Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Κουπτσίδης: 3 δημοτικές επιχειρήσεις και 2 πρώην δήμαρχοι έχουν παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη

-Καταφέραμε να μειώσουμε τα χρέη του δήμου κατά τα δύο τρίτα 

-Τρεις δημοτικές επιχειρήσεις και δύο πρώην δήμαρχοι έχουν παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη

 

Στα δημοτικά διαμερίσματα της εκλογικής περιφέρειας του πρώην Δήμου Βεντζίων Αγαλαίοι, Κέντρο, Νησί,  Σαρακίνα, Δίπορο, Νεοχώρι  επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Γρεβενών Δημοσθένης Κουπτσίδης και εκ νέου υποψήφιος…

για τον Δήμο Γρεβενών.

 Ο δήμαρχος έτυχε θερμότατης  υποδοχής από τους κατοίκους των χωριών και  έδωσε μήνυμα νίκης .

Σε ερώτηση κατοίκου του Νησίου σχετικά με το αν η ΔΕΥΑΓ θα κληθεί να καταβάλει  το ποσό των 2,3 εκ ευρώ για το ΦΠΑ  του έργου συνολικού προϋπολογισμού 12,3εκ ευρώ, επιβαρύνοντας έτσι τους δημότες και αν το έργο έχει σταματήσει λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, ο δήμαρχος μεταξύ άλλων απάντησε τα εξής: « Καταρχήν, η χρηματοδότηση του εν λόγω έργου, επειδή ακριβώς πρόκειται για έργο ΕΣΠΑ, είναι εξασφαλισμένη και ¨κλειδωμένη¨. Επίσης, για το έργο της ύδρευσης η ΔΕΥΑΓ  δεν επιβαρύνει ούτε με ένα ευρώ τον δημότη. Για τα προηγούμενα έργα που έγιναν το 2005, επειδή ήταν έργα που χρηματοδοτήθηκα από εθνικούς πόρους (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων), πράγματι η δέσμευση που είχε η ΔΕΥΑΓ ήταν να βάλει ένα επιπλέον 80% ειδικό τέλος στους λογαριασμούς μέχρι τις 31/12/2015, προκειμένου να λάβει το κράτος το ΦΠΑ»

 

Σε άλλη ερώτηση κατοίκου από την Σαρακίνα για το γεγονός ότι δεν έχει κάνει απολογισμό ο Δασταμάνης ως Αντιπεριφερειάρχης, ο κ. Κουπτσίδης αναφέρει «Το τελευταίο διάστημα δεχόμαστε πρωτοφανής λάσπη, αν και αυτό είναι κάτι που θα έπρεπε να το περιμένουμε από τους ανθρώπους που βρίσκονται στο κάδρο πίσω από αυτό το σχηματισμό που έχει γίνει, ανθρώπους που προσπαθούν να κάνουν το άσπρο μαύρο, που επιτίθενται και λασπολογούν. Ας μας πουν τελικά ποιο είναι το έργο τους, τι έχουν κάνει μέχρι τώρα και τι πρόκειται να κάνουν την επόμενη μέρα. Γιατί δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι όλο αυτό το διάστημα διοικούσανε. Αυτοί λοιπόν που ισχυρίζονται πως έχουν όραμα για το τόπο, ας μας πουν τι έχουν κάνει όλο αυτό το διάστημα. Ας απολογηθούν για το έργο τους όπως και εμείς απολογούμαστε».

 

Τέλος σε συζήτηση που είχε με πολίτες αυτό που ζήτησαν πρώτα απ΄όλα οι κάτοικοι των χωριών είναι χρηστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος και των οικονομικών του Δήμου έτσι ώστε να μην υποθηκευτεί το μέλλον του Δήμου και φορτωθούν με δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη οι δημότες, ο δήμαρχος ανέφερε χαρακτηριστικά «Πριν από τρεισήμισι χρόνια παραλάβαμε το νέο Καλλικρατικό δήμο Γρεβενών με οφειλές 25 εκ ευρώ. Πρόκειται για επίσημες οφειλές όπως προέκυψαν από τον αναλυτικό οικονομικό έλεγχο που κάναμε.  Την ίδια στιγμή  η κρατική επιχορήγηση μειώθηκε κατά 53% σε σχέση με τη προηγούμενη περίοδο. Παρ΄όλα αυτά καταφέραμε να μειώσουμε τα χρέη του δήμου κατά τα δύο τρίτα του, ενώ δεν πήραμε νέο δάνειο ούτε ένα ευρώ. Ταυτόχρονα  έχουμε παραπέμψει όλα αυτά που βρήκαμε, στη δικαιοσύνη. Τρεις δημοτικές επιχειρήσεις και δύο πρώην δήμαρχοι έχουν παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη γιατί έτσι οφείλαμε να κάνουμε ελέγχοντας τη χρήση του 2010 και με βάση τα ευρήματα αυτού του ελέγχου, γιατί αυτή ήταν η εντολή που πήραμε από εσάς τους δημότες»

 

{youtube}-loby9rvCNw|600|380{/youtube}

 

 

 

Δείτε ακόμα

“ΠΟΝΤΟΣ”