kon summer2021
naziri15521
gantiragas 1
aggelies banner2
darwin kataskeui eshop espa ellada
euromedica 15
Κυριακή, 02 Σεπτέμβριος 2012 20:36

Περισσότεροι από 500 Αστυνομικοί απο τη Δυτική Μακεδονία μετακινούνται στον Έβρο – Ψήφισμα διαμαρτυρίας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Το υπουργείο προστασίας του πολίτη με απόφαση του Υπουργού κ. Δένδια, μετακινεί αστυνομικούς οι οποίοι έως τώρα φύλασσαν ειδικούς στόχους, δηλαδή διάφορα πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων και των πολιτικών. Επίσης ο κ. Δένδιας γνωστοποίησε ότι 1.800 συνοριοφύλακες μετακινούνται ήδη προς τον ποταμό Έβρο. Μεγάλο πρόβλημα ωστόσο θα δημιουργηθεί στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας καθώς... θα μετακινηθούν πάνω από 500 αστυνομικοί από την ήδη ...

ελλειμματική δύναμη της περιφέρειας. Πρόκειται για κίνηση η οποία δημιουργεί μείζον πρόβλημα στη δημόσια ασφάλεια της περιοχής, δεδομένου ότι η Δυτική Μακεδονία είναι ακριτική περιοχή αλλά και η ύπαρξη των φυλακών στην περιοχή των Γρεβενών ενισχύει το πρόβλημα της δημόσιας ασφάλειας .

 

Έντονη είναι η διαμαρτυρία των Ενώσεων Αστυνομικών υπαλλήλων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας η οποία εξέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α    Δ Ι Α Μ Α Ρ Τ Υ Ρ Ι Α Σ

 

Στην Κοζάνη σήμερα 30 Ιουλίου 2012 πραγματοποιήθηκε Έκτακτο Κοινό Διοικητικό Συμβούλιο των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς & Φλώρινας, στο οποίο συζητήθηκε η απόφαση του Αρχηγού της Αστυνομίας  για ενίσχυση των Αστυνομικών Διευθύνσεων Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας, Ροδόπης, Ξάνθης για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.

Σύμφωνα με την διαταγή του Αρχηγού καλούμαστε να ενισχύσουμε τις ανωτέρω Αστυνομικές Διευθύνσεις με Αστυνομικούς που υπηρετούν στις Υπηρεσίες και συγκεκριμένα:

Α.Δ. Κοζάνης : 93 άτομα

Α.Δ. Γρεβενών : 35 άτομα

Α.Δ. Καστοριάς : 195 άτομα

Α.Δ. Φλώρινας: 148 άτομα

Συνολικά για όλη τη Δυτική Μακεδονία αποσπώνται 471 αστυνομικοί, πέραν των όσων ήδη έχουν μετακινηθεί προς ενίσχυση της Frontex.

Κατ’ αρχάς η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης είναι ένα καίριο ζήτημα, το οποίο χρήζει άμεσης αντιμετώπισης. Σε αυτό δεν υπάρχει καμία αντίρρηση και κάθε προσπάθεια προς την κατεύθυνση της επίλυσης μας βρίσκει σύμφωνους. Όταν όμως οι τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος είναι αφενός λάθος και δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από όσα επιλύουν, αφετέρου αντιμετωπίζουν τον αστυνομικό αποκλειστικά ως αριθμό και όχι ως οντότητα, ως οικογενειάρχη, ως προσωπικότητα και ως εργαζόμενο φορέα δικαιωμάτων, τότε θα πρέπει να επανεξετάζεται η λύση που αποφασίσθηκε.

Ο τρόπος και ο χρόνος που εκδόθηκε η διαταγή (29/7/2012) , σε συνδυασμό με την απαίτηση να αποσπασθούν οι αστυνομικοί μέσα σε λίγες ημέρες (2/8/2012) δείχνει την προχειρότητα και την έλλειψη σχεδιασμού. Η έλλειψη όμως του απαιτούμενου σχεδιασμού, έχει άμεση συνέπεια στην προσωπική ζωή και στις οικογένειες των αστυνομικών που αποσπώνται, οι οποίοι καλούνται σε περίοδο αδειών να αφήσουν εντός 5μέρου τις οικογένειές του και να εγκατασταθούν στον Έβρο για περίοδο 2 μηνών.

Η απόφαση για μετακίνηση στον Έβρο συνολικά πάνω από 500 αστυνομικούς από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, δημιουργεί μείζον ζήτημα δημόσιας ασφάλειας, καταργεί τη λειτουργία των αστυνομικών Υπηρεσιών, διαλύει τον οικογενειακό προγραμματισμό των συναδέλφων μας και τους επιβαρύνει οικονομικά με την μη καταβολή της προβλεπόμενης αποζημίωσης. Εκτός αυτού καταμαρτυρεί πλήρη αδιαφορία της ηγεσίας για την αστυνόμευση και την ασφάλεια των συμπολιτών μας.

Κατόπιν αυτών:

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας στην επικοινωνιακού χαρακτήρα κίνηση της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας, η οποία καμία λύση δεν δίνει στο πρόβλημα της μετανάστευσης, αλλά δημιουργεί πλειάδα άλλων προβλημάτων.

Απαιτούμε την πλήρη εφαρμογή των κανονισμών και της νομοθεσίας για την μετακίνηση, την αποζημίωση και την διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων του αστυνομικού προσωπικού.

Καλούμε τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδια Νικόλαο στην άμεση επανεξέταση του επιχειρησιακού σχεδιασμού προς την κατεύθυνση της μόνιμης, ουσιαστικής και υλοποιήσιμης λύσης του μεταναστευτικού προβλήματος στο μέρος που αφορά την Ελληνική Αστυνομία.

Καλούμε όλους τους αιρετούς τοπικούς άρχοντες της Δυτικής Μακεδονίας να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, τόσο έναντι των συναδέλφων μας όσο και απέναντι στους πολίτες για το τεράστιο κενό αστυνόμευσης που θα δημιουργηθεί στην περιοχή μας.

Σε κάθε άλλη περίπτωση καλούμε τους συναδέλφους της Δυτικής Μακεδονίας να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα, προκειμένου να προβούμε σε δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας μαζί με τις οικογένειές μας, οι οποίες πλήττονται βάναυσα από την απόφαση του Αρχηγού.

 

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ Δ.Σ. ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 

Αθανάσιος ΓΚΛΑΒΙΝΑΣ

Χρήστος ΤΡΙΓΩΝΗΣ

Θωμάς ΝΑΤΣΗΣ

Ιωάννης ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ