Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Τηλεοπτικός σταθμός «FLASH tv»: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ κας ΖΕΜΠΙΛΙΑΔΟΥ

Ο τηλεοπτικός σταθμός «FLASH tv» αναγκάζεται να προβεί σε δημόσια ανακοίνωση – τοποθέτηση μετά τα όσα δημόσια καταμαρτυρεί εναντίον του η υποψήφια Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεωργία Ζεμπιλιάδου.

Σε δελτίο τύπου (καταγγελία) που εξεδόθη από την πλευρά της για την απουσία εκπροσώπου του συνδυασμού της «ΕΛΠΙΔΑ», από την τηλεοπτική εκπομπή της τηλεόρασης του FLASH tv  «Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ», με θέμα την «ΥΓΕΙΑ»

στη Δυτική Μακεδονία, που συντονίζει ο δημοσιογράφος και συνεργάτης του σταθμού κ. Θεόφιλος Παπαδόπουλος και την οποία ο «FLASH tv» μετέδωσε ΖΩΝΤΑΝΑ το βράδυ της Τετάρτης (7-5-2014), φιλοξενώντας Υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους των περισσότερων Συνδυασμών, προβαίνει σε ανακρίβειες και σε μια αήθης και συκοφαντική επίθεση στο σταθμό, στον δημοσιογράφο Θεόφιλο Παπαδόπουλο και στην ιδιοκτήτρια του σταθμού, ισχυριζόμενη ψευδώς και αναληθώς ότι δήθεν αποκλείσθηκε από την παραπάνω εκπομπή ο εκπρόσωπος του συνδυασμού της.

Διαψεύδουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις όποιες διακινούμενες φήμες και αιτιάσεις  της κ. Γεωργίας Ζεμπιλιάδου και σε απάντηση της εξόφθαλμα ψευδούς και κατασκευασμένης καταγγελίας της σε βάρος του τηλεοπτικού σταθμού μας «FLASH tv», στην οποία προέβη η επικεφαλής του συνδυασμού «Ελπίδα» και υποψήφια Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεωργία Ζεμπιλιάδου, θεωρούμε αναγκαίο, για την αποκατάσταση της αλήθειας, να ανακοινώσουμε τα εξής:

Εισαγωγικά σημειώνεται ότι η απάντηση αφορά όσους καλόπιστα ενδιαφέρονται και θέλουν να γνωρίζουν τι έχει συμβεί για το θέμα και όχι εκείνους που για ίδιους λόγους διακινούν συκοφαντικά σχόλια σε βάρος του «FLASH tv».

Άλλωστε, ακόμα και οι προβοκάτσιες έχουν όρια.

Ο «FLASH tv» έχει δώσει πεντακάθαρα δείγματα γραφής για το πώς διαχειρίζεται τις τηλεοπτικές εκπομπές του και είναι πάντα ανοιχτός στη δημιουργική κριτική. Όχι, όμως, και στη λασπολογία. Γι’ αυτό, είναι υποχρεωμένος να αποδοκιμάσει κατηγορηματικά αυτές τις αθλιότητες και ταυτόχρονα να υπογραμμίσει τη σταθερή του απόφαση να συνεχίσει τις προσπάθειες για την ανάδειξη και προβολή της Δυτικής Μακεδονίας, τηρώντας απαρέγκλιτα την δημοσιογραφική δεοντολογία, να δίνει ίσο βήμα σε όλους τους “πολιτικούς” υποψήφιους-συνδυασμούς χωρίς κομματικές ή άλλου είδους διακρίσεις, ενδιαφερόμενος για την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών.

Γι’ αυτό κρινόμαστε κάθε μέρα από τους συμπολίτες μας και θεωρούμε ότι ξεχωρίζουμε για την αντικειμενικότητά μας.

Παραμερίζοντας τις όποιες προσωπικές-πολιτικές μας πεποιθήσεις με αμεροληψία παρέχουμε τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας να εκφράζουν τις απόψεις τους αδιακρίτως για τα πολιτικά δρώμενα γενικά αλλά και πιο συγκεκριμένα για τη Δυτική Μακεδονία. 

Από την έναρξη της λειτουργίας του ο «FLASH tv» απολαύει τεράστιας δημοσιογραφικής και εμπορικής επιτυχίας, όπως αποδεικνύεται τόσο από τα ποσοστά τηλεθέασης, όσο και από τον υψηλό βαθμό αξιοπιστίας του στις σχετικές μετρήσεις της κοινής γνώμης.

Είναι θλιβερό το γεγονός, ότι η κ. Ζεμπιλιάδου, αποκρύπτει κακόβουλα και συνειδητά το ότι η μη παρουσία εκπροσώπου του συνδυασμού της στο ‘’πάνελ” της παραπάνω εκπομπής, οφείλεται στην εμμονή της να εκπροσωπηθεί ο συνδυασμός της από τον ιατρό κ. Ιορδάνη Ανδρεάδη και ΟΧΙ από υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο, όπως, εξ αρχής, είχε συμφωνηθεί μεταξύ των συνδυασμών και του συντονιστή της εκπομπής δημοσιογράφου κ. Θεόφιλου Παπαδόπουλου.

Η κ. Ζεμπελιάδου, παρά τα συμφωνηθέντα και ερμηνεύοντας κατά το δοκούν τον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας και έξω από κάθε ηθική δεοντολογία, ήθελε να καθορίσει εκείνη τους κανόνες της συζήτησης καθώς επέμενε να εκπροσωπηθεί ο Συνδυασμός της όχι από υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο, αλλά από πρόσωπο εκτός του συνδυασμού της.

Ας κακίζει τον εαυτό της η κ. Ζεμπιλιάδου για την μη παρουσία εκπροσώπου του συνδυασμού της στο “πάνελ” της παραπάνω εκπομπής, διότι η εμμονή της να μην σεβαστεί τα αυτονόητα, όπως ήταν φυσιολογικό και δεοντολογικό, και με αποκλειστικά δική της ευθύνη της στέρησε το δικαίωμα της εκπροσώπησης με υποψήφιο ή υποψήφια Περιφερειακό Σύμβουλο, σε ένα τόσο ουσιαστικό διάλογο και μάλιστα για ένα θέμα υψίστης σημασίας όπως η Υγεία.

Άλλωστε, πως θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή η συμμετοχή του κ. Ανδρεάδη, όταν όλοι οι υπόλοιποι συνδυασμοί ενημερώθηκαν και συμφώνησαν στο αίτημά μας για εκπροσώπηση από υποψήφιο Περιφερειακό σύμβουλο.

Αν αποδεχόμασταν τη συμμετοχή του κ. Ανδρεάδη θα δημιουργούνταν συνθήκες αδικίας και άνισης μεταχείρισης για όλους τους άλλους συνδυασμούς.

Πρέπει δε, στο σημείο αυτό, να επισημανθεί ότι η κ. Ζεμπιλιάδου ενημερώθηκε από τον συντονιστή δημοσιογράφο της εκπομπής ότι σε περίπτωση που μεταξύ των υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων του συνδυασμού της δεν υπάρχει κάποιος υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος που έχει θέση και άποψη για το χώρο της υγείας στη Δυτική Μακεδονία, θα ήταν ευπρόσδεκτη ακόμη και η δική συμμετοχή.

Η κ. Ζεμπιλιάδου αντί να φροντίσει να σέβεται την δημοσιογραφική δεοντολογία και να σεμνύνεται, επιχειρεί με διαβολές, απειλές και κατά σκευασμένους λόγους να εκφοβίσει τους εργαζομένους και συνεργάτες του «FLASH tv».

Την πληροφορούμε όμως, ότι η τακτική της τρομοκράτησης των δημοσιογράφων δια της αποστολής ανυπόστατων καταγγελιών στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.), που επιχειρεί να εφαρμόσει η  κ. Ζεμπιλιάδου, δεν πρόκειται να μείνει χωρίς απάντηση.

Σε καμία περίπτωση δεν νομιμοποιείται κανείς πολιτικός, αλλά ούτε και απλός πολίτης, να παρεμβαίνει με παρόμοιο τρόπο,  κωλύοντας την λειτουργία των μέσων.

Μέσα σε περιόδους, που η εύθραυστη δημοκρατία μας βάλλεται πανταχόθεν, δεν μπορεί η πολιτική αντιπαλότητα να θέτει ως στόχο της τα ΜΜΕ και να εκτυλίσσονται σκηνές που  αδυνατούμε να χαρακτηρίσουμε.

Τα μέσα υπόκεινται στην καθημερινή κρίση των πολιτών και πιστεύουμε ακράδαντα πως η κοινή γνώμη διαθέτει το κριτήριο και τη νηφαλιότητα, ώστε να κρίνει και να απαξιώσει τα μέσα εκείνα που δεν εξυπηρετούν την ενημέρωση, αλλά αλλότριους απ’ αυτήν σκοπούς.

Οι πολιτικοί και οι πολίτες, έχουν το δικαίωμα, όταν θίγεται η αξιοπρέπειά τους και η κοινωνική τους παρουσία, να προσφεύγουν είτε στα ίδια τα μέσα, είτε στα θεσμοθετημένα από την πολιτεία όργανα και να αξιώνουν την αποκατάσταση της όποιας ηθικής βλάβης έχουν υποστεί, από την μη εύρυθμη λειτουργία τους.

Σε καμία όμως περίπτωση δεν νομιμοποιούνται να προβαίνουν σε ενέργειες που  τραυματίζουν σοβαρά τη δημοκρατική συνείδηση της κοινής γνώμης και επιπλέον θέτουν εμπόδια στη λειτουργία των ΜΜΕ.

Ευελπιστούμε πως η ενέργειά της αυτή δεν υποκρύπτει κάποια ιδιότυπη σκοπιμότητα και ότι θα ιδωθεί εκ νέου από την υποψήφια “Περιφερειάρχη” σε μια διαφορετική βάση και με γνώμονα την λογική και όχι το θυμικό, όπως επιβάλλεται να πράττει μια πολιτικός του κύρους της κ. Ζεμπιλιάδου.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η χθεσινή ενέργεια της κ. Ζεμπελιάδου, να καταγγείλει τον «FLASH tv» στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.) δεν εκπορεύεται από τα «κονγκλάβια» των τοπικών «σατραπίσκων» που τα τελευταία χρόνια αγωνίζονται να φιμώσουν τον τηλεοπτικό σταθμό μας, αλλά ότι ήταν μια εντελώς «άτυχη» στιγμή, που δεν συνάδει με την πολιτική  εμβέλεια μιας υποψήφιας “Περιφερειάρχη”, που διεκδικεί την ψήφο των Δυτικομακεδόνων.

Η ενέργεια αυτή της κ. Ζεμπιλιάδου μας λυπεί και αποτελεί πλήγμα για την ελευθεροτυπία, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μας πτοεί, ούτε μπορεί να αποτελέσει αιτία για να μας φιμώσει.

 

Δηλώνουμε ότι:

1. Θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε όπως όλα αυτά τα χρόνια με υπευθυνότητα, σοβαρότητα, μαχητικότητα και αντικειμενικότητα.

2. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να δημιουργεί προβλήματα σε βάρος του σταθμού μας θέλοντας να παίξει τα πολιτικά του παιχνίδια.

3. Δεν θα ανεχθούμε σε καμιά περίπτωση απρόκλητες επιθέσεις και απειλές εναντίον δημοσιογράφων και συνεργατών του σταθμού μας,  κάτι που δυστυχώς  βιώσαμε τις προηγούμενες ημέρες από πλευράς της κ. Ζεμπελιάδου και στελεχών του συνδυασμού της.

4. Θα εκδηλώσουμε όλες τις νόμιμες ενέργειες προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να διαφυλάξουμε την απρόσκοπτη λειτουργία  του σταθμού.

Συμπαραστεκόμαστε στους δημοσιογράφους και εργαζόμενους του σταθμού μας, αλλά και γενικά όλων των ΜΜΕ και δηλώνουμε πως θα είμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε μέσο που θα δέχεται επιθέσεις και θα γίνεται στόχος και εξιλαστήριο θύμα των πολιτικών αντιπαραθέσεων.

Προειδοποιούμε την κ. Ζεμπιλιάδου ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε τον διασυρμό του τηλεοπτικού σταθμού μας και των ανθρώπων που εργάζονται σ’ αυτόν και δηλώνουμε, για μια ακόμη φορά, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι εάν η κ. Ζεμπιλιάδου εξακολουθήσει την τακτική των απειλών και εκφοβισμών θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη Δικαιοσύνη.

Εν κατακλείδι, εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για τα «παρακρουστικά» της κ. Ζεμπιλιάδου, που προς το παρόν τα αποδίδουμε σε έλλειψη σχετικών γνώσεων για τα διεθνώς κρατούντα ειωθότα στον Τύπο, ή και το μάλλον βέβαιο, σε διαπροσωπική αντιδικία ή αντιπάθειά της προς τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο. Χρειάζεται οι δημόσιοι άνδρες και γυναίκες να μπορούν να διαχωρίζουν τους ρόλους τους με εκείνους που επίσης δρουν δημοσίως (δημοσιογραφία) και κυρίως να μην το παίζουν δεσποτικοί και σατραπίσκοι, και κυρίως φιμωτικοί των ελευθεριών του Τύπου! Τέτοιου είδους “μαγκιές” καλό είναι να εκλείψουν!!!

 

  ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ «FLASHtv»

Δείτε ακόμα