Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Η υπόθεση ΔΕΝ κλείνει με τον Γ.Παπακωνσταντίνου.

Λοιπόν,  αυτό ήταν όλο κι όλο ;

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου !

Οι άνθρωποι με απλή λογική, στοιχειώδη μνήμη και αίσθημα υπευθυνότητας μένουν άναυδοι…

Ας μιλήσουμε, λοιπόν, με την απλή λογική.

1ο. Η ”λίστα Λαγκάρντ” περιέχει περισσότερα από 2000 ονόματα.

2000 άτομα μεγάλου πλουτισμού που τον εξήγαγαν στο εξωτερικό . Γιατί αυτό διερευνάται, αυτό ελέγχεται : ο μεγάλος πλουτισμός και η νομιμότητά του. Ως ”παράπλευρη απώλεια”, -ή, επί του διαδικαστικού, όπως θα λέγονταν παλαιότερα-, πρόκυψε ο προ πολλού και για πολλά βαθειά καταδικασμένος στη συνείδηση του ελληνικού λαού, Γ.Παπακωνσταντίνου. Να προχωρήσει, βεβαίως, η σχετική τρικομματική πρωτοβουλία για πρανακριτική εξέταση στη Βουλή. Αλλά, η ”ταμπακιέρα” εδώ είναι άλλη ! Είναι τα 2000 και πλέον άτομα μεγάλου πλουτισμού, οι οποίοι σε συνθήκες πτώχευσης της χώρας, σε συνθήκες εξαθλίωσης της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, σε συνθήκες καταποντισμού  των λαϊκών εισοδημάτων και των οικογενειών και υπερχρέωσης της εθνικής οικονομίας, μετέφεραν σε τράπεζες του εξωτερικού (στην Ελβετία, κυρίως) χρηματικά ποσά που προσεγγίζουν ένα ολόκληρο ελληνικό ΑΕΠ !  Και, πέρα από το ηθικό θέμα, -για να γνωρίζουμε όλοι από αύριο : ”ποιοί  θα έχουν δικαίωμα  να ομιλούν για την Ελλάδα και την ελληνική οικονομία”, όταν μετακινούσαν  τέτοια  ποσά  τη στιγμή που η πατρίδα βρισκόταν στο μεγαλύτερο της πρόβλημα- , υπάρχει το καίριο ζήτημα νομιμότητας των χρηματικών αυτών ποσών  (δικαιολογούνται, φορολογήθηκαν, είναι προϊόντα διαφανών και καθαρών συναλλαγών ;).

2ο. Δεν είναι μόνο η διερεύνηση, ο έλεγχος για τα 2000 και πλέον άτομα, είναι και οι κρίκοι- τα πρόσωπα σε θέσεις κελιδιά, σε θέσεις ευθύνης (τραπεζικής, φορολογικής, πολιτικής) που διευκόλυναν, ή επέτρεψαν αυτή τη μεγάλη φυγή χρηματικών κεφαλαίων, χωρίς παρέμβαση, χωρίς έλεγχο, χωρίς ενέργειες, χωρίς αποτέλεσματα, και με υποκριτικές, εκ των υστέρων, εκκλήσεις επιζητούσαν την επιστροφή των φυγαδευθέντων κεφαλαίων (!). Όταν, πλέον, ακόμα και το Reutres, και το Stern μιλούν για την σκληρή, κλειστή ελληνική  οικονομική ολιγαρχία με την τεραστία  δύναμη πολιτικής και επικοινωνιακής επιρροής,  είναι καθαρό  ότι περιθώρια για την επιβίωση και αναπαραγωγή αυτού του σκηνικού δεν υπάρχουν. Όχι, ότι θα αποσυρθεί ευχαριστώς, αλλά, η κρίση πλέον, έχει εισβάλλει αποδιαρθωτικά και στις γραμμές του…

3ο. Έχουμε κι άλλες φορές τονίσει ότι αν υπήρχε πραγματική βούληση το θέμα θα είχε ανοίξει και θα είχε διερευνηθεί από τις ελληνικές αρχές. Δεν αναφέρομαι, βέβαια, στην χιλιοδιατυμπανισμένη ”πρωτοβουλία Πάγκαλου” προς τις ελβετικές τράπεζες (!) … Πιο απλά, πιο  συγκεκριμένα : ο διοικητής  της Τράπεζας της Ελλάδας αποτελεί στέλεχος-κλειδί για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, αλλά ευρύτερα και για την λειτουργία της οικονομίας. Ο κ.Προβόπουλος, λοιπόν, έχει δηλώσει ότι έχουν φύγει από την Ελλάδα πάνω από 100 δισ.€ ! ‘Ομως, ο διοικητής της ΤτΕ δεν είναι καταμετρητής των εκατομυρίων που μεταφέρονται στο εξωτερικό, μπροστά στα μάτια του.  Γνωρίζει πολύ καλά την πρώτη κίνηση μεταφοράς χρηματικού ποσού : από ελληνική τράπεζα σε συγκεκριμένη τράπεζα της Ευρώπης ή του εξωτερικού. Και, βέβαια,  μπορούν να γνωρίζουν και οι υπουργοί Οικονομικών : ποιοί, πότε και πόσα μετέφεραν από την Ελλάδα στον πρώτο τραπεζικό σταθμό στο εξωτερικό. Τα πραγματικά ερωτήματα σχετικό με τις εξουσίες τους και τις ευθύνες τους είναι : αν τα χρήματα ήταν φορολογημένα, αν ήταν ”μαύρα”, από πού προήλθαν επιχειρηματικά ή προσωπικά, ποιό μέτρο πήραν, τί αποτελέσματα είχαν ; Πριν, μας πούν, οτιδήποτε για φορολογικό σύστημα και  φορολογική  πολιτική και όσα άλλα   στις εκθέσεις τους για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, ας κάνουν το στοιχειώδες από τα καθήκοντά τους.

Σε κάθε περίπτωση, οι υπεύθυνοι ας γνωρίζουν ότι τα πράγματα θα είναι αμείλικτα. 

‘Οταν με το νέο φορολογικό περίπου 3 εκατ. μισθωτοί και συνταξιούχοι θα κληθούν να πληρώσουν για τα εισοδήματα του 2013 φόρους υψηλότερους έως και 689% (!), λόγω της κατάργησης των πρόσθετων αφορολόγητων ορίων.

‘Οταν περίπου 700 χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις με ετήσια εισοδήματα μέχρι 55.000 ευρώ θα υποχρεωθούν να καταβάλλουν φόρους αυξημένους έως και 2.500%, εξαιτίας της επιβολής φόρου 26% στα εισοδήματά τους από το πρώτο ευρώ.

Κανένα, λοιπόν, φορολογικό δεν μπορεί να επικαλείται τη  δικαιοσύνη, δεν μπορεί να είναι δίκαιο, όταν η παρανομία και η ωμή παραβατικότητα της φοροδιαφυγής έχει σπρώξει τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους  στην εξαθλίωση, για να βασιλεύουν  οι κλέφτες και οι κλεπταποδόχοι των δημόσιων, κοινωνικών  εισφορών, οι φοροφυγάδες.

 

 

Ελευθέριος Τζιόλας