Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Ομιλητής σε ημερίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων ο Δήμαρχος Γρεβενών

Ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης συμμετείχε ως ομιλητής, μετά από σχετική πρόσκληση από τη Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών κα Ζέττα Μακρή, στην εκπαιδευτική ημερίδα στο πλαίσιο της πράξης: «Ενθάρρυνση και υποστήριξη της συμμετοχής των γυναικών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης και εκπροσώπησης σε …

περιφερειακό και τοπικό επίπεδο», η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013 στην πόλη της Βέροιας.

Ο Δήμαρχος στην ομιλία του αναφέρθηκε στους αγώνες των γυναικών για την ισότιμη παρουσία τους στην κοινωνία και στη συνεχή προσφορά τους τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι όλα αυτά τα χρόνια αποδεικνύουν ότι μπορούν να υποστηρίξουν οποιονδήποτε ρόλο και αν κατέχουν, να ξεχωρίσουν και να διακριθούν.

Αναφέρθηκε στη συνεργασία που είχε και έχει στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τις εκλεγμένες γυναίκες. «Πιστεύουμε στις δυνατότητες των γυναικών και αυτές τις δυνατότητες τις αξιοποιούμαι στην πράξη. Άλλωστε τόνισε εμπιστευθήκαμε την προεδρία της Τοπικής Κοινότητας Γρεβενών σε μία νέα ηλικιακά γυναίκα.   

Ως Δήμος στηρίζουμε και προωθούμε κάθε πρωτοβουλία της Γυναίκας μητέρας, νοικοκυράς, αγρότισσας, ενθαρρύνουμε τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, στηρίζουμε έμπρακτα τη γυναίκα στην πολιτική,  στην επιστήμη, στην εργασία.

           

Δίνουμε ουσιαστικό ρόλο στην εκλεγμένη γυναίκα μέσα από τα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Δημιουργούμαι συνθήκες κατάλληλες που τις επιτρέπουν να δηλώνει την έντονη παρουσία της στα κοινά με την λειτουργία κοινωνικών υποδομών όπως: βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, κέντρων δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά, κέντρων ηλικιωμένων και ατόμων με ειδικές ικανότητες, προγράμματα πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων και το πρόγραμμα « βοήθεια στο σπίτι».

Πιστεύουμε ότι στην κοινωνία των ενεργών πολιτών, αρμόζει  «Ισονομία και Ισοπολιτεία». Αυτό που θα θέλαμε τόνισε είναι μεγαλύτερη συμμετοχή των γυναικών στα Δημοτικά και Τοπικά Συμβούλια. Μόνο τότε θα μπορούμε να μιλάμε για ισότητα των δύο φύλων».

Συνεχάρη τη Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων κα Ζέττα Μακρή, για την πρωτοβουλία διοργάνωσης αυτών των τόσο σημαντικών ημερίδων, αλλά και για τον αδιάκοπο αγώνα που δίνει για την προώθηση των θεμάτων της αρμοδιότητάς της.

Ο κ. Δήμαρχος έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: «Επιτρέψτε μου να κλείσω με κάτι που είπε το 1974 ο Αείμνηστος Κων/νος Καραμανλής για την ισότιμη παρουσία των γυναικών στην κοινωνία, το οποίο όσα χρόνια και αν περάσουν, θα το θεωρώ επίκαιρο. «Με τη συμμετοχή της στο δημόσιο βίο η γυναίκα θα επηρεάσει ευεργετικά τις πολιτικές εξελίξεις, γιατί θα απαλύνει με τη μετριοπάθειά της τα πολιτικά πάθη. Γιατί η γυναίκα αδιάφορη για τη δόξα, θέτει την ευτυχία υπεράνω της δυνάμεως και τον ανθρωπισμό υπεράνω πολιτικών ιδεολογιών».

 

 

 

 

Δείτε ακόμα