Πέμπτη, 07 Σεπτέμβριος 2017 15:31

Η αναγέννηση της Δυτικής Μακεδονίας - Η ανάκτηση της μνήμης μας - Η περιφερειακή και τοπική συνείδηση

Εδώ και πολλά χρόνια μαζί με τους συντρόφους μου αγωνιζόμαστε να κρατήσουμε ζωντανή την Κεντρικότητα του τόπου μας. Της Δυτικής Μακεδονίας.

Το περιβάλλον το οποίο κινείται αυτός ο αγώνας μας είναι αυτό της Αναγέννησης. Μέσα από αυτό θα αναδειχθούν όλες εκείνες οι δυνάμεις που έρχονται από διαφορετικές πολιτικές και ιδεολογικές αφετηρίες αλλά έχουν ένα κοινό. Αυτό της τοποφιλίας και της φιλοκαλίας. Τον δρόμο του Πολιτισμού και της ευημερίας.

Αυτή είναι και η περιφερειακή και τοπική συνείδηση και όχι η κομματική γιατί κόμματα δεν υπάρχουν. Γιατί οι εναπομείναντες κάστες(που δυστυχώς στην Δυτική Μακεδονίας είναι πολλές) είναι υπόλογες, ένοχες, κατηγορούμενες στο εδώλιο.

Αποτελεί – είναι μία μεγάλη πρόκληση να μιλήσουμε για την Δυτική Μακεδονία μέσα σε αυτό το περιβάλλον και όχι να επιμένουμε στην λήθη και την οπισθοδρόμηση.

Οι δρόμοι, οι ορίζοντες που θα δημιουργηθούν μέσα από την ανάκτηση της μνήμης, είναι η απάντηση στην χρεοκοπία την οποία μας επέβαλαν οι ποιο πάνω κάστες.

Σήμερα, οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας οφείλουν να δείξουν ένα υψηλό επίπεδο πολιτικής κρίσης, γνώσης, ευθύνης και ενηλικίωσης. Αυτό που δεν έπραξαν στο πρόσφατο παρελθόν και το οποίο τους καθιστά υπόλογους απέναντι στις νέες γενιές.

Κοζάνη 07 Σεπτεμβρίου 2017

Θεόφιλος Παπαδόπουλος


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ