέρνει στη Eurovision τα Γρεβενά, αλλά και τον επικό στίχο:
“Δε μας φταίγαν τα ουισκάκια
Μπόμπα ήταν τα ..παγάκια”
Δείτε τους στίχους:

Μας βρήκε η τρικυμία μέσα στην Εγνατία
Μποφόρια μας τραβάνε στα ανοιχτά
Σα λάθος να ‘ναι η ρότα, ποιος παίζει με τα φώτα;
Κι η πλώρη μας τραβάει για Γρεβενά

Σε μια θάλασσα ουίσκι
Ναυαγοί και ποιος μας βρήσκει
Και ζαλίζεται τρεγλίζει, όλη γη

Με κεφάλι σουρωτήρι
Και τ’ αμάξι τρεχαντήρι
Ποιος του έβαλε πηδάλιο και πανί;

Alcohol, alcohol, alcohol is free (x3)
Alcohol is free, alcohol is free

 

Κύμα και λυσσομανάει
Κι η γοργόνα να ρωτάει
Μα ο Αλέκος τα ‘χει πιει, καλή κυρά

Μεσοπέλαγα φανάρι
Ρε μας πήρανε χαμπάρι
Ποιος το πήγε το σπιτάκι μου μακριά, μακριά

Μας βρήκε η τρικυμία, μέσα στην εγνατία
Μποφόρια μας τραβάνε στα ανοιχτά
Σα λάθος να ‘ναι η ρότα, ποιος παίζει με τα φωτα
Κι η πλώρη μας τραβάει για Γρεβενά

Μας βρήκε η τρικυμία, μέσα στην εγνατία
Μποφόρια μας τραβάνε στα ανοιχτά
Σα λάθος να ‘ναι η ρότα, ποιος παίζει με τα φωτα
Κι η πλώρη μας τραβάει για Γρεβενά

Δε μας φταίγαν τα ουισκάκια
Μπόμπα ήταν τα παγάκια
Και το σκάφος έχει ρόδες, τελικά

Αλκοτέστ και τροχονόμος
Δεν είναι για μας ο δρόμος
Κατηφόρα μες στη θάλασσα, αρχηνά

Alcohol, alcohol, alcohol is free (x3)
Alcohol is free, alcohol is free

 

Έναν μοναδικό ελληνικό τελικό μας επεφύλασσε φέτος η ΕΡΤ σε συνεργασία με το MAD TV με τίτλοEurosong 2013- A Mad show! Το σόου ξεκίνησε με την παρουσιάστρια Δέσποινα Βανδή να συναντάνται επί σκηνής για λίγα δευτερόλεπτα με όλους τους νικητές που ήρθαν από το εξωτερικό ειδικά για τον ελληνικό τελικό. Ο Γιώργος Καπουτζίδης μπήκε στην παρέα τους υπό τη μουσική υπόκρουση του περσινου νικητήριου τραγουδιού «Euphoria». Μετά από μια εισαγωγή από τους παρουσιαστές και την παρουσίαση της πενταμελούς κριτικής επιτροπής (με πρόεδρο τη Βίκυ Λέανδρος και μέλη της το συνθέτη Δημήτρη Κοντόπουλο,τη διευθύντρια δημόσιων σχέσεων του MAD Ρεγγίνα Κουρή, τη διευθύντρια προγράμματος της ΕΡΤ Μαρία Λαχανά και το διευθυντή της ορχήστρας της ΕΡΑ Ανδρέα Πυλαρινό), τη μουσική σκυτάλη πήραν πρώτες η Ruslana μαζί με την Ελένη Φουρέιρα, οι οποίες τραγούδησαν και χόρεψαν το διασκευασμένο «Wild dances», ενώ ακολούθησαν οι ΜΕΛΙSSES μαζί με τηMarija Serifovic τραγούδησαν το «Molitva» σε αγγλικό και σέρβικο στίχο αντίστοιχα. Συνέχισαν οAlexander Rybak μαζί με τον Κώστα Μαρτάκη τραγουδώντας το «Fairytale» και ο Dima Bilan μαζί με την Demy που τραγούδησαν το νικητήριο τραγούδι για τη Ρωσία το 2008 «Believe». Και φυσικά για το τέλος, η Έλενα Παπαρίζου μαζί με τους Vegas τραγούδησαν το διασκευασμένο από τους τελευταίους «My number one».

Αμέσως μετά, το σόου πέρασε στο διαγωνιστικό κομμάτι της βραδιάς. Όπως είχε οριστεί λίγες μέρες νωρίτερα με κλήρωση, πρώτη εμφανίστηκε στη σκηνή του Gazi Music Hall η Θωμαή Απέργη με το τραγούδι της «One last kiss», φορώντας μαύρο μακρύ φόρεμα με λευκά αστέρια, πλαισιωμένη από 4 γυναίκες μουσικούς που έπαιζαν διαφορετικά μουσικά όργανα. Δεύτεροι εμφανίστηκαν ο Alex Leon με τηνGιorgina. Ο Alex στο synthesizer, η Georgina με μπλε μακριά τουαλέτα και τέσσερις χορευτές γυμνοί από τη μέση και πάνω, με λευκά παντελόνια και γάντια. Τρίτοι ανέβηκαν στη σκηνή οι Koza Mostra μαζί με τονΑγάθωνα Ιακωβίδη. Οι Koza Mostra φορώντας τις γνωστές καρώ φούστες τους και τα μουσικά τους όργανα ανά χείρας και ο Αγάθωνας με τον μπαγλαμά του τραγούδησαν το «Alcohol is free», ενώ το διαγωνιστικό κομμάτι έκλεισε η Αγγελική Ηλιάδη. Απαστράπτουσα, φορώντας μάξι λευκή τουαλέτα με μεγάλα σκισίματα και ανοιχτή πλάτη, πλαισιωμένη από τέσσερις χορευτές με μαύρη περιβολή τραγούδησε«Χίλιες και μία νύχτες». Όλα τα υποψήφια τραγούδια χορογραφήθηκαν από τη Μαρία Λυραράκη.

Αφότου τελείωσε η παρουσίαση των υποψήφιων τραγουδιών, ξεκίνησε η διαδικασία ψηφοφορίας. Στη σκηνή εμφανίστηκαν μαζί η Ελευθερία Ελευθερίου και η Ήβη Αδάμου, οι οποίες τραγούδησαν τις περσινές τους συμμετοχές «Aphrodisiac» και «La la love» αντίστοιχα. Ακολούθησε η Δέσποινα Ολυμπίου, η οποία παρουσίασε για πρώτη φορά ενώπιον κοινού τη φετινή συμμετοχή της Κύπρου «Αν με θυμάσαι». Μετά τη λήξη της ψηφοφορίας και περιμένοντας τα αποτελέσματα, οι παρουσιαστές πήραν μια μικρή συνέντευξη από τους καλεσμένους στον ελληνικό τελικό νικητές του διαγωνισμού, ενώ τελευταίες στη σκηνή εμφανίστηκαν οι δύο Ελληνίδες νικήτριες:η Βίκυ Λέανδρος, η οποία τραγούδησε μόνη «Το Μυστικό» και αμέσως μετά μαζί με την Έλενα Παπαρίζου τραγούδησαν το «Apres Toi».

Τα αποτελέσματα μεταφέρθηκαν στη σκηνή από το Δημήτρη Κοντόπουλο με ένα iPad και οι παρουσιαστές μαζί με τη Βίκυ Λέανδρος και την Έλενα Παπαρίζου ανακοίνωσαν το νικητήριο τραγούδι, το οποίο και ακούσαμε άλλη μία φορά επί σκηνής για το τέλος της βραδιάς

Η Ελλάδα μας θα λάβει μέρος στο δεύτερο ημιτελικό της 16ης Μαΐου, όπου και θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στο μεγάλο τελικό της 18ης Μαΐου.