Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΝΙΚΗΣ ΣΤΑ ΕΓΚAIΝIΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΚΟΥΠΤΣIΔΗ

Τον παλμό της νικηφόρας προσπάθειας του συνδυασμού “ΜΑΖΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ” έδωσαν οι πολίτες των Γρεβενών στην εκδήλωση των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου του νυν και εκ νέου υποψήφιου Δημάρχου Γρεβενών Δημοσθένη Κουπτσίδη. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της  Παρασκευής 9 Μαΐου, με τους πολίτες να κατακλύζουν από νωρίς το εκλογικό κέντρο επί της οδού Κ. Ταλιαδούρη, για να εκφράσουν με την παρουσία τους τη στήριξή τους στον κ. Κουπτσίδη και…

τους υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους.

Συγκινημένος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του και αφού προηγήθηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός,  ο Δημοσθένης Κουπτσίδης ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους και ανέδειξε το προφίλ του συνδυασμού του τονίζοντας ότι: «Ο συνδυασμός μας είναι ο μοναδικός άρτιος και πλήρης με 241 υποψηφίους, ο μέγιστος δηλαδή αριθμός που ορίζει ο νομοθέτης. Και αυτό δεν έγινε για επίδειξη ισχύος αλλά επειδή εμείς πιστεύουμε στην εκπροσώπηση όλων των τοπικών κοινωνιών  και σεβόμαστε απόλυτα αυτό το δικαίωμα τους να εκπροσωπούνται από τους δικούς τους ανθρώπους. Άλλωστε τους εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών τους εμπιστευόμαστε απόλυτα, συνεργαζόμαστε σε καθημερινή βάση μαζί τους, γιατί αυτοί είναι εκείνοι που γνωρίζουν καλύτερα από το καθένα τις ανάγκες και τα προβλήματα της κάθε τοπικής κοινωνίας.Τα άτομα λοιπόν που απαρτίζουν τον συνδυασμό μας έχουν αυτοδιοικητική πορεία και εμπειρία , κοινωνική και επαγγελματική διαδρομή και δεν έχουν  κανένα απολύτως ψήγμα ανομίας στην έως τώρα πορεία τους. Αυτό άλλωστε ήταν ένα από τα βασικά κριτήρια συμμετοχής σε αυτό το σχήμα που ζητά τη στήριξη των πολιτών του Δήμου Γρεβενών. Σε αντίθεση με κάποιους άλλους που έχουν καταδικαστεί τελεσίδικα για απιστίες και πλαστογραφίες κακουργηματικά και έχουν πάρει χάρη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Αυτά είναι δείγματα γραφής για το πως σκέφτονται, πως λειτουργούν έως τώρα και πως θα λειτουργήσουν και την επόμενη μέρα. Όταν έχεις τέτοια άτομα μέσα στα ψηφοδέλτιό σου, τότε είναι σίγουρο και βέβαιο του τι θα κάνεις και την επόμενη ημέρα».

            Κάνοντας έναν μίνι απολογισμό της τρέχουσας θητείας του στη Δημοτική Αρχή ο κ. Κουπτσίδης σημείωσε ότι «πριν από τρεισήμισι χρόνια παραλάβαμε το νέο Καλλικρατικό δήμο Γρεβενών με οφειλές 27 εκ. ευρώ. Πρόκειται για επίσημες οφειλές όπως προέκυψαν από τον αναλυτικό οικονομικό έλεγχο που κάναμε.  Την ίδια στιγμή  η κρατική επιχορήγηση μειώθηκε κατά 53% σε σχέση με τη προηγούμενη περίοδο. Παρ’ όλα αυτά καταφέραμε να μειώσουμε τα χρέη του δήμου κατά τα δύο τρίτα του, ενώ δεν πήραμε νέο δάνειο ούτε ένα ευρώ. Ταυτόχρονα  έχουμε παραπέμψει όλα αυτά που βρήκαμε, στη δικαιοσύνη. Τρεις δημοτικές επιχειρήσεις και δύο πρώην δήμαρχοι έχουν παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη γιατί έτσι οφείλαμε να κάνουμε ελέγχοντας τη χρήση του 2010 και με βάση τα ευρήματα αυτού του ελέγχου, γιατί αυτή ήταν η εντολή που πήραμε από εσάς τους δημότες. Αυτοί λοιπόν που  συνωστίζονται, συμπράττουν και συνεταιρίζονται πίσω από ένα ιδιότυπο σχήμα, έτσι ώστε να επανέλθουν στα διοικητικά και αυτοδιοικητικά πράγματα, θέλουν σήμερα να τραβήξουν μια κόκκινη γραμμή και να τα σβήσουν όλα αυτά. Οι ίδιοι, όμως, γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτά δεν θα σβήσουν ποτέ και έχουν πάρει το δρόμο τους, όσο και αν προσπαθούν μανιωδώς και λυσσασμένα να αποφύγουν το μοιραίο».

            Παράλληλα ο κ. Κουπτσίδης υπογράμμισε ότι παρά το γεγονός ότι ο Δήμος, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που κληρονόμησε, είχε μικρές δυνατότητες και επιλογές, κατάφερε, αξιοποιώντας ευρωπαϊκά προγράμματα και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία,  να είναι πρωταθλητής σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας σε εντάξεις έργων. «65 εκ. ευρώ ενταγμένα έργα σε ευρωπαϊκά προγράμματα, που σε αναλογία με τον πληθυσμό μας κάνουν το πρώτο Δήμο σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας», σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «…ήδη σήμερα εκτελούνται μεγάλα έργα όπως η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της πόλης και οι αναπλάσεις εντός της πόλης αλλά και σε οικισμούς σε όλες σχεδόν τις Δημοτικές Ενότητες, ενώ παράλληλα έχουν ενταχθεί και δρομολογηθεί σημαντικές αναπτυξιακές δράσεις όπως το Αστρονομικό Πάρκο του Όρλιακα, ο δρόμος για τη Βασιλίτσα και πολλές άλλες»

Στη συνέχεια ο κ. Δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος, κάνοντας την αυτοκριτική του σημείωσε: «Στη πορεία των τρεισήμισι χρόνων αυτής της Δημοτικής Αρχής, υπήρξαν και κάποια λάθη, αστοχίες και παραλήψεις. Άλλωστε, όποιος δουλεύει και όποιος οργανισμός είναι ζωντανός, κάνει λάθη. Για αυτά τα λάθη μας έχουμε το θάρρος και τη παρρησία να ζητήσουμε συγνώμη. Βεβαίως, έχουμε πλέον διδαχθεί από την εμπειρία αυτή της δύσκολης οικονομικής διαχείρισης και των προβλημάτων που συναντήσαμε, γνωρίζουμε πλέον τις όποιες αστοχίες έγιναν και θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε να τις περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο μπορούμε.

   Αυτό που ειλικρινά θα ήθελα να σας πω είναι ότι δεν υπήρξε πρόθεση ή σκοπιμότητα γι΄αυτά τα λάθη, δεν υπήρξε δόλος και δεν υπήρξε πουθενά διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Άλλωστε αυτό που είχαμε σαν βασική αρχή και κριτήριο είναι ο απόλυτος σεβασμός  και στο τελευταίο ευρώ που είχαμε να διαχειριστούμε, στο τελευταίο ευρώ των συνδημοτών μας. Βασική αρχή που είχαμε, έχουμε και θα συνεχίσουμε να έχουμε».

          Όσον αφορά την επόμενη μέρα στο Δήμο Γρεβενών, ο κ. Κουπτσίδης δεσμέυτηκε ότι: «Ο Δήμος Γρεβενών, ο οποίος θεμελιώθηκε, στάθηκε στα πόδια του εξυγιάνθηκε οικονομικά   και εξασφάλισε διαδικασίες εσωτερικού ελέγχου αυτό το διάστημα των τελευταίων τρεισήμισι χρόνων, θέλουμε να είναι ιδιαίτερα ισχυρός και πρωταγωνιστής, ανταγωνιστικός και ανατρεπτικός και στην επόμενη περίοδο. Ένας Δήμος διεκδικητικός, που μπορεί να αξιοποιεί όλα τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, που δεν αφήνει να πάει καμία ευκαιρία χαμένη. Ένας Δήμος που εγγυάται χρηστή, διάφανη και κρυστάλλινη διαχείριση του δημοσίου χρήματος με σεβασμό και στο τελευταίο ευρώ του δημότη, στις ανάγκες  της καθημερινότητας και στις επιθυμίες τους».

          Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Κουτπσίδης τόνισε: «Μαζί συνεχίζουμε δυνατά και πάμε για τη νίκη και αυτή τη φορά από τη πρώτη Κυριακή».

            Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση όλων των υποψηφίων του συνδυασμού “Μαζί Συνεχίζουμε”, υπό το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

 

 {youtube}pFVylRcT8ZY|600|380{/youtube}

 

    

 

Γραφείο Τύπου

Υποψηφίου Δημάρχου Γρεβενών

 Δημοσθένη Κουπτσίδη