Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

10 tips που θα αναστήσουν το μεταβολισμό!

Αν θέλεις να αδυνατίσεις και να διατηρήσεις το βάρος σου, δώσε στον οργανισμό σου αυτό που χρειάζεται: έναν ενεργό μεταβολισμό. Ακολούθησε τους παρακάτω κανόνες και δεν θα χάσεις!

1. Δυνάμωσέ το μεταβολισμό με πρωτεΐνη

«Τρώγοντας 5 με 6 μικρά γεύματα την ημέρα και συμπεριλαμβάνοντας σε κάθε πιάτο μία πηγή….

άπαχης πρωτεΐνης, όπως τυρί με χαμηλά λιπαρά, φασόλια, κοτόπουλο, ψάρι, ή  φυστικοβούτυρο, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσεις το μεταβολισμό και να νιώθεις όλη μέρα γεμάτη ενέργεια» τονίζει η Amanda Carlson-Phillips, αντιπρόεδρος διατροφής κι έρευνας του Core Performance.

2. Γίνε οπαδός του πράσινου τσαγιού (αν δεν έχεις ήδη γίνει)

«Πίνοντας αρωματικό πράσινο τσάι, είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να λάβεις το EGCG, ένα συστατικό που είναι γνωστό για την επιτάχυνση που προσφέρει στο μεταβολισμό» εξηγεί η Carlson-Phillips. «Τρία φλιτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα μπορούν να αυξήσουν το μεταβολισμό μέχρι και 10%» προσθέτει.

3. Μην φοβάσαι τα όργανα γυμναστικής

«Μπορούν με τη σειρά τους να σε βοηθήσουν να αποκτήσεις υγιεινές συνήθειες και συνέπεια στο πρόγραμμά σου. Ζήτα από τον γυμναστή να σου δείξει πώς μπορείς να εντάξεις το πρόγραμμά σου στα όργανα ή να σου βγάλει ένα καινούριο» προτείνει η Angela Corcoran, διευθύντρια εκπαίδευσης στο Cybex Research Institute.

4. Φάε σολομό

Όπως τονίζει η  Ilyse Schapiro, διαιτολόγος και πιστοποιημένη διατροφολόγος, ο σολομός είναι μία πλούσια πηγή ωμέγα 3 λιπαρών κι εκτός από καλά λιπαρά περιέχει και πρωτεΐνη. Ο σολομός είναι τέλειος για την καύση του λίπους κι επίσης τα ωμέγα 3 λιπαρά αυξάνουν τον μεταβολισμό και σε βοηθούν να αισθάνεσαι χορτάτη.

5. Χρησιμοποίησε ελαιόλαδο

Είτε το πιστεύεις είτε όχι, το ελαιόλαδο βοηθά στην απώλεια βάρους. Το ελαιόλαδο περιέχει καλά λιπαρά, τα οποία ενεργοποιούν το μεταβολισμό και σε βοηθούν να κάψεις λίπος.

6. Μείωσε την κατανάλωση των υδατανθράκων

«Μείνε μακριά από επεξεργασμένα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, από το πρόχειρο φαγητό, ακόμη κι από τους χυμούς» λέει ο Michael Mountain, συγγραφέας του Ultimate Fat Loss Solution. Εστίασε στην πρωτεΐνη, η οποία αυξάνει το μεταβολισμό 30% μέχρι και για 12 ώρες.

7. Αποτοξίνωσε τον οργανισμό σου

Μια εποχιακή αποτοξίνωση είναι ένας καλός τρόπος για να καθαρίσεις τον οργανισμό σου από τις τοξίνες, να επιταχύνεις το μεταβολισμό και να ενισχύσεις τη συνολική σου υγεία. Καλό όμως είναι να αποφύγεις τις extreme δίαιτες, οι οποίες κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό.

8. Πίνε αρκετά υγρά

«Πίνε πολλά υγρά. Ένα αφυδατωμένο σώμα θα επιβραδύνει το μεταβολισμό  και θα αυξήσει την πείνα και νωθρότητα» εξηγεί η διατροφολόγος.

9. Πίνε νερό με λεμόνι

«Τα θρεπτικά ένζυμα του λεμονιού και οι ίνες, θα κάνει το πεπτικό σου σύστημα να κινηθεί έτσι ώστε να είναι πιο εύπεπτα όλα όσα τρως μέσα στην ημέρα» υποστηρίζει η γνωστή διατροφολόγος του Hollywood, Cheryl Wheeler Duncan.

10. Μικρά γεύματα πιο συχνά

Το έχεις ξανακούσει αλλά επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως. Η Susie Akers, διαιτολόγος – γαστρεντερολόγος, συνιστά την κατανάλωση τριών-τεσσάρων γευμάτων την ημέρα αντί για δύο για να κρατιέται σε εγρήγορση ο μεταβολισμός και να αποφευχθούν οι μεγάλες μερίδες στα γεύματα.

 

 

joytv.gr