Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

H FIAT αποκάλυψε επίσημα το 124 Spider στην California.

H ιταλική εκδοχή του Mazda MX-5, το νέο FIAT 124 Spider, αποκαλύφθηκε στο Los Angeles Auto Show 2015 στην California. Aν και γνωρίζαμε ήδη την εμφάνιση του αυτοκινήτου, καθώς τον προηγούμενο μήνα απαθανατίστηκε κατά τη διάρκεια διαφημιστικού γυρίσματος στην Αμερική.

Βέβαια, το νέο FIAT 124 Spider είναι κάτι παραπάνω από ένα MX-5 με άλλα σήματα. Και αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι, καθώς συνδυάζει την ιαπωνική αξιοπιστία με το ιταλικό ντιζάιν και μοτέρ επιμελημένο από την Abarth. Ειδικά για την εξωτερική εμφάνιση, οι Ιταλοί λένε ότι εξέλιξαν ένα εξ ολοκλήρου καινούργιο αμάξωμα, με όλα τα κομμάτια του να είναι νέα και να αντλούν την έμπνευση στο σχεδιασμό από το ορίτζιναλ 124 Sport Spider. Έμπνευση που είναι καλά κρυμμένη, θα σημειώναμε εμείς. Εμφανή διαφορά αποτελούν τα εμπρός φώτα με ενσωματωμένα τα ημέρας LED, πιο στρογγυλεμένα από του MX-5, ενώ πίσω τα φώτα είναι τετράγωνα και χρησιμοποιούν και πάλι LED.

Όσον αφορά την καμπίνα, αυτή φωτογραφίζει την προέλευσή της, με τα πάντα να είναι απλά και εστιασμένα στην οδήγηση και στον οδηγό. Με άλλα λόγια προέρχονται στη συντριπτικότατη πλειονότητά τους από το Mazda MX-5, περιλαμβανομένου και αυτού του συστήματος πολυμέσων. Η οροφή φυσικά ανοίγει πανεύκολα, όσο για τα σπορ καθίσματα με την πολύ καλή πλευρική στήριξη είναι και αυτά ίδια με του ΜΧ-5. Οπότε, αν βολεύεστε και σας αρέσει το σαλόνι του MX-5, αποκλείεται αυτό να μην συμβαίνει και με το 124 Spider.

Περνώντας στο ζουμί, κάτω από το καπό έχουμε να κάνουμε καταρχήν με έναν 1.400άρη κινητήρα τούρμπο με 160 άλογα και 25,4 kgm που στέλνονται στον πίσω άξονα μέσω ενός 6αριού χειροκίνητου σασμάν –προαιρετικά με 6άρι αυτόματο. Η εμπρός ανάρτηση με διπλά ψαλίδια και η πίσω με πολλαπλούς συνδέσμους, συν το μικρό βάρος προφανώς συνθέτουν ένα αυτοκίνητο ιδιαίτερα διασκεδαστικό. Και στα χαρτιά μέχρι να το οδηγήσουμε, καλύτερο και από το MX-5, αν υπολογίσουμε την παραπάνω ισχύ, αλλά κυρίως τη μπόλικη ροπή από χαμηλά σε αντίθεση με το ατμοσφαιρικό 1.500άρι του Μazda.

Αναμένουμε και στην Ευρώπη, το νέο 124 Spider να λανσαριστεί σε κάποια αρχική έκδοση γνωριμίας και περιορισμένης παραγωγής. Τουλάχιστον αυτή η πρακτική ακολουθείται από όλες τις εταιρείες για τα προβεβλημένα μοντέλα τους. Οι πληροφορίες που έρχονται από την Αμερική είναι πως τουλάχιστον εκεί θα συμβεί κάτι τέτοιο, πράγμα αναμενόμενο καθώς ο αμερικανικός κλάδος της FIAT ακολουθεί επιθετική επικοινωνιακή πρακτική. Έτσι, τα πρώτα κομμάτια του 124 Spider που θα ξεμπαρκάρουν στην άλλη μεριά του Ατλαντικού θα είναι η έκδοση περιορισμένης παραγωγής Prima Edizione Lusso. Έκδοση που θα φέρει αριθμημένο πλακίδιο και θα διατίθεται αποκλειστικά σε μπλε απόχρωση Azzurro Italia, συνδυασμένο με δέρμα Saddle. Η τιμή του FIAT 124 παραγωγής Prima Edizione Lusso προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί.

Στην Αμερική, το αυτοκίνητο αναμένεται να λανσαριστεί εμπορικά και να ξεκινήσει η διάθεσή του το καλοκαίρι του 2016, ενώ στην Ευρώπη το αναμένουμε αντίστοιχα κατά το τέλος της άνοιξης.

[Πηγή FIAT] drive.gr